1440 places als Centres Cívics aquest 2016

Les inscripcions als cursos hivern-primavera es poden fer a partir del dia 13 de gener

Per . Actualitzat el

Centre cívic municipal de Llevant.

Dimecres 13 de gener a les 9 del matí, s’obriran les inscripcions als cursos de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona per la temporada hivern-primavera del 2016, en total s’ofereixen 1.440 places repartides en 101 cursos o activitats. La Xarxa està formada pels centres cívics de Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Torreforta, Llevant i el centre sociocultural de la Part Alta, on es desenvoluparan activitats infantils i familiars i per adults.

Activitats infantils i familiars

Les activitats infantils es realitzen amb l’acompanyament d’un familiar i enguany s’aposta per la consolidació de les impartides en edicions anteriors i que han tingut molt bona acollida: teatre, cuina, creació de videojocs, anglès, dansa espanyola i taller d’scrapbooking. A més d’altres com: percussió, origami, il·lusionisme, tinta xinesa, enlaira’t en família i un taller de kapla. Pel públic familiar s’ofereixen un total de 190 places.

La Xarxa de Centres Cívics té cinc ludoteques que estan a disposició de tots els infants de la ciutat cada tarda de dilluns a divendres, per gaudir del joc amb familiars i amics.

Cursos i monogràfics per adults

De la programació, assenyalar els Cursos de Fotografia digital, a més d una nova sortida fotogràfica de patrimoni que serà a la Muralla. Pel que fa a les Xarxes socials s’impartiran dos cursos de diferents nivells per conèixer a fons la xarxa Instagram. De les activitats d’expressió artística i treballs manuals, s’han organitzat novetats com el taller de tinta xinesa i cursos de pintura a l’oli o restauració de mobles. Pel que fa als tallers orientats a potenciar i adquirir coneixements i habilitats, s’ofereixen nous cursos de ganxet, cosmètica natural, elaboració de sabons, etc, i novetats com el taller d’hort primavera-estiu, aromateràpia, sabons líquids i un ampli ventall de tallers per facilitar la vida diària. Pel que fa a la dansa, hi haurà activitats com la zumba, el ioga, la dansa espanyola i el cant gospel, entre d’altres. També es presenten novetats com pilates o kangoo boots, una nova manera de tonificar el cos amb unes botes especials. També hi ha la possibilitat de fer cursos introductoris d’idiomes: alemany, rus, anglès, italià, xinès, portuguès i francès. Per últim, destacar els cursos de cuina i gastronomia, on aquesta temporada s’han introduït 13 novetats com: cuina de cullera, mones de pasqua, pa i dolços sense gluten i cuina amb Chartreuse, entre d’altres.

En els vestíbuls dels Centres Cívics es podran visitar exposicions itinerants; aquesta temporada n’hi haurà 14 que rotaran, una de les quals és de fotografies sobre les minories ètniques xineses (Tibet) que juntament amb l’Abecedari de la llibertat, ha estat cedida per la Universitat Rovira i Virgili, dins del projecte Antenes del Coneixement.

Les inscripcions als cursos i monogràfics s’han de fer del 13 i el 31 de gener a la web www.tarragona.cat/centrescivics; les places s’adjudicaran per rigorós ordre d’arribada. Es manté un 50% de descompte per aturats i pensionistes i així com pels infants que tinguin el carnet del Club dels Tarraconins.