Altafulla esdevindrà de nou l’epicentre de la música clàssica de la Costa Daurada

Durant tots els caps de setmana d’agost la plaça de l’Església acollirà diferents concerts dins el 29è Festival Internacional de Música (FIM)

Per . Actualitzat el

FIM Altafulla

El 29è Festival de Música d’Altafulla ja escalfa motors per començar a rodar el pròxim 6 d’agost. Sota la direcció artística del prestigiós flautista català Claudi Arimany, aquest festival veterà a les nostres comarques arriba carregat d’interessants propostes musicals que arribaran dela mà d’intèrprets reconeguts de l’escena catalana i internacional, i també de casa nostra. Del 6 al 27 d’agost Altafulla esdevindrà l’epicentre de la música clàssica amb un total de sis concerts que tindran lloc a la plaça de l’Església del municipi.

FIM Altafulla

El director artístic del festival, el flautista Claudi Arimany.

 

La programació

El festival començarà el dia 6 d’agost amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, acompanyats pel violí concertino K. Termens i el violinista Joaquín Palomares com a solista. Oferiran el concert Let it Piazzola en què faran una original reinterpretació de peces musicals de The Beatles i també de Piazzola, Jenkins, Breiner, Kraus…

El divendres 12 d’agost, l’orquestra de cambra Camerata J. S. Bach acompanyarà els prestigiosos Claudi Arimany (flauta); Glauco Bertagnin (violí); Matteo Martinelli, Luigi Sala i Davide Bresciani (oboè); Giorgio Versiglia (fagot); Davide Scompero (trompeta); Ezio Rovetta i Alessandro Valoti (trompes) i Simone Pagani (clavicèmbal). Interpretaran Els sis concerts de Brandemburg 1a part, de Joahnn Sebastian Bach.
El virtuosisme de l’opera italiana es deixarà sentir el dia 14 d’agost en la veu de la soprano Paola Antonuc, acompanyada per Massimo Mercelli, flauta, i Lorenzo Bavaj, al piano, amb peces de les òperes Carmen, Rigoletto o Norma, entre altres.
El dia 16 d’agost serà el torn de la segona part d’Els 6 concerts de Brandemburg, de nou amb l’orquestra de cambra Camerata J.S.Bach, que en aquest cas acompanyarà Claudi Arimany i Eduard Sànchez (flauta); Glauco Bertagnin, Matteo Marzaro i Davide Mazzacan (violins); Andrea Maini, Ignasi Ferrer i Joaquim Badia (violes); Giuseppe Barutti, Esther Vila, Manuel M. Fresno (violoncels) i Simone Pagani (clavicèmbal).
El dimarts 23 d’agost la música de Liszt, Scarlatti, Mozart i Thalberg omplirà la plaça de l’Església amb el recital de piano del prestigiós Francesco Nicolosi, un dels pianistes més destacats de la tradició italiana.
I finalment, el dia 27 d’agost, la millor música per a guitarra prendrà forma en les virtuoses cordes del guitarrista malageny Javier Garcia Moreno, que interpretarà peces d’I. Albéniz, F. Sor, F. · Tárrega, J. Turina, A. Ginastera.
Tots els concerts tindran lloc a la plaça de l’Església a partir de les 10 de la nit. El preu de cada concert és de 15 euros però es pot adquirir un pack de quatre concerts per 49 euros i o bé un abonament per 59 euros per tot el festival. La venda d’entrades es realitza a www.tarracoticket.cat.

Per a més informació sobre el festival es pot consultar la web www.fimaltafulla.cat.