El Museu Etnogràfic d’Altafulla obrirà a partir d’aquest diumenge 1 de novembre

Una xarxa de voluntaris es farà càrrec de l’obertura de portes, de moment, els mesos de novembre i desembre com a prova pilot

Per . Actualitzat el

El Museu Etnogràfic d’Altafulla, a la Pallissa de l’Era del Senyor, es podrà visitar tots els caps de setmana, com a prova, durant els mesos de novembre i desembre, i la intenció de l’Ajuntament d’Altafulla, tal com ha subratllat el regidor de Cultura, Jordi Molinera, és “poder mantenir la iniciativa de cara al 2016”. Serà una xarxa de persones voluntàries qui es farà càrrec de la seva gestió. L’horari d’obertura serà els dissabtes de 17 a 19 h de la tarda; i els diumenges, d’11 del matí a les 13,30 h del migdia.

El Museu Etnogràfic d’Altafulla compta amb diferents elements d’identitat pròpia de la vida rural i l’economia del municipi, recuperats i restaurats pel veí d’Altafulla i artesà, Salvador Gatell, l’any 2008. S’hi poden trobar unes 1.000 peces dels dos darrers segles, amb un ampli ventall d’objectes i elements, des dels més curiosos fins als més quotidians, del món de la pagesia. Des d’una sínia de sang a la tradicional aixada, són algunes de les joies que s’hi apleguen.

L’acte inaugural de l’obertura del Museu Etnogràfic d’Altafulla serà diumenge 1 de novembre, a les 12 h, i serà presidida per l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i el regidor de Cultura, Jordi Molinera, entre altres representants municipals.

Per la seva banda, el museu compta ara mateix amb l’exposició fotogràfica “Pell de bruixa”, del veí Joan Casas. Una sèrie de nu artístic que va començar ara fa tot just un any, i que pretén donar a conèixer com pot incidir la llum sobre la pell. Moltes de les imatges estan dedicades a bruixes, donada la relació que el municipi ha tingut sempre amb el món del misticisme. Aquest dissabte, de 5 de la tarda a 9 del vespre, i el diumenge, d’11 del matí a 2 del migdia; i de 4 a 7 de la tarda, aquelles persones que encara no l’hagin visitat tindran l’última oportunitat per fer-ho.