L’Altacústic es consolida i confirma un augment de públic a la tercera edició

Tot i les pluges de divendres, es van programar 11 dels 12 concerts previstos en el programa i l’únic concert de pagament va registrar ple total

Per . Actualitzat el

Altacústic 2016

L’organització del Festival Altacústic fa una valoració altament positiva de la tercera edició que es va cloure el passat cap de setmana amb ple absolut en les quatre actuacions que van omplir els diferents espais de la Vila Closa d’Altafulla. L’esdeveniment, organitzat per la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, ha consolidat la seva proposta i ha augmentat el nombre de visitants.

La pluja va ser la protagonista de la jornada de divendres, però l’organització destaca que els concerts a l’aire lliure es van reubicar a la Pallissa de l’Era del Senyor i, finalment, es van poder dur a terme quatre dels cinc concerts programats per aquella nit. Després del concert de Chamorro, Motis i Traver -l’única actuació de pagament, que va esgotar les entrades anticipades- els concerts de Maria Arnal i Marcel Bagés i Pantaleó es van traslladar a aquesta ubicació per mantenir el programa i tan sols l’actuació d’Inspira es va anul·lar. En total, el temps només ha impedit un dels dotze concerts previstos en el programa, que enguany va iniciar-se per primer cop el dijous a la nit, amb les actuacions de Minova, Lu Rois i The Crab Apples. El festival ha augmentat aquest any en nombre de dies amb una gran acollida per part del públic.

D’altra banda, cal destacar la gran afluència de públic el dissabte, l’últim dia del festival, que va omplir els carrers del nucli antic d’Altafulla per acollir les actuacions de Judit Neddermann, Silvio Alvarez, Marion Harper i El Petit de Cal Eril, una edició que es va cloure amb la plaça del Pou plena a vessar.

De cara a pròximes edicions, l’organització assumirà el repte d’acollir la demanda creixent de públic que assisteix al festival mantenint, al mateix temps, el petit format de les actuacions. De cara a l’any vinent es plantegen diferents opcions per tal de mantenir l’esperit de l’Altacústic, que enguany s’ha dut a terme també gràcies als patrocinis d’Estrella Damm i de Gigmit, que permetin gaudir dels concerts a l’aire lliure amb la màxima qualitat musical.

Altacústic 2016

El Petit de Ca l’Eril, l’últim concert de l’edició d’enguany./Foto: @Jean Segovia Menor