Un càrrec amb dos barrets

Josep Maria Bonet, assessor de l’alcalde Ballesteros, exercirà al mateix temps de gerent de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació

Per . Actualitzat el

La duplicitat de càrrecs que acumula l’encara gerent de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona i ara cap de gabinet de l’alcalde Ballesteros ha fet posar el crit al cel als portaveus de l’oposició. Des del novembre passat, Josep Maria Bonet compagina els dos càrrecs després de la renúncia del que fou cap de gabinet de l’alcalde des de 2007, Gustavo Cuadrado.

Una duplicitat de càrrecs que els grups municipals de C’s, ERC, CDC, CUP i ICV-EUiA no troben gens encertada, ja que consideren que pot afectar la transparència de l’emissora municipal. Tarragona Ràdio és l’únic mitjà de comunicació que gestiona l’EMMCT i del qual n’és responsable directe el seu gerent. Cal recordar que aquest càrrec de gerent de Tarragona Ràdio ha estat en mans de Bonet des de l’arribada al poder de Ballesteros. Bonet fou també l’encarregat de capitanejar les campanyes electorals del batlle socialista el 2003 i el 2007. Amb el triomf socialista el 2007 va sorprendre que Bonet no fos designat cap de gabinet de l’alcalde i la gerència de l’EMMCT va semblar un premi de consolació per a una persona que militava al PSC des del 1993.

El pròxim ple debatrà si Josep Maria Bonet, fora del seu horari de treball com cap de gabinet, pot dedicar-se a la gerència de l’empresa municipal. En el cas, més que probable, que s’aprovi, Bonet passaria a cobrar el seu sou de cap de gabinet més un 30% en condició de gerent de l’EMMCT.

Amb tot, cal recordar que un dels principals objectius quan es va crear l’Agrupació d’Interès Econòmic, el 2014, era eliminar les gerències de les empreses municipals. Una obligació que venia per imperatiu legal, però que no s’ha traduït en fets.