L’alcalde de Tarragona demana un nou hospital per a la ciutat

Ballesteros ha exigit al conseller de Sanitat que s’aturin les derivacions

Per . Actualitzat el

Seguint amb la línia de l’article d’opinió fet públic fa uns dies, l’alcalde de Tarragona ha lamentat les actuacions del departament de Salut a la ciutat. Ballesteros ha amenaçat de no seure a cap reunió amb aquesta conselleria si no hi ha un compromís previ que inclogui la construcció d’un nou hospital de nivell 5 d’especialització i que no es facin més derivacions fora de la ciutat. En aquest sentit, Ballesteros ha recordat que les sales d’operacions del Joan XXIII no estan funcionant al 100% i ha lamentat que en lloc de fer els nous quiròfans sobre els antics, no s’hagin construït en un lloc diferent per evitar les derivacions.

L’alcalde també recorda que hi ha llits lliures al sociosanitari Francolí i que la residència de la Mercè té dues plantes en desús. Davant la possibilitat de fer que els quiròfans de Joan XXIII

Pel que fa a la construcció d’un nou centre, Ballesteros considera que «és indispensable» i que «no s’han de seguir posant pedaços». El nou equipament ha d’anar acompanyat d’una àrea maternoinfantil i d’un centre de recerca i docència universitària de primer ordre, segons l’alcalde. L’espai d’aquest nou equipament podria ser al costat de l’actual hospital o en un altre indret com en els Plans Parcials de la Budellera o el Llorito.