La CUP de Tarragona demana la dimissió de Ballesteros

Per . Actualitzat el

La CUP a Tarragona, ha demanat aquest matí la dimissió de l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros pel cas Inipro.

Segons Laia Estrada, regidora de la CUP al consistori, l’alcalde Ballesteros «ha estat incapaç d’esvair cap dels dubtes importants que giren al voltant del cas» d’ençà que els cupaires el van posar en mans de la fiscalia l’any 2013.

Estrada considera que l’actuació de l’alcalde de Tarragona només es pot definir de dues maneres: o bé l’alcalde no estava al corrent de res «i en tot aquest temps tampoc ha estat capaç d’esclarir els fets, la qual cosa és negligent»; o bé estava al corrent de tot «la qual cosa el faria còmplice dels presumptes delictes». Tant una opció com l’altra és motiu suficient per a demanar la seva dimissió, segons la candidatura independentista.

Per la seva banda, Carles Perdiguero, advocat del Col·lectiu Ronda i representant legal de la CUP en el cas Inipro, ha assenyalat que «aquest cas té prou entitat, no es tracta d’un procés administratiu banal , sinó d’un procés amb possibles conseqüències penals i d’inhabilitació per a càrrecs públics».

A més la CUP no descarta que el patró del Cas Inipro s’hagi pogut repetir a altres municipis del país.