Forcadell participarà a la Diada a Tarragona

La presidenta del Parlament recorda que Tarragona és «la segona àrea metropolitana del país»

Per . Actualitzat el

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha anunciat que participarà a la manifestació organitzada per l’ANC i Òmnium a Tarragona. Forcadell ha publicat una piulada on s’hi pot llegir «aquest 11 de setembre seré a Tarragona, amb la gent de la segona àrea metropolitana del país. #Apunt per construir un futur millor!».

L’elecció de Tarragona té a veure amb la proximitat del seu lloc de naixement, Xerta, i també perquè és un dels llocs on hi ha menys inscrits.

Per Tarragona, aquesta Diada, entre les dades concretes sobre la que es preveu serà la «manifestació més massiva de la història de la ciutat», segons  paraules de Toni Rosich, responsable de mobilització de l’ANC, cal destacar el gran dispositiu de més de 200 voluntaris que, en col·laboració amb Protecció Civil, la Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d’Esquadra, han previst com donar atenció als  independentistes de les deu comarques del sud del país que es donaran cita a la Rambla Nova de Tarragona.

A més dels 200 autocars procedents de diversos municipis, han confirmat ja la seva assistència a la mobilització de Tarragona, 19 colles castelleres així com un seguit de grups de cultura popular que animaran els deu trams de què consta el recorregut.

Els organitzadors posen al servei dels manifestants el plànol dels aparcaments disponibles a Tarragona (vegeu plànol superior) per tal de facilitar la mobilitat dels assistents, que es preveu que es desplacin principalment en vehicles particulars, tot i que recomanen que s’utilitzi el transport públic o els nombrosos autocars que les territorials de l’ANC han organitzat arreu del territori.

Àmbit nacional

A les 17.14 de la Diada les campanes de la Seu Vella de Lleida sonaran per marcar l’inici de l’acte i els escenaris de cada ciutat, que seran connectats, es donaran pas l’un a l’altre.

A cada ciutat, el punt culminant serà en el moment d’aixecar un punt de color groc –com el que porta la samarreta al pit– al ritme d’una melodia i que simbolitzarà el «batec de la República catalana». Després que cada tram bategui individualment, hi haurà un moment de batec simultani, durant el qual les colles de castellers aixecaran pilars per simbolitzar els pilars de la República.

Ús de cookies

Notícies tgn utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies. Accepto