«Mentre formem part d’Espanya, Tarragona ha d’estar ben representada a Madrid»

Joan Basora, candidat tarragoní al Senat per Democràcia i Llibertat

Per . Actualitzat el

Joan Basora, històric militant de Convergència Democràtica a Tarragona, es presenta com a candidat al Senat en les pròximes eleccions generals del 20-D. Ho fa sota les sigles de la nova formació Democràcia i Llibertat amb el convenciment que, mentre Catalunya no esdevingui un estat independent, el territori ha de tenir força a Madrid. I és que és allà on de moment es prenen les decisions en temes cabdals com ara les inversions en infraestructures o les polítiques energètiques.

Per què a Tarragona li costa més sortir de la crisi que a la resta de demarcacions catalanes?
Aquí tenim bon clima, un turisme potent, un gran teixit industrial i energètic, un dels ports més importants de la Mediterrània…. Ho tenim tot per ser una zona pròspera, però ens fallen les infraestructures que es decideixen des de l’Estat. Patim diàriament l’N-340, no tenim connexió ferroviària d’ample internacional, no tenim autovies gratuïtes… Està clar que la manca d’infraestructures no ens ajuda. Per això hem de ser forts a Madrid, per aconseguir allò que el territori, per potencial i per pes demogràfic, mereix i perquè l’Estat compleixi els pressupostos a Tarragona.

No se li fa estrany presentar-se al Senat com a candidat de Democràcia i Llibertat?
Jo vull estar al Senat per representar Tarragona, però també per continuar el procés iniciat a Catalunya, liderat en tot moment el president Artur Mas. Sota les sigles de Democràcia i Llibertat hi ha Convergència, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament. A mi, com a militant de CDC, no em representa cap esforç defensar aquest nou projecte, ja que crec que aquesta coalició recull tot allò que Convergència va decidir en l’històric congrés de març de 2012 celebrat a Reus. Aquella cimera va marcar totes les passes que hem fet fins ara com a partit que aspira a dotar Catalunya d’un nou estatus polític.

Com s’entén que una formació que defensa la independència de Catalunya vulgui tenir representació a les cambres de l’Estat espanyol?
Mentre Catalunya formi part de l’Estat hem d’aprofitar al màxim la representació que ens permet el Congrés i el Senat. Pensi que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, el que pot suspendre l’autonomia de Catalunya, ha de passar pel Senat i pel Congrés. Millor que hi siguem per defensar-nos.