Tarragona celebra el 75è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys

El Dr. Sánchez Cervelló realitzarà una conferència a l’Ajuntament el dilluns 19 d’octubre

Per . Actualitzat el

Avui dijous 15 d’octubre es commemora el 75è aniversari de la mort del president Lluís Companys amb diferents actes a la ciutat de Tarragona.

A les 7 h del matí ha tingut lloc la lectura de la sentència de mort a Lluís Companys a la muntanya de l’Oliva, s’ha entonat el Cant dels Segadors, seguit de diverses salves.

L’acte principal del dia serà aquesta tarda a les 19 h davant del Monument de Lluís Companys, on es llegiran diversos textos a càrrec dels presidents d’Òmnium. L’ofrena floral de diferents partits polítics i les salves que llençaran el Ball de Serrallonga de Tarragona aniran acompanyades de l’orquestra i el cor de l’IES Martí Franquès, dirigits per Remei Tell i Pau Salvador. El Cant dels Segadors posarà punt i final a un acte presentat pel periodista tarragoní Ricard Lahoz.

Els actes seguiran amb una passejada pels Indrets de la repressió franquista a Tarragona, el dia 17 a les 11 del matí, des del cementiri de Tarragona i finalitzaran, amb la conferència “President Companys, la impunitat del magnicidi: 75 anys després” a càrrec del Dr. Josep Sánchez Cervelló, el dia 19 d’octubre a les 19,30 hores a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona.

Les entitats que formen part de la Comissió Lluís Companys, organitzadora dels actes, són, Convergència Democràtica de Catalunya, Iniciativa per Catalunya-Verds, Òmnium Cultural, Unió de Pagesos, Partit dels Socialistes de Catalunya, Unió General de Treballadors (UGT), Comissions Obreres (CCOO), Esquerra Republicana de Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), l’Assamblea Nacional de Catalunya, Democràtes de Catalunya, Súmate i el Moviment Demòcrata Català.

IMG_1351

 

IMG_1354

 

 

IMG_1359