Els Castellers de Vilafranca guanyen el XXVI Concurs de Castells

Vuitè concurs consecutius per als Verds. La Vella de Valls ha tingut opcions de victòria fins a l’últim castell. La Jove Xiquets de Tarragona queda finalment segona.

Per . Actualitzat el

Els Castellers de Vilafranca han guanyat una vegada més el Concurs de Castells celebrat aquest diumenge a la Tarraco Arena Plaça. Aquesta era l’última de les tres jornades del certamen. La diada ha vist per primera vegada descarregar-se castells de 10 pisos.
En total s’han vist 25 castells de 9 o superiors, 12 dels quals eren de gamma extra. Una xifra idèntica a la de l’edició del 2014. Els verds han signat la millor actuació de la història dels castells i altres 6 colles han igualat o superat els seus registres. La jornada ha durat 6 hores i 10 minuts, durada igual a la de fa dos anys.

Els castellers de Vilafranca, en el moment de recollir el premi de guanyadors. / Cedida
La consellera de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha declarat que “ha estat un gran Concurs a nivell d’organització –no és fàcil encabir 25.000 persones en un cap de setmana en un sol espai- a nivell casteller i a nivell d’espectacle”.
La directora castellera del certamen, Ester Roca, ha valorat positivament l’actitud de les colles, que han accedit amb facilitat a la nova dinàmica de les rondes encavalcades i els temps d’execució.
El cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, ha posat en valor “la feina que està fent la Vella és molt semblant a la que fem nosaltres i això fa que gaudim més dels castells, els que ells ens han ensenyat. Estem molt contents per descarregar dos castells de deu pisos en una mateixa diada”.
El cap de colla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Aleix Bordas, ha declarat que “el nostre objectiu sempre és treballar per treure el cap entre la Vella i els verds. L’èxit és parcial, contents per descarregar el 3 de 9 amb folre i agulla però decebuts amb el 3 de 10”.
Per la seva banda, el cap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Manel Urbano, ha assegurat que “la valoració de la jornada no pot ser positiva perquè volíem guanyar el Concurs, però es tracta de castells molt difícils”.
Un total de 25.000 persones, entre públic, castellers i personal de servei, han passat aquest cap de setmana per les dues jornades principals del XXVI Concurs de Castells.

14495263_1378267222190894_8218864432860172535_n