La Reineta, una sorpresa gastronòmica a Reus

Per . Actualitzat el

Darrerament hem descobert una sorpresa gastronòmica a la capital del Baix Camp, en un lloc poc concorregut de la ciutat però que, per la referència culinària que avui comentem, pot ser molt conegut. Es tracta del restaurant Reineta, del carrer Jurats, a prop de la plaça de la Pastoreta.

La Reineta és una aposta atrevida de cuina avantguardista d’un equip jove i molt entusiasta, que ha sabut crear un ambient singularíssim, amb una decoració que ja justifica la visita a l’establiment. I és que els molts detalls que l’abriguen marquem aquesta diferència que captiva i il·lusiona. I tot el mèrit és de la família responsable del restaurant, que té un extraordinari sentit artístic.
La mare de la cuinera, Gina, és Montse Iscla, decoradora d’interiors i el seu pare és l’acreditat escultor Aldomar. El nom del restaurant respon al record de l’àvia que tenia un camp de pometes de la varietat «reineta» a la Seu d’Urgell.

Al local tot està molt pensat, fins i tot els serveis, on hi ha un quadre, i on no manquen colònies Eau Sauvage…

Però, com sempre diem, el més important d’un restaurant és la seva cuina, que va a càrrec de la Gina Iscla i Azdin Fathi i que està a l’altura del conjunt. Es tracta d’una cuina molt ben elaborada a partir de bons productes en mans de dos grans professionals que dominen les tècniques per obtenir uns esplèndids resultats en els plats, plens de sabors, aromes i presentacions vistoses.
El petit menjador, només per a 38 persones, està dirigit per Jordi López i presenta una extraordinària decoració. Aquí, els arrossos i les carns són els reis de la casa. Però si volem tenir una visió de conjunt, el millor és demanar el menú degustació, que s’inicia amb unes petites tapes d’aperitius, per continuar amb un tàrtar de salmó curat amb espècies i sorbet d’anguila fumada, risotto de ceps amb llagostins i royal de cua de bou amb salsa de cacau i mango, i per acabar, textures de poma. Es pot maridar amb un Pere Punyetes, de la D.O. Penedès.

Entre les especialitats de la carta podem destacar carpaccio de gamba amb vinagreta de pinyons i sorbet, 18 €; arròs negre de vieira amb allioli d’all escalivat, 16 €; tataki de tonyina amb wok de verdures amb salsa yang, 18 €; entrecot de bou a la brasa Dry Aged, 25€; espatlla de xai desossada amb parmentier de tòfona a la catalana, 19€; Tatin de poma amb gelat de caramel i crema de vainilla, 7,50€; fondant de xocolata, 7,50€. Menú degustació, 35 €. Menú executiu (de dimarts a divendres migdia, excepte festius, inclou 1/2 ampolla de vi o aigua), 25 €.