Nova distinció per a un llibre de Piscina, un petit oceà

‘Inventari de contes’ ha estat seleccionat com un dels millors llibres de l’any pel Consell Català de Literatura Infantil i Juvenil

Per . Actualitzat el

L’editorial tarragonina especialitzada en contes Piscina, un petit oceà acumula reconeixements arreu de Catalunya. Si el 2013 era el conte Formigues a la cuina el seleccionat pel Consell Català de Literatura Infantil i Juvenil com un dels millors llibres de l’any al XXX Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, enguany un dels escollits ha estat Inventari de contes. Escrit per l’editor de Piscina, un petit oceà, Joan Rioné, sota el pseudònim de Joan Mitjons i il·lustrat per en Júlio Aliau, Inventari de contes és una de les dues novetats que va presentar l’any passat l’editorial.

El passat més de novembre, la revista Faristol ja posava pels núvols aquest llibre que, com ve descriu el títol, és un recull d’històries curtes. Tan curtes que, de vegades, condensen la introducció, el nus i el desenllaç en una frase. Ideal pels amants dels microrelats que tant d’èxit tenen darrerament gràcies a les xarxes socials, per als mandrosos que descarten les lectures depenent del gruix del llibre i, sobretot, per tots aquells que restem atrapats dins de l’univers plàstic que ens regala l’editorial tarragonina. Inventari de contes no falla als principis bàsics de Piscina, un petit oceà: producte Km0, des dels artistes fins a la impressió; per a totes les edats, fills, pares i avis poden gaudir-ne plegats; i amb una sensibilitat literària i visual que es fa tan difícil de descriure que val més la pena tastar-la en primera persona amb el conte fregant els capcirons i l’olor de tinta enfilant-se per les fosses nasals.

Joan Rioné, editor de Piscina, un petit oceà i escriptor dels set llibres publicats fins al moment, s’ha mostrat molt satisfet per aquesta nominació «tenint en compte el panorama actual i les nombroses dificultats per tirar endavant projectes culturals» i destaca que «tots els processos (creatius, disseny, impressió…) han estat elaborats per professionals del territori».

Inventari de contes se suma, doncs, a altres publicacions de l’editorial de la ciutat guardonades com Un mitjó per a cada peu, il·lustrat per Armand i guanyador del Premi Crítica Serra d’Or Infantil 2015; Carrer del Mar (il·lustrat per Mar Borrajo), premi “Liberisliber Xic 2014″ a la Fira d’editorials independents de Besalú i llibre recomanat a la Fira del Llibre en Català 2013; i Formigues a la cuina, que va per la segona edició i ja va rebre el mateix reconeixement que Inventari de contes el 2013. En resum, un fotimer de distincions per a un projecte fet des del territori amb pocs anys de vida i que potser troba a faltar algun reconeixement vingut d’aquestes terres nostres que tant li deuen.