Els Reis arriben aquest dimarts carregats de regals i molta màgia

Com és tradició, faran la seva entrada a la ciutat per mar, al Serrallo-Moll de Costa

Per . Actualitzat el

Aquest dimarts 5 de gener, a les 18.15 hores, Ses majestats els Reis Mags d’Orient arribaran a la nostra ciutat per repartir regals als infants. L’arribada serà al Serrallo-Moll de Costa i la Cavalcada de Reis farà el recorregut des del carrer Reial fins a la plaça de la Font.

Els horaris i l’itinerari seran els següents:

– 18.15 h, al Serrallo/Moll de Costa, arribada per via marítima dels Reis Mags d’Orient -Melcior, Gaspar i Baltasar- que seran rebuts amb la benvinguda de les sirenes dels vaixells i barques del Port i per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Els patges dels Mags encendran bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat.

– 18.45 h, llançament del primer tro d’avís que anuncia la Cavalcada.

– 19 h, plaça dels Infants-carrer Reial. Inici de la Cavalcada dels Reis Mags, que estarà encapçalada per la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans, la Guàrdia Urbana a cavall de gran gala i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en la qual figuraran –entre d’altres- la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.

– Itinerari: Reial, Carros, Apodaca, Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.

– Cap a les 20.30 h, arribada a la plaça de la Font, tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde, missatge de pau a les nenes i els nens per part del rei blanc Melcior i comiat.

– Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran els regals per tota la ciutat.

El matí del dia de Reis, Ses Majestats visitaran residències, hospitals i centres d’acollida de la ciutat.

La Cavalcada de Reis està formada per 280 persones que conformen les diferents carrosses. També, cal destacar que els serveis al voltant de la Cavalcada sumen un total de 200 persones, entre voluntaris, seguretat, Brigada Municipal, Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Neteja, etc.

Durant la cavalcada es repartiran 2.500 quilos de caramels sense gluten.

Aquest és el recorregut que faran els Reis Mags des de la seva arribada a la ciutat.

Microsoft Word - 01 Planol General reis 2016.doc