L’Ajuntament empeny els nous centres de culte als polígons

El ple aprova la modificació del POUM amb els vots a favor de PSC, ERC, PP i CIU

Per . Actualitzat el

El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbana Municipal per impedir que els nous centres de culte s’instal·lin a l’àrea residencial. Amb l’excusa de «permetre» que els equipaments religiosos s’instal·lin als polígons industrials i comercials (un supòsit que la normativa no contemplava), l’equip de Govern amb el suport d’ERC i CiU obligarà a «la tramitació d’un pla especial» per establir un centre de culta en una zona residencial. A banda, «els centres de culte s’hauran de situar preferentment en edificis exclusius», inclou la modificació.
L’alcalde Ballesteros ha dit que aquesta modificació «respecta òbviament la llibertat religiosa, és perfectament equilibrada, dóna resposta a una demanda i garanteix la convivència».

«Una demanda» que no sabem si prové del seu flamant soci de govern Alejandro Fernández (PP) que, fa tres anys, des de l’oposició, demanava que no s’obrissin centres de culte a la ciutat. Avui, el seu discurs s’ha moderat i ha recordat que les restriccions a l’espai s’apliquen també als comerços. Amb tot, prop de deu anys després de la proposta del que fou candidat ecosocialista, Lluís Balart, Fernández ha respirat tranquil afirmant que «amb aquesta normativa, no es podrà fer una mesquita al Banc d’Espanya».

L’altra ecosocialista, Arga Sentís, ha lamentat que aquesta modificació «introdueix requisits innecessaris per instaurar zones de cultes» i que «s’han equivocat amb aquest instrument. No calia i em sap molt de greu que estem a punt de fer uns Jocs que pluralitat religiosa de la Mediterrània».

Uns arguments que fan pensar en les projeccions de l’escriptor egipci Naguib Mahfuz, de la mare Teresa de Calcuta, de Nelson Mandela i de Gandhi que es van veure ahir al Teatre Tarragona. Caldria veure que haurien pensat aquestes grans persones si sabessin que la mateixa gent que utilitza els seus noms per vendre «els jocs de la pau entre les civilitzacions del Mediterrani», posa impediments en l’obertura dels centres de culte.

«Amb aquesta modificació el que fan és escombrar els centres de cultes que no interessen fora de la ciutat», ha dit la portaveu de la CUP, Laia Estrada, que la considera «del tot innecessària» perquè «si l’objectiu era evitar molèsties amb els veïns, la normativa ja preveu que es compleixin les condicions necessàries en aquest aspecte».

C’s s’han abstingut de la votació perquè, segons el seu portaveu, Ruben Viñuales, «quan la vessant col·lectiva entra en col·lisió amb els drets de la resta de ciutadans, s’ha de regular». Per aquest motiu aposta ell per «treure, qualsevol que sigui la confessió, del teixit urbà». El que no ha explicat és com faria el trasllat de la catedral al Polígon Entrevies.