Catalunya i Tarragona es passen a Podemos

Eleccions generals del 20 de desembre

Per . Actualitzat el

Fèlix Alonso

Fèlix Alonso, cap de llista d’En Comú Podem a la demarcació de Tarragona, ha estat el gran triomfador de les passades eleccions del 20D a les nostres comarques. L’alcalde d’Altafulla ha encapçalat la llista més votada al territori. Finalment Tarragona aportarà al Congrés un diputat per a cadascuna de les sis principals formacions polítiques que concorrien als comicis (En Comú Podem, ERC, Democràcia i Llibertat, PSC, Ciutadans i PP). A Catalunya, la versió de Podemos, encapçalada per Xavier Domènech, també ha estat la formació més votada (12 diputats en total), i és la formació guanyadora a la demarcació de Barcelona. ERC ha estat la segona força amb un total de 9 diputats, mentre que Democràcia i Llibertat (antiga Convergència) i el PSC aportaran 8 diputats al Congrés. El PP i Ciutadans es queden amb cinc diputats cadascun.

A Espanya el panorama és complicat, ja que la configuració de la cambra condueix a la ingovernabilitat de l’Estat si no hi ha un acord ràpid entre PP i PSOE, les dues forces més votades. Mariano Rajoy, que corre el perill de quedar fora si les esquerres fan pinça, encetarà aquests dies converses amb la resta de partits per intentar aconseguir la seva investidura.