L’independentisme guanya a Catalunya i a Tarragona

Victòria folgada de Junts pel Sí (62 diputats), que necessitarà el suport de la CUP (10 diputats) per encetar el camí cap a l’Estat propi. A Tarragona, Junts pel Sí i CUP s’adjudiquen 10 dels 18 diputats en joc.

Per . Actualitzat el

Resultats a la circumscripció de Tarragona

 

 

Per primera vegada en la història democràtica el poble català (i el tarragoní) ha donat suport majoritari a una força independentista. Junts pel Sí s’ha adjudicat finalment més d’1,5 milions de vots, fet que es tradueix en una representació de 62 diputats al Parlament de Catalunya, a 6 dels 68 que marquen la majoria absoluta. La segona força més votada a Catalunya ha estat Ciutadans (25 diputats), que es convertirà en el partit de l’opisició després de superar el PSC (16), Catalunya Sí que es Pot (11) i el PP (11), la formació que ha estat més castigada per l’electorat català en aquests comicis. L’altra força independentista que concorria a les eleccions, la CUP, assoleix una representació de 10 diputats, que sumats al 62 de Junts pel Sí configuraran un Parlament amb majoria de diputats i diputades sobiranistes. Unió, de la seva banda, es queda sense representació. La participació ha estat de rècord. Més de 4 milions de catalans i catalanes han votat, més d’un 77% de participació.

A Tarragona el bloc sobiranista format per Junts pel Sí i la CUP també s’ajudica la majoria de diputats i diputades que representaran el territori al Parlament (10 de 18). La candidatura encapçalada per Germà Bel ha assolit un total de 9 escons (prop de 170.000 vots), mentre que la CUP n’ha assolit 1 (més de 30.000 vots). A l’igual que al conjunt de Catalunya, Ciutadans s’ha convertit en la segona força més votada a la circumscripció de Tarragona (4 escons amb prop de 79.000 vots). El PSC s’ha adjudicat 2 diputats, mentre que PP, CUP i Catalunya Sí que es Pot es queden amb un diputat cadascun.

Junts pel Sí s’ha adjudicat la victòria a la ciutat de Tarragona i a totes les 10 comarques que configuren la configuren la demarcació de Tarragona.

Els líders locals de Junts pel Sí, celebrant la victòria a totes les comarques de Tarragona