Neix Tarraco Activa, una plataforma d’opinió que pretén «donar un impuls a Tarragona»

La principal estratègia del grup és basa en «treballar per aconseguir coses a llarg termini però tenint clar que per fer-ho caldrà prendre decisions a curt termini»

Per . Actualitzat el

El passat dijous a la nit va començar a caminar Tarraco Activa, una plataforma d’opinió formada per una vintena de persones que neix amb l’objectiu de «despertar» la ciutat. El col·lectiu està integrat per tarragonins que provenen de diversos àmbits com l’empresarial, l’advocacia, l’urbanisme, la cultura, l’educació, l’habitatge, els esports o els moviments socials. La primera trobada oficial ha comptat amb la presència dels següents membres: Carles Pedreño, Yolanda Ramos, Saül Garreta, Joan Romeu, Agustí Domènech, Elga Molina, Lluís Escatllar, Josep Caraltó, Albert Coscollola, Mario Rigau, Xavier Tarrés, Jordi Gilisbars, Pilar Alió i Josep Corcoles.

La plataforma d’opinió ha definit quins seran els seus objectius bàsics i el seu modus operandi. La principal conclusió a la qual s’ha arribat és que l’objectiu primigeni ha de ser activar Tarragona, una ciutat que té molt de potencial però que mai acaba d’aprofitar-lo. Una de les bases del moviment és que «farà política però sense entrar en política» o, el que és el mateix, tractarà de tenir pes i influència en el futur de la ciutat però marcant distàncies amb els seus governants. En definitiva, el que pretén Tarraco Activa és que a partir del coneixement, l’experiència, la transversalitat i la il·lusió dels seus components s’aconsegueixi donar un impuls definitiu a Tarragona.

Els membres del grup també han acordat que es reuniran un cop al mes i que aniran definint el seu pla d’acció durant les pròximes setmanes. En aquest punt, l’estratègia es basarà a «treballar per aconseguir coses a llarg termini però tenint clar que per fer-ho caldrà prendre decisions a curt termini». El grup continua obert i de fet ja s’ha confirmat l’assistència de cinc persones més en la propera trobada, que es durà a terme el 22 de desembre i servirà per analitzar els resultats de les eleccions generals i la influència que aquests poden tenir a Tarragona.