Roda de Berà posa en marxa el ‘Projecte TASTA’

La finalitat d’aquest programa és la prevenció i el tractament de les situacions de risc en la infància

Per . Actualitzat el

Destinat a joves adolescents d’entre 12 i 16 anys que es troben en situació de risc, el Consell Comarcal del Tarragonès, amb l’Ajuntament de Roda de Berà, va engegar el passat dilluns a la tarda el ‘Projecte TASTA’. La finalitat d’aquest programa és la prevenció i el tractament de les situacions de risc en la infància, motiu pel qual integra com a destinataris de les activitats els mateixos joves i les seves famílies.

Els tallers d’acció socioeducativa del Tarragonès pretenen evitar les situacions de desemparament i de risc greu en la infància a Roda de Berà, realitzant una intervenció socioeducativa de caràcter preventiu. Per millorar les capacitats i les competències dels joves s’ofereix un suport, estimulant i potenciant l’estructuració de la seva personalitat i la sociabilitat. Les sessions a Roda de Berà es duran a terme tots els dilluns a la tarda amb la participació d’una desena de joves amb l’ajuda de dues tècniques especialistes del Consell Comarcal del Tarragonès. Aquest dilluns, a les sis, es va celebrar la primera d’elles, al casal municipal Les Monges, amb l’assistència de Teresa Ferré, regidora d’Acció Social, i de Manel González, regidor de Joventut, acompanyant a les tècniques Marina Aguade, Ginesta Paredes i Carme Rafecas, així com a Lluís Canals, coordinador dels projectes TASTA de la comarca.

El programa està vinculat directament als serveis socials d’atenció primària els quals realitzen les derivacions i el seguiment del projecte educatiu individualitzat. Així, durant els mesos d’octubre, novembre i desembre s’efectuarà una prova pilot del ‘Projecte TASTA’, i a partir del mes de gener l’Ajuntament plantejarà la possibilitat d’obrir el servei a altres tipus d’usuaris per tal d’aconseguir una major socialització entre els joves.