Unes 1.500 persones gaudeixen del 29è Festival Internacional de Música d’Altafulla

L’organització ja pensa en els preparatius de la trentena edició d’una mostra que any rere any supera expectatives i compta amb un públic més fidel

Per . Actualitzat el

El 29è Festival Internacional de Música d’Altafulla ha tornat a esdevenir un èxit rotund. Les xifres de públic han superat les registrades l’estiu passat, i al llarg de les sis actuacions que ha ofert el programa d’enguany, hi han assistit prop de 1.500 persones. “Èxit tant pel que fa a assistència com pel que fa a la qualitat de la programació”. Així de contundent s’ha expressat el coordinador del festival, Josep Maria Recasens, qui n’ha fet una valoració “plenament positiva”, i ha reconegut que “hem complert amb escreix les expectatives que hi teníem posades”.

El director artístic de la mostra, Claudi Arimany, també ha parlat “d’èxit”. Ha destacat “la millora substancial que viu el festival any rere any, quant a assistència com a qualitat del programa”, i el fet que “cada vegada compta amb un públic més fidel”. Per a Arimany, “el més important en un festival d’aquestes característiques”.

Una aposta que, segons l’alcalde, Fèlix Alonso, s’emmarca dins de “la lluita que mantenim des de fa anys en la línia de guanyar qualitat en les nostres programacions”. En aquest sentit, ha qualificat el festival com “un dels espectacles més punters que podem tenir al municipi, i l’element emblemàtic del que ha de ser Altafulla en l’àmbit de la cultura”.

Tant el coordinador del festival, Josep Maria Recasens, com el director artístic, Claudi Arimany, han destacat de l’edició d’enguany la gran assistència de públic, i les dues parts d’ ‘Els 6 concerts de Brandemburg’. D’aquestes dues actuacions, Recasens ha fet referència a la “popularitat, als solistes de primeríssima línia que hi han pres part, i al fet de tractar-se d’una obra cabdal”.

Per la seva banda, Arimany ha titllat ambdues interpretacions de “repte, sense menystenir la resta d’actuacions, amb una programació en general ben feta i ben pensada”.

Més enllà d’aquestes dues parts d’ ‘Els 6 concerts de Brandemburg’ amb l’orquestra de cambra Camerata JS Bach, la 29a edició del festival també ha comptat amb les actuacions ‘Let it Piazzola’, amb el violinista Joaquín Palomares; ‘El Virtuosisme a l’Òpera Italiana’, amb la soprano Paola Antonucci, el flautista Massimo Mercelli, i el pianista Lorenzo Bavaj; el ‘Gran recital de piano’, amb Francesco Nicolosi; i ‘La millor música per a guitarra’, amb Javier García Moreno. Aquesta darrera actuació ha estat l’encarregada de posar el punt i final a l’edició d’enguany la nit d’aquest dissabte.

L’organització ja pensa ara en els preparatius del que esdevindrà la trentena edició del Festival Internacional de Música d’Altafulla.