Quedar-se a casa

Per . Actualitzat el

Aquest diumenge torna a haver-hi eleccions, una repetició de les que ja vam suportar el 20 de desembre de 2015. La temptació de quedar-sa a casa i no votar és molt gran. A més parlem d’un cap de setmana atípic, llarg, marcat per la festivitat de Sant Joan… encara més motius per desconnectar i «oblidar-se» del dret d’anar a les urnes. L’amenaça de l’abstenció és molt alta, sobretot perquè la ciutadania fa mesos que pateix la incapacitat de les forces polítiques per arribar a acords. Un altre indicador és la incapacitat dels partits per atraure gent als seus actes de campanya. Aquests dies ens hem cansat de veure mítings de tots els colors i a tots els municipis (grans i petits) que a dures penes han aplegat una vintena de simpatitzants.

Un cop dit tot això, però, hem de recordar la importància d’uns comicis que marcaran el futur immediat d’Espanya i, de retruc, el del procés sobiranista de Catalunya. Argument de pes perquè aquelles persones que tingueu plenes conviccions feu l’esforç d’anar al col·legi electoral. Malgrat que us faci mandra a anar a votar, no us quedeu a casa, perquè si no uns altres ho decidiran tot per vosaltres.