La Fundació PortAventura dóna suport a la tasca social de la Xarxa de Santa Tecla

La recaptació del I Torneig Solidari de Golfes es destinarà a l’entitat Casa Sant Josep, dedicada a l’ajut a menors i joves en risc d’exclusió social

Per . Actualitzat el

La importància de la tasca de la Casa Sant Josep es posa de manifest quan un ens com la Fundació PortAventura decideix donar-li suport. Ho farà a través d’una nova iniciativa, el I Torneig de golf solidari que se celebrarà el dissabte 3 d’octubre al Lumine Golf Club.

Adscrita a la Fundació Xarxa Santa Tecla, la Casa Sant Josep és un equipament històric que s’encarrega de l’atenció d’infants, adolescents i joves en situació de desprotecció o risc social, i posa al seu abast recursos d’acolliment, educatius i d’integració familiar i social.

Amb més de cent anys d’història, la Fundació Casa Sant Josep va ser de les primeres entitats de Catalunya dedicada únicament a la reeducació de menors. Va néixer el 1912 per acollir nois que havien comès algun delicte, mancats d’un entorn familiar que se’n fes càrrec, que fins aquell moment eren ingressats a presó.

Des d’aleshores, el centre evoluciona i fa de Tarragona una ciutat capdavantera en el desenvolupament d’actuacions socials adreçades a l’atenció dels infants i joves.

L’any 1989 el centre posa en marxa un nou projecte d’intervenció socioeducativa, promovent l’abordatge més personalitzat de la situació de cada infant, l’obertura cap a l’entorn comunitari i el treball en col·laboració amb la xarxa de serveis professionals.

En aquesta línia ha estat treballant la Fundació al llarg d’aquests darrers anys però, alhora, ha diversificat la seva oferta en l’àmbit d’atenció i protecció a la infància amb diferents serveis: CRAE Infants, CRAE Adolescents, CRAE Finalistes, Centre d’Acolliments Familiars CAF, Servei de Preadoptius, Servei SETCAPS, Projecte Famílies col·laboradores, etc. En l’actualitat la Casa Sant Josep dóna aixopluc a uns quaranta joves a la seva residència.

Nova residència amb el suport de la Fundació ‘La Caixa’

La primavera de 2017 es preveu que estigui enllestit el nou equipament, un espai on els diferents grups d’infants i adolescents tindran exclusivitat per al seu grup de relació i disposaran d’espais, menjador i cuina, sala per veure la televisió, fer estudi, internet, habitacions individuals per a tots els adolescents…, en definitiva, un espai agradable, amb llum natural, que els aporti caliu i la vivència de trobar-se en una llar. Una altra fundació important amb implantació al territori, la Fundació de l’Obra Social la Caixa, s’ha implicat fermament en aquest projecte de renovació de les instal·lacions de la Casa Sant Josep amb l’aportació econòmica d’un milió i mig d’euros (1,5 MEUR), que ajudaran a finançar part del cost total de l’obra. Aquest nou equipament pot ser l’últim esglaó del procés de transició d’un model bàsicament assistencial a un altre més formatiu per als seus usuaris.

Per fer-lo realitat, iniciatives com la de la Fundació PortAventura són cabdals, però és la ciutadania la que, amb la seva participació en aquests actes, té l’última paraula. Els diners recaptats en el torneig, que seran lliurats a la Casa Sant Josep durant el Sopar Solidari que PortAventura celebrarà el 8 d’octubre, serviran per pagar el nou mobiliari de la Casa Residencial per a Infants, ubicada en un pis de la Rambla Vella de la ciutat de Tarragona. Les inscripcions tant per al Torneig de Golf com per al Sopar Solidaria encara estan obertes.