Un nou espai modern i funcional per al taller ocupacional de la Fundació Estela

L’entitat millora el Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i el Servei Ocupacional d’Integració (SOI) amb una nova seu al polígon de Riuclar

Per . Actualitzat el

Tres anys després de la seva incorporació a l’àrea social de la Xarxa de Santa Tecla, la Fundació Estela estrena noves instal·lacions per als seus serveis de taller ocupacional. Ara fa un mes l’entitat tarragonina dedicada a atendre la discapacitat psíquica va traslladar a una nova nau del polígon Riu Clar el Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i el Servei Ocupacional d’Inserció (SOI), que en l’actualitat apleguen un total de 83 usuaris i usuàries.

El trasllat del STO i del SOI de la Fundació Estela al nou centre es va realitzar el passat 17 d’octubre. Al nou espai del polígon Riuclar els usuaris i usuàries d’Estela es desenvolupen en un centre sense barreres arquitectòniques, totalment funcional, ple de llum natural i perfectament adaptat a les seves necessitats. L’equipament, habilitat en una àmplia nau industrial on també s’han ubicat alguns departaments de la Xarxa de Santa Tecla (logística, manteniment, compres i el Centre d’Atenció Telefònica), la Fundació Estela disposa d’unes instal·lacions dissenyades per aconseguir els objectius de promoció personal del discapacitat psíquic en l’edat adulta i, especialment, en la majora de la seva integració social a través de l’ajustament personal i social i l’ocupació terapèutica. El nou espai disposa de banys assistits, sala de musicoteràpia, sala de comunicació equipada amb una pantalla digital, sala multisensorial, una sala assistida per a usuaris amb més dependència i un espai per realitzar tallers de cuina en benefici de l’autonomia personal.

En l’actualitat el Servei de Teràpia Ocupacional (STO) d’Estela integra un total de 73 usuaris i usuàries, mentre que el Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) té 10 usuaris i usuàries. En total 83 places que, amb el nou espai al polígon Riuclar, poden arribar a les 114 places entre STO i SOI.

Els altres dos serveis que ofereix la Fundació Estela, l’Escola d’Educació Especial Estela (amb uns 80 estudiants) i la Llar Residència (amb 32 usuaris i usuàries), romanen de moment en les històriques instal·lacions de la carretera de Valls.

Fa uns dies ens vam desplaçar al nou equipament de la Fundació Estela i hem tingut la possibilitat de parlar amb alguns usuaris i monitors del centre i captar de primera mà les seves bones impressions sobre el canvi. El pròxim mes de desembre es farà una jornada de portes obertes per a familiars.