El subdelegat del Govern renuncia per «raons personals»

El lloc de Jordi Sierra l’assumirà temporalment el subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo

Per . Actualitzat el

Jordi Sierra deixarà de ser subdelegat del Govern central a Tarragona el proper 31 de març, segons recull el darrer BOE i segons ha confirmat la Delegació del Govern central a Catalunya en un comunicat. Els motius argumentats per Sierra són «professionals i personals». De fet, en els darrers temps el subdelegat havia reiterat en més d’una ocasió en els seus cercles més pròxims que estava cansat de la vida en la política. Per tant, ara tornarà a ocupar la seva plaça de funcionari a l’Ajuntament de Tarragona. Sierra hauria presentat la seva dimissió a la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, que l’ha acceptat. Assumirà les seves funcions temporalment el subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo. La delegada del Govern, en el comunicat enviat als mitjans, ha volgut destacar el magnífic i compromès treball portat a terme per Jordi Sierra durant els quatre anys que ha exercit com a subdelegat.

Sierra ha volgut expressar, en primer lloc, el seu «més profund agraïment pel suport, amistat i ajuda que he trobat sempre, durant aquests quatre anys, en la persona de la delegada del Govern, qui “em va atorgar la seva confiança per desenvolupar la meva tasca durant una legislatura intensa i plena de feina».

Així mateix, el fins ara subdelegat del Govern a la província ha volgut remarcar «la difícil feina que porten a terme els funcionaris de l’administració general de l’Estat a Tarragona, des del secretari general de la subdelegació, fins als caps de serveis, els membres de les forces i cossos de la seguretat de l’Estat i tots els treballadors públics que han ajudat a que la meva tasca sigui mes fàcil de dur a terme. A tots ells, moltes gracies per la feina feta».

A l’hora de fer balanç del treball dur a terme durant l’anterior legislatura, Jordi Sierra ha declarat que «ens va tocar assumir el govern de l’Estat en una de les pitjors crisis econòmiques que ha viscut Espanya en les darreres dècades. Aquest fet ha implicat que es van haver de prendre decisions dures, molt dures, però necessàries perquè el país pugui tenir un futur». «Pel que fa a Tarragona», ha afegit Sierra, «puc dir que deixo el lloc havent aconseguit la posada en marxa de la remodelació de l edifici de la subdelegació i del de serveis múltiples. Es tracta d’un fet important ja que cuidar d’aquest patrimoni es cuidar del patrimoni de tots. A més a més, en aquests quatre anys s’ha posat en servei la T-11; s’han desencallat tres trams més de l’A-27; s’ha posat fil a l’agulla en temes històrics de la capital com el local del xiquets del Serrallo o el semàfor a la Savinosa i moltes altres accions que s’han realitzat en el marc d’una gravíssima recessió econòmica i que demostren que la subdelegació, l’Estat, te molt a fer i dir a la província».

Jordi Sierra es posarà en contacte, via carta, amb les principals institucions polítiques i socials de Tarragona «per informar-los de la seva partida i agrair-los-hi la lleialtat i col·laboració mostrada durant aquests quatre anys».