El Nàstic fa un pas de gegant cap a l’ascens

Els granes supera a l’Osasuna amb un gran gol de Jose Naranjo

Per . Actualitzat el

En un Nou Estadi ple fins la bandera, el partit ha començat amb un Nàstic sòlid en defensa, evitant que l’Osasuna arribés amb perill a l’àrea de Reina. Els navarresos, amb una pressió constant, també complicaven l’habitual circulació de pilota dels grana, fent que el joc no tingués un alt ritme ofensiu. Durant el primer quart d’hora de joc cap dels dos equips ha estat capaç d’arribar amb claredat a l’àrea contraria.

Al minut 18, el Nàstic ha trenat una gran jugada per banda esquerra. Mossa ha desbordat al seu marcador per servir a Naranjo qui ha tornat la pilota al lateral amb un gran toc d’esperó. La defensa visitant s’ha vist obligada a tallar la jugada enviant la pilota a córner. El córner servit per Tejera l’ha allunyat la defensa però el català, en una demostració de lluita, ha aconseguit recuperar la pilota amb l’ajuda d’Emaná, arrencant una gran ovació de la grada. El Nàstic estava cada cop més còmode sobre la gespa i començava a trobar els espais a camp contrari. Al 25’ ha arribat la primera rematada de l’Osasuna. Després d’una centrada de córner des de l’esquerra de Reina, el xut visitant ha marxat molt desviat, per sobre la porteria. Acte seguit ha arribat la resposta dels tarragonins. Una gran combinació entre Aburjania, Emaná i Naranjo l’ha acabat tallant la defensa quan Emaná es disposava a rematar.

El Nàstic dominava i l’Osasuna es mostrava molt contundent per tallar la sortida de pilota controlada dels granes. Al minut 30 els visitants han gaudit d’una nova oportunitat a pilota aturada. La falta lateral, servida per l’Osasuna a la dreta de Reina, l’ha blocat el porter andalús amb seguretat.

La pressió del Nàstic obligava a la defensa visitant a jugar en llarg, permetent que els tarragonins recuperessin la pilota a la zona central. Al 34’ Madinda ho ha provat de lluny, però la seva rematada ha marxat massa desviada. I al 37’ l’ocasió ha arribat de falta directa. Naranjo havia desbordat al seu marcador, que s’ha vist obligat a tombar-lo amb falta. El mateix davanter andalús ha estat l’encarregat de servir el lliure directe, però el seu xut ha marxat per sobre el travesser de la porteria de Nauzet. El Nàstic dominava, però no aconseguia arribar amb claredat a l’àrea navarresa, mentre que l’Osasuna buscava aprofitar les seves opcions a pilota aturada. A la mitja part s’ha arribat amb l’empat a 0 inicial.

La segona meitat ha començat amb un canvi en l’onze. Vicente Moreno ha donat entrada al terreny de joc a Jean Luc, que ha ocupat l’extrem dret de l’atac grana. Els locals han començat la segona meitat dominant i combinant amb precisió, amb bons canvis d’orientació, i bones arribades per banda. Els grana s’aproximaven cada vegada més a l’àrea de Nauzet però sense definir. Amb el pas dels minut el partit s’ha anat trencant. Els visitants arribaven a la contra aprofitant que el Nàstic allargava les seves línies però la defensa grana, molt atenta, aconseguia evitar el perill. Al 56’, Moreno ha donat entrada a Aníbal per Madinda i el Nàstic ha passat a dominar el joc aeri amb major claredat. Els locals aconseguien sortir controlant l’esfèric, i quan el rival els pressionaven, aprofitaven els centímetres del davanter grana per generar ocasions després dels seus controls de pilota.

Passaven els minuts i el Nàstic seguia sense aconseguir materialitzar en gol la seva superioritat sobre la gespa. L’Osasuna seguia buscant el gol a la contra, però una gran defensa grana aconseguia tallar qualsevol arribada visitant. Els tarragonins arribaven cada vegada amb més perill i finalment, al 81’, l’àrbitre ha xiulat una falta sobre Emaná que havia estat tombat per un defensa local quan intentava evitar que el camerunès encarés porteria. Tejera i Naranjo s’han disposat per xutar la falta escorada a la dreta de la porteria de Nauzet i a uns metres de la frontal. Finalment ha estat l’andalús qui ha engaltat un gran xut que ha entrat per l’escaire de la porteria de l’Osasuna, fent embogir els més de 14000 nastiquers que avui omplien el Nou Estadi.

Restaven poc més de 10 minuts pel final del partit i els grana havien de defensar com fos un resultat que els col·locava en zona d’ascens directe. I els de Moreno no han desaprofitat l’ocasió, defensant fins al darrer instant i anul·lant tots els intents de l’Osasuna per capgirar el marcador.

Amb el xiulet final s’ha desfermat l’eufòria, afició i equip han celebrat una victòria treballada i que ens permet dormir en zona d’ascens. Tres punts més contra un gran rival i un pas més per fer realitat el somni.

El proper partit dels grana serà diumenge 29 a l’estadi Ángel Carro, a partir de les 20:00 hores, en horari unificat, contra el CD Lugo.

Alineacions

Nàstic: M. Reina, I. Bouzón, Suzuki, Xavi Molina, Mossa, Aburjania, L. Madinda (Aníbal.Z, 56’), Tejera, C. Lobato (J. Assoubre, 46’), Emaná i Naranjo (Manolo Martínez, 85’).

CD Osasuna: Nauzet Pérez, J. Flaño, Tano, M. Flaño, David García, Oier, Nino, Merino, R. Torres (Olavide, 57’), Manuel S. (Urko Vera, 84’) i De las Cuevas (Maikel M. 74’).