Jocs 2017: cursa d’obstacles

Per . Actualitzat el

La planificació dels Jocs Mediterranis 2017, que s’han de celebrar d’aquí a poc més de 14 mesos, s’han convertit en una agònica cursa d’obstacles per als seus organitzadors. Després que les empreses adjudicatàries del Palau d’Esports renunciessin fi ns a dues vegades al projecte per evitar enganxar-se els dits, la Generalitat ha hagut de fer mans i mànigues per ampliar el pressupost de l’obra i fer-la més atractiva per a les constructores. L’equipament estrella dels Jocs costarà un parell de milions d’euros més dels que es va preveure en un primer moment, però aquest sobreesforç econòmic valdrà la pena si al fi nal Tarragona i els seus habitants gaudeixen de l’equipament a temps. L’alcalde Ballesteros, que no oblidem és l’alma mater del projecte 2017, pot respirar una mica més tranquil aquesta setmana. A la decisió de la Generalitat d’obrir un nou procés de triple adjudicació del Palau d’Esports amb més diners s’ha d’afegir el compromís de l’Estat a fer-se càrrec del cost de la construcció del centre aquàtic, un equipament que ja havia estat descartat per la incapacitat econòmica dels Jocs per tirar-lo endavant. Desconeixem la fórmula, però l’alcalde Ballesteros s’ha afanyat a explicar a tothom que el 2017 tindrà piscina, gràcies a una reunió amb la ministra de Foment celebrada la setmana passada i que, segons l’alcalde de Tarragona,
ha servit per desbloquejar el compromís de l’Estat espanyol amb l’esdeveniment esportiu tarragoní. El projecte (i l’alcalde) agafen aire, però la successió d’esdeveniments les pròximes setmanes serà clau per conèixer, amb fets consumats, quins Jocs tindrem finalment a Tarragona. La ciutat ha esgotat els terminis i treballa a contrarellotge. Déu no ho vulgui, però molt em temo que si surt algun altre obstacle ens ofegarem abans d’arribar a la vora.