Més de 15.000 edificis de la ciutat, pendents de passar la ITE

El COAATT ha enviat cartes als propietaris d’aquests habitatges perquè facin el tràmit

Per . Actualitzat el

Cada cop són més els edificis que s’han de sotmetre a la Inspecció Tècnica d’Edificis per analitzar el seu estat i detectar possibles deficiències i anomalies. Segons el calendari establert al seu moment, abans del 31 de desembre d’aquest any haurien de passar la ITE tots els edificis construïts abans de l’any 1971. Per aquest motiu, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, COAATT, està enviant a tots els propietaris una carta on els recorda la necessitat de dur a terme la revisió del seu habitatge i l’obligació de solucionar aquelles mancances que pugui tenir l’immoble per a garantir la seva seguretat i la de la resta de persones.

Així, el COAATT enviarà aquest any més de 15.000 cartes a tots els propietaris d’edificis de les comarques de Tarragona afectats per la normativa tot indicant que la ITE és important perquè valora d’estat de conservació i les possibles deficiències, constructives o funcionals, que poden afectar els elements comuns. A més, també es comunica que cal tenir passada la ITE si el propietari d’un habitatge vol accedir a futures subvencions a la rehabilitació.

El Col·legi d’Aparelladors insta de nou als ajuntaments a col·laborar comunicant-te també amb els propietaris per explicar-los la importància que té la ITE. El COAATT, per facilitar la realització de la inspecció i posar-ho tot més fàcil als propietaris, els ofereix els seus serveis d’assessorament i assignació de professionals que poden fer aquesta feina amb totes les garanties. Els interessats només han de trucar al 977 212 799 o accedir al web www.obresambgarantia.com