Més de 800 alumnes s’interessen per l’oferta universitària

La I edició de la Fapel University Day es va celebrar al Palau Firal i de Congressos de Tarragona

Per . Actualitzat el

El Fapel University Day, punt de trobada entre alumnes i universitats, es va celebrar el passat 9 de novembre al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, acollint a més de 800 alumnes provinents d’escoles de tarragonines i més d’una vintena d’universitats d’excel·lència, nacionals i internacionals, segons el Ranking Web d’universitats. En aquest espai es van poder informar, de manera personalitzada, sobre les ofertes educatives de les universitats assistents, així com els programes d’ajudes i beques, plans d’estudis, acords internacionals, sortides professionals, notes de tall, etc.

A l’acte van assistir alumnes procedents d’escoles com: el Col·legi Sagrat Cor, d’Amposta; l’Escola Joan Roig, a Tarragona; l’Escola Internacional del Camp, a Salou; l’Escola Sant Pau Apòstol, a Tarragona; l’ Escola Aura, a La Canonja; Mare Nostrum, a Tarragona; Colegi Joan XIII, a Tarragona; IES la Mar de la Frau, a Cambrils; IES Torreforta, a Tarragona; IES Sant Pere i Sant Pau, a Tarragona; IES Francesc Vidal i Barraquer, a Tarragona; IES Joan Puig i Ferrater, a La Selva del Camp i IES Joan Guinjoan i Gispert, a Riudoms; entre d’altres.

A la jornada han assistit les universitats nacionals i internacionals, tant públiques com privades més rellevants: la Catalonia Film School, Escola de Cinema i Televisió; CEU-UAO, Universitat Abat Oliba; l’EAE Business School, Escola d’Administració d’Empreses; L’ESADE Business & Law School, l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses; l’ESERP Business School, Escola de Negocis de Barcelona; l’EUHT STPOL, Escola Universitària d’Hosteleria i Turisme de Sant Pol de Mar; l’IDEP Barcelona, Escola de Disseny Gràfic, Fotografia i Moda; l’ IEB, Institut d’Estudis Borsaris, l’IQS, Institut Químic de Sarrià; el SEEWAY Formació, Escola de Disseny, Tecnologia i Comunicació; l’UIC: Universitat Internacional de Catalunya, l’UPF: Universitat Pompeu Fabra i l’URV, Universitat Rovira i Virgili.

L’acte s’ha organitzat al voltant de dos tipus d’espais simultanis: d’una banda, s’han habilitat diferents sales de conferències, en les quals les Universitats han disposat d’uns minuts per poder fer una breu presentació del seu centre i dels seus programes d’estudis i beques. D’altra banda, s’ha organitzat un espai per acollir la Fira Universitària, en què les Universitats han disposat els seus estands per poder atendre personalment als estudiants, famílies i escoles interessades i, així, poder explicar amb més detall els seus programes d’estudis i atendre dubtes.

L’objectiu del Fapel University Day és establir un punt de trobada entre alumnes, professors i universitats, per tal d’orientar als estudiants a trobar els estudis i el centre universitari més adient als seus interessos i capacitats. Amb la finalitat de fer una selecció acurada i que s’adapti totalment a les necessitats i expectatives d’alumnes, aquest projecte ofereix el contacte amb universitats de Catalunya i de la resta d’Espanya, i també internacionals de primer nivell i especialitzades en tot tipus d’estudis.

Projecte promogut per Fapel

Aquest projecte està promogut per Fapel (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Escoles Lliures de Catalunya- que aglutina més de 600 AMPA d’escoles concertades catalanes) perquè des d’aquesta federació consideren que cursar estudis de qualitat i a la Universitat adequada és cada dia més rellevant i incideix directament en l’assoliment dels objectius professionals. El seu president, Josep Manuel Prats, ha destacat la importància que cada alumne trobi “la seva veritable vocació acadèmica” i, perquè això sigui possible, posen al servei de les famílies i alumnes programes d’ajudes i beques, oferts pels propis centres d’estudis.