No és país per a covards

Per . Actualitzat el

Catalunya entra de ple en un escenari de confrontació real amb les estructures de l’Estat espanyol. Cada passa que l’executiu de Carles Puigdemont faci per tal d’avançar cap a la república catalana serà resposta de manera contundent pels poders fàctics de Madrid, ja sigui als tribunals o amb decisions concretes que dificultaran el funcionament de l’administració catalana.
La ciutadania s’haurà d’armar de paciència i ser resistent, perquè la voràgine del procés sobiranista no ha fet res més que començar. És per aquest motiu que als polítics que formaran part del nou executiu sorgit del 27 de setembre se’ls ha d’exigir fortalessa, convicció, valentia i esperit de sacrifici quan i com sigui necessari, que ho serà.

El nou govern de Catalunya no es pot permetre cap fissura ideològica entre els seus integrants. El nou president de Catalunya ja ho va deixar ben clar en finalitzar el seu discurs d’investidura. «Visca Catalunya lliure!», va cridar davant la cambra catalana. Qualsevol persona que no combregui al 100% amb aquesta afirmació, sigui de qualsevol formació política o independent, no pot formar part ni ha de tenir cabuda en el nou govern de Catalunya. Sobretot quan estem parlant d’un govern «provisional» de 18 mesos que té com a principal missió portar Catalunya cap a un nou estatus polític.

Tots els consellers i conselleres, directors generals, delegats, directors territorials i presidents d’empreses públiques del nou govern han de tenir clares les dificultats a les quals s’hauran d’enfrontar a partir d’ara. Al llarg dels pròxims mesos molts seran inhabilitats, altres seran rellevats dels seus càrrecs, altres hauran de plantar-se davant de les administracions competents a Madrid i tots han de saber també que és més que probable que molts acabaran asseguts davant d’algun tribunal.

Només a través del convenciment ideològic més absolut es podrà fer front a les pressions i les situacions que els tocarà viure durant un procés que, a dia d’avui, ningú no sap quin final tindrà.