La Joventut Socialista (JSC) carrega contra el pacte a l’Ajuntament de Tarragona

Recorden la voluntat del partit de sotmetre al vot de la militància qualsevol possible acord de govern, tant en l’ambit català com estatal

Per . Actualitzat el

El sector jove del PSC a Tarragona, la JSC, ha mostrat la seva disconformitat amb el pacte a tres bandes que ha subscrit recentment el govern municipal a l’Ajuntament de Tarragona amb el PP i UCD. L’agrupació es mostra especialment crítica en dos aspectes: d’una banda, que l’acord s’hagi fet amb partits que ells consideren «l’antítesi politica del PSC» i de «dretes», i, en segon lloc, que la decsió no s’hagi consultat a la militància.

Comunicat íntegre de les JSC de Tarragona

L’agrupació de Tarragona de la JSC, com a organització autònoma germana del PSC, es veu amb la obligació de prendre un posicionament polític propi respecte del pacte que ahir va subscriure el govern municipal del PSC amb el Partit Popular i Unió.

En primer lloc, volem qüestionar la necessitat i oportunitat d’un acord amb dues formacions que són l’antítesi política del Partit dels Socialistes de Catalunya. En essència no podem estar d’acord amb un pacte que inclou dues formacions clarament de dretes. Qüestionem per tant que les dinàmiques internes de l’ajuntament i la geometria variable facin realment impossible tirar endavant la legislatura sense un pacte amb aquestes dues forces. Per altra banda lamentem que no s’aprofiti la majoria de les forces d’esquerres al ple municipal per explorar de manera realment clara pactes amb partits més propers ideològicament. La manera com s’han conduit les negociacions per part de la direcció del grup municipal no ens donen totes les garanties i el convenciment que s’hagin explorat efectivament altres opcions.

Per altra banda, les diferències programàtiques i ideològiques en política municipal dels partits que formaran govern fan que ens qüestionem que efectivament s’avinguin a respectar el programa de govern amb el qual es va presentar el PSC davant la ciutadania.

En segon lloc, lamentem la perpetuació d’unes dinàmiques orgàniques internes que en absolut es corresponen amb les demandes de la ciutadania i la militància per tal de fer més participatius els partits polítics. Tant el procés informatiu com el procés deliberatiu i decisiu pels qual s’ha arribat a aquest acord són manifestament qüestionables. Considerem un desencert absolut que la informació a la qual ha tingut accés la militància hagi provingut principalment dels mitjans de comunicació i no del grup municipal.

En aquest sentit, creiem que una decisió tan important per al govern municipal i per al PSC de Tarragona s’hauria d’haver adoptat a través d’un procés de participació en el qual la militància tingués accés a tota la informació i arguments al respecte per poder deliberar i finalment decidir. Un partit que es vol demòcrata així ho ha de fer. Lamentem per tant que la decisió s’hagi pres per un número tan reduït de persones i que ni l’executiva del PSC de Tarragona ni la seva militància en assemblea hagin emès cap vot al respecte.

Recordem que en el si de la nostra pròpia organització tant el PSC de Barcelona com el PSOE a nivell federal han expressat la seva voluntat de sotmetre al vot de la militància qualsevol possible acord de govern.

Finalment, considerem que és el nostre deure com a organització política lluitar per un model socialista de ciutat i vetllarem i controlarem l’acció de govern per denunciar qualsevol eventual vulneració dels nostres compromisos programàtics.