La Festa als Ulls estrena nou espai expositiu

El fotoperiodista Antonio Nodar exposa la seva visió de Santa Tecla a la Casa de la Festa

Per . Actualitzat el

Aquest dissabte 13 d’agost, el vestíbul de la Casa de la Festa s’estrena com a nou espai expositiu de la mostra La Festa als Ulls. El fotoperiodista gallec Antonio Nodar presentarà la seva visió de les festes de Santa Tecla de l’any passat, que va viure en primera persona, recorrent els actes i barrejant-se amb els teclers i tecleres durant els dies de les festes. A més de l’exposició, enguany el fotògraf convidat també oferirà una sessió formativa que impartirà el dia 14 d’agost, de 10 a 14 h, a la Casa de la Festa. En aquesta sessió, farà referència a la seva evolució en el món de la imatge i al procés que va seguir en passar de la fotografia de premsa a projectes més personals, com From portrait to self-portrait. També explicarà la manera com va confrontar el treball de fotògraf convidat de Santa Tecla 2015.

 

La Festa als Ulls convida, setembre rere setembre, per les festes de Santa Tecla, un fotògraf estranger, de l’àmbit europeu, perquè visqui, de primera mà, el moment tan explosiu en què estem immersos durant deu dies. Un dels grans valors que té és que els tarragonins i tarragonines poden, així, revisitar i redescobrir la seva festa des d’uns ulls “verges” que, de cop, xuclen moltíssima informació, i, sobretot, moltíssims sentiments i emocions. L’any passat, les conselleries de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona i El Teler de Llum, el centre d’art de Tarragona, anunciaven que el projecte de La Festa als Ulls, liderat pel fotògraf Pep Escoda des de fa més de deu anys, experimentaria un reforç a partir del 2016. Dins del pla d’accions ideat per potenciar aquesta iniciativa cultural, que uneix tradició i cultura popular amb fotografia contemporània, arriba la novetat de traslladar l’exposició anual de La Festa als Ulls al mes d’agost, per la festa major de Sant Magí, i d’oferir, a més, un taller formatiu del fotògraf que exposa a les persones interessades en la fotografia, per tal d’aprofundir en estils i tècniques i aprofitar més directament el seu coneixement.

 

La mostra s’inaugura aquest dissabte 13 d’agost a les 19:30h al vestíbul de la Casa de la Festa. La sessió formativa del dia 14 consistirà en un diàleg obert amb el fotògraf, que donarà prioritat al fet d’intercanviar amb ell tot tipus de preguntes que interessin a les persones inscrites, tant de caire més tècnic com de caire estilític i/o metodològic. El workshop té un preu de 30 euros i les inscripcions ja estan obertes a TarracoTicket: https://www.tarracoticket.cat/Taller_fotografic_amb_Antonio_Nodar/reserva/1/865.