El vi i la gastronomia centren una mostra artística a la Sala Portal del Pardo del Vendrell

El col·lectiu Terra i Taula unirà l’art dels colors del vi amb les creacions dels cuiners, els enòlegs i productors, degustacions de vins, plats i obres artístiques

Per . Actualitzat el

El col·lectiu Terra i Taula del Baix Penedès ha sumat esforços amb l’Associació d’Artistes Plàstics i Visuals del Penedès Ardhara per organitzar una nova activitat, que amb el nom Els colors del Vi als fogons unirà l’art dels colors del vi amb les creacions dels cuiners, els enòlegs i els productors, degustacions de vins, plats i obres artístiques per despertar el sentit dels sentits. L’activitat tindrà lloc el pròxim dilluns 14 de desembre, a partir de les set del vespre a la Sala Portal del Pardo del Vendrell. La inscripció té un cost de 15 euros i la reserva es pot fer al correu electrònic info@terraitaula.cat o telefònicament a algun dels integrants del col·lectiu Terra i Taula.

L’Associació d’Artistes Plàstics i Visuals del Penedès Ardhara ha organitzat la mostra Els colors del vi, a la Sala Portal del Pardo del Vendrell. L’exposició s’inaugura el divendres 11 de desembre de 2015 a les 20 hores i restarà oberta a la sala vendrellenca fins al 10 de gener.

En aquesta exposició els autors reflexionen plàsticament i visualment a partir d’un tema, la vinya i el vi, que forma part indestriable del Gran Penedès. Les tècniques tradicionals, el dibuix, la pintura, l’escultura, la ceràmica, la joieria i el tèxtil, es complementen amb d’altres formats més innovadors, com ara la integració plàstica de la fotografia i la instal·lació contemporània.

Ardhara és un col·lectiu d’artistes del Gran Penedès vinculats, d’una manera o altra, a les convocatòries que a finals dels anys vuitanta i a principis dels noranta va agrupar artistes del Penedès en diferents exposicions (en concret tres: 1987, 1991, 1995), amb la voluntat de redreçar unes mancances culturals en un territori concret, reivindicant-se fora de la centralització barcelonina i fent creació i divulgació de l’art de casa nostra.

Artistes

Els artistes del Penedès que exposaran al Vendrell són Abdellah Ahaddaf, Aura Gumà, Bernat Soler, Camil·la Pérez Salvà, David Ribas, Dolors Escoté, Joan Nadal, Joan Tuset, Joaquim Milà, Jocelyne Marmottan, Maria Martínez, Mercè Rius, Miquel Sabaté, Núria Serra, Pere Casanovas, Susanna Inglada, Teresa Pla i Tona Romeu. També s’hi afegeixen set creadors més de nacionalitats diverses, ubicats a París: Isabelle! Aubry, Francesc Bordas, Duska, Friederike Guimalac, Debesh Goswami, Pascal Hemery i Jarmila Vesovic.

Terra i Taula és una unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Aquest grup l’integren productors agroalimentaris i cuiners que treballen en la recerca de la màxima qualitat en els productes, elaboracions i serveis que ofereixen. Els integrants de Terra i Taula entenen aquesta unió com a natural i necessària per preservar el gust i el futur dels productes de qualitat, al mateix temps que per contribuir des de la comarca del Baix Penedès a treballar per la cultura gastronòmica de Catalunya. Aquesta unió la segellen valors com l’ètica, respecte, compromís, qualitat, l’esforç, la idea de compartir i la professionalitat.