«Es va pagar per actualitzar els plans de seguretat caducats», Abelló

El Grup Municipal de CiU pregunta a l’equip de govern perquè la feina que es va contractar no es va dur a terme

Per . Actualitzat el

El Grup Municipal de Convergència i Unió (CiU) ha denunciat aquest dimecres que l’any 2013 l’Ajuntament de Tarragona va contractar i pagar a una empresa (Coestecnic S.L.P) per revisar i actualitzar set plans de seguretat que actualment resten caducats. “Com pot ser que fa poques setmanes l’equip de govern digués que els plans s’estaven actualitzant quan el mateix Ajuntament va adjudicar i pagar aquesta mateixa feina ara fa tres anys?”, ha preguntat el Portaveu de CiU, Albert Abelló, que ha anunciat que aquest el Grup Municipal ha sol·licitat a l’equip de govern, per escrit, una explicació dels fets.

El Grup Municipal de CiU va conèixer l’existència d’aquesta adjudicació mitjançant les memòries anuals de l’Ajuntament i, en la de l’any 2013, va observar que s’havia contractat una empresa externa per revisar set plans de seguretat que estaven i encara resten caducats: INUNCAT, TRANSCAT, PLASEQCAT, SISMICAT, INFOCAT, NEUCAT I RADCAT.  “Vam sol·licitar l’expedient d’aquesta contractació i vam confirmar que l’Ajuntament va adjudicar el servei el 9 de desembre de 2013 i que, 18 dies més tard, el 27 de desembre, l’empresa adjudicatària va lliurar la factura amb un import de prop de 10.000 euros. Tres dies més tard, el 30 de desembre l’Ajuntament va ordenar el pagament de dita factura”, ha explicat Abelló.

Des del CiU també s’ha explicat que, segons els expedients als que han tingut accés, per adjudicar aquest servei, l’equip de govern va fer una modificació de crèdit per tal d’utilitzar una partida del pressupost del 2013 que estava destinada a actuacions de neteja per prevenció d’incendis forestals i que finalment es va emprar per pagar a l’adjudicatària encarregada d’actualitzar els plans de seguretat.

“La situació és doblement greu: per una banda, l’Ajuntament té els plans de seguretat obligatoris caducats i, per l’altra, va pagar a una empresa per actualitzar-los i la feina mai es va dur a terme”, ha manifestat Abelló. “Estem davant de, com a mínim, una mala praxis com una catedral o bé d’una qüestió de malversació de diners públics”, ha assenyalat el Portaveu de CiU, que ha assenyalat que espera que l’equip de govern doni una explicació dels fets el més aviat possible i que el seu Grup Municipal continuarà investigant.