Nodrida concentració a Tarragona per mostrar el rebuig a la imputació d’Artur Mas pel 9-N

Més d’un miler de persones es manifesten a la plaça de la Font i a altres municipis del territori

Per . Actualitzat el

Artur Mas, que declara aquest dijous dia 15 davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a imputat per un presumpte delicte de desobediència al Tribunal Constitucional per la consulta popular del 9-N, ja sap que té bona part de la societat catalana al seu costat. Així va quedar demostrat ahir a Tarragona, malgrat el mal temps i la pluja, amb la concentració d’un miler de persones. Les trobades, convocades a les 19.30 a tots els municipis de Catalunya per l’ANC sota el lema #SomTots, va tenir força seguiment a la capital tarragonina.

Precisament aquets dimarts van declarar al TSJC les dues altres persones imputades, l’exconsellera de Governació Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament Irene Rigau, que van declarar davant del tribunal que la iniciativa del 9-N va ser conseqüència d’una gran mobilització ciutadana organitzada a través del voluntarisme, sense que el govern de la Generalitat hi formés part més enllà de les seves obligacions de garantir en tot moment la seguretat de les persones que lliurament organitzen actes públics.

El dijous li toca el torn a Mas. Caldrà veure quins són els seus arguments. En el pitjor dels casos Mas podria ser inhabilitat si és condemnat, tal com es reclama des d’algunes esferes de Madrid, per delictes de desobediència, malversació de fons públics i