Mor Jaume Artero, històric líder veïnal de Tarragona

Va ser president de l’AV Verge del Pilar i responsable de l’àrea de seguretat de la FAVT

Per . Actualitzat el

Aquest dilluns el moviment veïnal i associatiu de la ciutat de Tarragona ha conegut la notícia de la mort de Jaume Artero, qui va ser president de l’Associació de Veïns del Pilar durant més dues dècades. Artero ha mort als 64 anys de manera inesperada, fet que ha commocionat molts ciutadans i ciutadanes de la ciutat i ha fet bullir les xarxes socials de Tarragona amb senyals de condol i tristesa.

Jaume Artero Ondoño va néixer a Tarragona l’any 1950. Estava casat i tenia tres fills. La seva carrera professional es va desenvolupar de manera íntegra a l’Autoritat Portuària de Tarragona, on durant molts anys va ser el màxim responsable de seguretat i riscos laborals. Actualment estava jubilat.

Va ser president de l’Associació de Veïns de la Verge del Pilar durant 23 anys (1983-2005) i responsable de l’àrea de seguretat de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) durant 8 anys (1982-1990).

Finalment, cal destacar que l’any 2004 Jaume Artero va ser un dels fundadors de la Coordinadora d’*Entitats de Tarragona (CET). Des de la seva fundació, ha estat el vicepresident de la Coordinadora, així com el màxim responsable de les àrees de seguretat, sanitat i urbanisme.