Puigdemont supera la qüestió de confiança

L’anunciat «sí» de la CUP s’ha fet realitat però sense garanties pel que fa als pressupostos

Per . Actualitzat el

La CUP ha volgut desvincular la qüestió de confiança dels pressupostos tot i les reivindicacions del president Puigdemont. La formació anticapitalista ha recordat que «aquesta confiança que avui votarem no els dóna a vostès carta blanca per poder emprendre una pressió política que pretengui obligar a ningú aprovar uns pressupostos en què no creu». Malgrat tot, Gabriel també ha recordat que «nosaltres mai no hem rebutjat la possibilitat de donar suport a uns pressupostos. No ho vam fer així durant la negociació dels passats mesos de maig i de juny; per això vam negociar fins a l’últim minut – sense gaire èxit- és veritat. Precisament per això, i com és natural, ara tampoc no rebutjarem d’entrada la possibilitat de donar suport a uns pressupostos que permetin tancar la legislatura».

El president Puigdemont ha assegurat que els pressupostos aniran dirigits a millorar el sistema educatiu i sanitari públic i ha sol·licitat que la CUP permeti el seu debat al Parlament, recriminant-los que no ho permetessin amb els anteriors. En aquest sentit, Puigdemont ha demanat a la CUP que «no afegeixi obstacles a dins perquè ja en trobarem molts a fora». I ha fet una crida a «posar-se les piles» per treballar cap a la independència: «cal utilitzar els recursos que tenim avui encara que estiguin subordinats a unes lleis o tribunals injustos».