El ple aprova una reordenació del cablejat aeri del Serrallo

També s’ha aprovat la moció presentada per CiU i ERC en suport a la prestació “Garantia +55”

Per . Actualitzat el

El Plenari Municipal de l’Ajuntament de Tarragona celebrat aquest dilluns al matí ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel Grup Municipal de CiU per a la reordenació del cablejat aeri del Serrallo. “Celebrem aquest gran consens davant aquesta reivindicació històrica dels veïns i veïnes del barri marítim”, ha manifestat el portaveu del Grup Municipal de CiU, Albert Abelló, que ha assenyalat que, més enllà de la seva mala imatge, “els cables d’alta tensió que pengen d’una costat a l’altre de les façanes dels carrers interiors del Serrallo constitueix un perill per la integritat física de les persones. En cas d’emergència, aquest cablejat dificulta, i en diversos casos fins i tot impedeix, l’accés als habitatges per part dels efectius d’emergència”,

La moció aprovada per unanimitat demana que en els pressupostos municipals del 2016 s’inclogui una partida específica per redactar i executar el projecte de reordenació del cablejat aeri del Serrallo mitjançant el seu grapat en façana i el pas soterrat en els creuaments de carrer. En la moció també s’especifica que el projecte sigui consensuat amb els veïns i veïnes del barri marítim. “Recordem que els pressupostos de l’any 2013 van comptar amb una partida de 112.000 euros per a realitzar aquest projecte, una partida que no es va executar per raons que encara desconeixem”, ha manifestat Abelló, que ha assenyalat que aquesta actuació s’ha dut a terme en diverses zones de la ciutat, com ara als carrers Trinquet Vell, Compte, Mediona i La Nau de la Part Alta.

“Garantia +55”

El Plenari Municipal també ha aprovat aquest dilluns la moció presentada per CiU i ERC en suport a la prestació “Garantia +55”, impulsada per la UGT de Catalunya i destinada a les persones aturades de més de 55 anys. La moció s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals menys el del Patit Popular, que s’ha abstingut.

“Es tracta d’una iniciativa que pretén ser un pla de rescat a nivell estatal adreçat a les persones de més de 55 anys que es trobin en situació de desocupació, que tinguin cotitzats un mínim de 15 anys i que hagin exhaurit la prestació d’atur”, ha manifestat el conseller del Grup Municipal de CiU, Josep Maria Prats, que ha explicat que la “Garantia +55” “proposa la creació d’una prestació que garanteixi que aquest col·lectiu cobri el Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins a la seva jubilació ordinària i una cotització a la Seguretat Social d’entre el 90 i el 100% d’acord amb la seva darrera prestació per desocupació”.

“Es pretén donar resposta a un greu problema que existeix i que està començant a generar casos dramàtics”, ha assenyalat Prats, que ha recordat que més del 19% de la població activa major de 55 anys es troba a l’atur i amb escasses perspectives de recuperació d’una activitat laboral amb garanties.