Programa de festes de Santa Tecla

Del 14 al 24 de setembre

Per . Actualitzat el

ACTES PREVIS

DIVENDRES 4 DE SETEMBRE

19 h, Museu del Port i Serrallo. VIIIRuta Literaria El Serrallo vistpels escriptors. Passejarem pelbarri i ens aturarem en diferents punts per llegir i escoltar textos que recreen aquests espais del barri mariner.

Organitzen: Biblioteca Pública de Tarragona i Museu del Port de Tarragona

DILLUNS 7 DE SETEMBRE

19 h, Antiga Audiència, pl. Del Pallol, 3. Presentació del tercer volum de la col·lecció dels

Contes del Seguici de Tarragona, Alça l’aleta, dedicat al Ball de Valencians. Amb textos de Jordi

Cubillos i il·lustracions de Marta Contreras, editat per l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació. Presentació a càrrec del periodista de la Xarxa de Televisions Ignasi Txatxi Gómez.

Organitzen: Associació d’Amics de la Colla Jove i Ball de Valencians de Tarragona

Col·laboren: Colla Jove Xiquets de Tarragona, Ball de Valencians i Insitu Comunicació

DIMARTS 8 DE SETEMBRE

20 h, Tinglado 4 del Moll de Costa. Presentació del dossier Els secrets de la Festa de la revista Fet a Tarragona i inauguració de l’exposició de fotos de David Oliete que commemora el segon aniversari de la publicació. La mostra recull imatges de dotze espais i dotze persones de Tarragona. Fins al 4 d’octubre.

Organitza: Fet a Tarragona

DIMECRES 9 DE SETEMBRE

20.30 h, Museum Cafè, c. Sant Llorenç, 5. Inauguració de l’exposició “Manchester: Transmissions”, d’Adrià Borras. Mostra fotogràfica realitzada a la ciutat de Manchester. Fotografia urbana on es plasmen els carrers, personatges anònims, l’art del carrer i l’arquitectura. Obert de dimarts a dissabte, a partir de les 21.30 h. Fins al 9 d’octubre.

Organitza: Museum Cafè

DIJOUS 10 DE SETEMBRE

19.30 h, Didals Merceria, c. de la Nau,10. Presentació dels gots de xopet del Seguici.

Organitzen: Trofeus Badia i Didals Merceria

DIVENDRES 11 DE SETEMBRE

10 h, vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11.Obertura de l’estand de Festes.

Des d’avui i fins al dia de la Mercè, aquest espai acollirà l’aparador festiu i punt d’informació de les festes de Santa Tecla 2015.

10 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor. 4rt Torneig de Pretemporada del TGN Basquet. Partits de 10 a 14 h.

Organitza: TGN Bàsquet Club

12 h, pla de la Seu. Tradicional diada castellera de l’Onze de Setembre amb les quatre colles castelleres de la ciutat. Cada colla intervé per torn rotatiu decidit prèviament per sorteig. La diada consta de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot disposar de fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat.

21 h, parc de Saavedra. Sopar a la fresca a preus populars. Menjar japonès i diferents plats de cuina oriental a càrrec del restaurant Ikkiu.

Organitza: Ekinoci

23.30 h, parc de Saavedra. Concert de Nyandú. “Ho sento, però hem vingut a ballar”. Aquest és el lema del grup de power-pop osonenc Nyandú, que presenta a Tarragona el seu disc BUM! Després de tocar per tot Catalunya, des del Camp Nou—a la festa de celebració del triplet del Barça— fins al Festival Altacústic d’Altafulla, aterren per primer cop a Santa Tecla.

Organitza: Ekinoci

2 h, parc de Saavedra. DJ Lupe .Amant de la música negra, el funky, l’ska, els hits dels 60, 70 i 80, el rock&roll, fins i tot el mambo, el swing i el balkan, DJ Lupe garanteix una sessió per a tots els gustos!

DISSABTE 12 DE SETEMBRE

9.30 h, jardins de la Casa de la Festa. Santa Tecla familiar. Balla els balls. Fem tallers per a la canalla. Preu: 1 € per taller.

Organitza: Esbart Santa Tecla.

10 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor. 4t Torneig de Pretemporada del TGN Basquet. Partits de 10 a 14 h.

Organitza: TGN Bàsquet Club

11 h, jardins de la Casa de la Festa. Balla els balls. De la mà de l’Esbart Santa Tecla podràs aprendre a ballar el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons, els Turcs i Cavallets o el Ball de Valencians, i enguany ambla presència especial de l’Àliga de Tarragona com a element convidat, coincidint amb la celebració de les trenta Santa Tecles, i la Vibrats band.

Organitza: Esbart Santa Tecla

Col·labora: El Tecler. Gestió Cultural

11 h, pl. del Rei. IV Marató Solidaria de l’ACTAC (Associació Cultural Tarragonina d’Amics i Amigues dels Castellers/es). Durant tot el dia i fins ales 24 h, un seguit d’activitats lúdiques, gastronòmiques, musicals, infantils i participatives adreçades a recollir recursos en favor de la Fundació Estela. Vine i participa-hi!

Organitza: ACTAC

Col·laboren: Bodega Enric, Peix Blau, Confraria de Pescadors de Tarragona, Inflables Almair, Acsa/Sorigué, Diputació de Tarragona, Port de Tarragona i Ajuntament de Tarragona

12 h, platja Llarga. Regata de Santa Tecla per a les categories de patí a vela sènior, patí júnior i catamarà.

Organitza: Club de Vela Platja Llarga

12.30 h, jardins de la Casa de la Festa. Balla els balls fa el vermut. Després d’unes hores de saltar, girar, picar i fins i tot suar, recuperem forces amb un vermut tecler amb els grallers So Nat.

Organitza: Esbart Santa Tecla

Col·labora: De Muller

13 h, Rambla Nova, davant del monòlit commemoratiu del 125èaniversari del Club Gimnàstic. Santa Tecla gastronòmica. VII Truitada Gegant de Santa Tecla. Pintxo de truita i vermut: 2,50 €.

Organitza: Federació de Penyes del Club Gimnàstic de Tarragona

13 h, Rambla Nova, Balcó del Mediterrani. Recepció de tots els participants de la 25a edició del programa Festa per a Tothom: la presència festiva de la ciutadania amb discapacitat. També es presenta el programa festiu en sistema braille. Compartirem l’acte amb la Federació Catalana de Voluntariat Social, que també celebra els seus primers 25 anys.

Organitza: Servei Municipal de la Discapacitat (Conselleria de Polítiques d’Igualtat)

Col·labora: ONCE

Patrocina: Dow Chemical

Col·laboren: ONCE i STS Assistencial

17 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor.4t Torneig de Pretemporada del TGN Basquet. Partits de 17 a 22 h.

Organitza: TGN Bàsquet Club

17.30 h, Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Exhibició de ball, a càrrec de l’escola de ball Báilame.

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta,4. Sigues Nano per un dia. Es descobriran les tasques que duen a terme els membres de l’entitat, més enllà de fer de portadors. Descobreix el món dels Nanos des de dins! Fins ales 21 h.

18.30 h, parc de Saavedra. Vine a saltar a l’inflable! Els Xiquets de Tarragona munten el seu inflable casteller i organitzen un taller de castells per a aquells que vulguin fer-ne un tastet.

Organitzen: Ekinoci i Xiquets de Tarragona

18.30 h, parc de Saavedra. Cabaret de clown i circ.

Organitza: Ekinoci

19 h, c. Cós del Bou. Santa Tecla gastronòmica. Mandongo Popular. Per celebrar els 190 anys dels Gegants Vells es durà a terme la primera Mandongada. En acabar, tindrem actuació de Cultrum. Venda de tiquets: el mateix dia, a partir de les 18 h, a les barres del Cós del Bou. Preu: llesca +mandongo, 2 €.

Organitza: Associació de Portadors dels Gegants Vells i del Cós del Bou de Tarragona

Patrocinen: FIC Suministros i Clínica Dental Santa Tecla

19 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor. 7è Torneig Santa Tecla de basquet femení. Primera semifinal del torneig.

Organitza: TGN Bàsquet Club

19.30 h, parc de Saavedra. Cabaret de clown i circ.

Organitza: Ekinoci

19.30 h, Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Milonga. Classe oberta d’iniciació al tango argentí i la milonga popular amb els tanguers de Tarragona.

Organitza: Espacio de Tango

20.30 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor. 7è Torneig Santa Tecla de basquet femení. Segona semifinal del torneig.

Organitza: TGN Bàsquet Club

21 h, parc de Saavedra. Sopar a la fresca a preus populars. Menjar japonès i diferents plats de cuina oriental a càrrec del restaurant Ikkiu.

Organitza: Ekinoci

21.30 h, Restaurant La Platja, c. Accés Arrabassada, 2. Sopar a la fresca i concert.9è Sopar de Santa Tecla a la fresca i concert de tribut a The Police, amb el grup tarragoní Reggatta de Blanc.

Organitza: Restaurant La Platja

22 h, Tarraco Arena Plaça. 15años no es nada, espectacle de Carlos Latre. Després d’una reeixida gira de tres anys i més de 350.000 espectadors, Carlos Latre torna a la càrrega. El còmic celebra quinze anys al món de l’espectacle amb un one man show més proper i més divertit que mai. 15 años no es nada posa en escena tots els personatges que l’han acompanyat durant la seva trajectòria a la ràdio, el cinema, la televisió i el teatre.

Venda d’entrades a www.tap.cat.

Preu: de 18 a 25 €.

22.30 h, bar La Cantonada, c. Fortuny, 23. Concert de Jordi Montañez. Músic i cantautor, Jordi Montañez forma part de l’actual escena de la cançó en català.

Preu: 5 €.

Organitza: La Cantonada

24 h, parc de Saavedra. Guille Milkyway DJ. Conegut pel gran públic gràcies al seu paper de jurat al programa Oh Happy Dayde TV3, Guille Milkyway és un dels artistes més influents i respectats de l’escena pop estatal. El líder de La Casa Azul ens farà una sessió sense prejudicis: del pop a l’indie-pop, passant pel punk-pop, fins a l’ska i el rock&roll.

Organitza: Ekinoci

DIUMENGE 13 DE SETEMBRE

9 h, des del c. Arquebisbe Pont i Gol fins a Ferran. Ruta 4×4 pel municipi de Tarragona. Més informació a http://www.tortugatt.com.

Organitza: Club Tortuga Tot Terreny

10 h, des del Tinglado 4 del Moll de Costa. Gimcana fotogràfica infantil. Recorregut per diferents punts de la ciutat, on els petits captaran les seves imatges.

Organitza: Xiquets del Serrallo

10 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor.4t Torneig de Pretemporada del TGN Basquet. Partits de 10 a 14 h.

Organitza: TGN Bàsquet Club

11 h, parc aquàtic Aquopolis Costa Daurada. Festa Solidaria dels Tarraconins: ens hi tirem de cap! Festa per recaptar fons per a la compra de material educatiu per als infants dels Centres Oberts d’Infància i Adolescència de Tarragona.

Preu: 12,90€ (no acumulable a d’altres promocions, entrades limitades).

Venda d’entrades a les taquilles d’Aquopolis.

Organitza: Club dels Tarraconins

Col·labora: Aquopolis Costa Daurada

11 h, Moll de Costa. LXXXIX Travessia Nedant al Port de Tarragona. La travessia nedant en aigües obertes més antiga de l’Estat espanyol. Més informació a www.rcntarragona.com.

Organitza: Reial Club Nàutic de Tarragona

11.30 h, Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Masterclass de zumba.

Organitza: Patronat Municipal d’Esports de Tarragona

12 h, plaça Verdaguer. Assaig especial de festa major de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

12 h, pl. de la Font. Musclada solidaria amb vermut.

Organitza: Associació Síndrome de Down

12 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4.Visita guiada a la Casa de la Festa. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus components. Apta pera tota la família. Places limitades.

Organitza: Imaginautes Serveis Culturals

12 h, pl. de les Cols. Gigafoto dels Portadors de l’Aliga. És impossible saber el nombre exacte de teclers i tecleres que han dut l’Àliga a les seves espatlles la nit del 21 de setembre. Per aquest motiu, tots aquells que, com a mínim, ho hagueu fet un cop, quedeu convocats —ambla samarreta oficial o la samarreta de la Baixada— a una gigafoto històrica. Vermut Chartreuse Corner per a tots els assistents i música a càrrec de la Xaranga Tocabemolls.

Organitzen: Àliga de Tarragona i Ball de Diables de Tarragona

12 h, c. Cós del Bou. Vermut Dractronic30e aniversari.

Organitza: Drac de Sant Roc de Tarragona

16 h, c. Cós del Bou. Fes el teu drac. T’agraden les manualitats? Voldries tenir un drac com el nostre i fer-lo ballar? Fes el teu drac amb cartró, paper i material reciclat i participa al nostre concurs. El guanyador tindrà premi. Farem una cercavila i passarem una tarda de gresca i diversió. Inscripcions i més informació al Facebook del Drac de Sant Roc o a santrocdrac@hotmail.com

Organitza: Drac de Sant Roc deTarragona17 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor.4t Torneig de Pretemporada del TGN Basquet. Partits de 17 a 22 h.

Organitza: TGN Bàsquet Club

17 h, pl. de la Font. Exhibició de salt Tarragona 2017. Exhibició de salt d’alçada i salt de perxa. Amb la participació dels millors saltadors nacionals. Durant tota una tarda la plaça de la Font es convertirà en una pista d’atletisme per gaudir dels salts d’atletes de nivell internacional.

Organitza: Fundació Tarragona 2017

17 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor. 7è Torneig Santa Tecla de basquet femení. Partit pel tercer i el quart lloc.

Organitza: TGN Bàsquet Club

18 h, Escales Reials del Moll de Costa. 68è Concurs Nacional de Colles Sardanistes, vàlid per al Campionat de Catalunya. Amb la Cobla Ciutat de Cornellà.

Organitza: Casal Tarragoní

Col·laboren: Ajuntament de Tarragona i Port de Tarragona

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4.Sigues Nano per un dia. Descobreix el món dels Nanos des de dins! Fins ales 21 h.

18 h, Jardins del Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Presentació dels actes de celebració dels 25 anys del Retaule de Santa Tecla. 25 anysde perspectiva han elevat el Retaule de Santa Tecla a la categoria de ritual ineludible de la nostra festa gran. Des d’ara i fins a la Santa Tecla 2016, l’Esbart Santa Tecla ens convida a endinsar-nos plenament en aquesta important celebració.

Organitza: Esbart Santa Tecla

Col·laboren: Ajuntament de Tarragona i Chartreuse

19 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor. 7e Torneig Santa Tecla de basquet femení. Final.

Organitza: TGN Bàsquet Club

19 h, Catedral de Tarragona. Presentació del volum número 4de la col·lecció “Mestres Catalans Antics”, dedicat a Joan Crisòstom Ripollès (1678-1746), a càrrec de Josep Maria Gregori Cifré.

19 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol,3. Projecció del documental Monkeys in love. Amb invitació.

Organitza: Monkeys in Love

19 h, Casa Canals, c. d’en Granada, 11. Acte de recepció i presentació del llibre guanyador del darrer Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler. Enguany encetem un nou format de presentació d’aquest premi. L’obra premiada, Sense fi, de Salvador Company, fauna barreja de thriller, erotisme, humor i crítica social a la València d’avui dia, i hi apareixen temes tan habituals com la corrupció política, el dopatge esportiu, les infidelitats conjugals, la prostitució i la misèria moral. Enguany també és la primera vegada que el premi Pin i Soler és editat per Angle Editorial.

Organitza: Ajuntament de Tarragona

19 h, Ateneu de Tarragona, c. Sant Magí, 4. Niu d’Art Catala. Gala amb música i humor.

Organitza: Ateneu de Tarragona

19 h, Rambla Nova, Balcó del Mediterrani. Santa Tecla amb ritme i sabor. Tallers de kizomba, salsa i bachata. Animacions, roda de casino i coreografies. Actuacions de salsa, tango, rock&roll i, per acabar, ball social. Servei de choripáni begudes.

Organitzen: Casa Argentina de Tarragona i Escola de Ball Salsaburu

19.15 h, Catedral de Tarragona. Concert de mestres catalans antics. Concert dedicat als mestres de la Catedral de Tarragona dels segles XVI al XVIII, interpretat per la Capella de Música de Santa Maria del Pi de Barcelona. Preu d’entrada al concert: 10 € (pro restauració de la capella de Santa Tecla).Venda d’entrades: taquilla de la Catedral

Organitzen: Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona i Arxiu Capitular de Tarragona

19.30 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Nit de Dansa Jaume Guasch. L’Esbart Manresa

presenta Tradidansa 2015,una amalgama de propostes coreogràfiques de diferents estils

i autors, tant en la música com en la coreografia. Ens endinsem en diferents paisatges: País Valencià ,la Garrotxa, les Terres de l’Ebre i Mallorca, contraposant tradició i modernitat. Accés lliure limitat a la capacitat de la sala.

Organitza: Esbart Santa Tecla

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

19.30 h, Les Granotes Terrassa, parc de l’Amfiteatre. Concert de Raydi baum. Pop-rock en versió acústica.

Organitza: Les Granotes Terrassa

20 h, parc de Saavedra. Ball de disfresses. Vine disfressat i disposat a ballar les coreografies de The Rocky Horror Picture Show. Agafa un bon lloc!

Organitza: Ekinoci

20.15 h, Antic Ajuntament, c. Major, 39. Inauguració de l’exposició “Monkeys in love”.

Organitza: Monkeys in Love

Col·labora: El Teler de Llum

21 h, parc de Saavedra. Sopar japonès i plats de cuina oriental i cinema a la fresca. Avui projecció de la pel·lícula The Rocky Horror Picture Show, 1975.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Rec Tarragona i restaurant Ikkiu

23 h, parc de Saavedra. Festa dels 70-80. Sessió de bandes sonores originals i grans hits amb DJs convidats.

Organitza: Ekinoci

DILLUNS 14- La Crida

Per anar escalfant els motors festius els primers dies de Santa Tecla, res millor que l’activitat que ha ajudat els nens i nenes a conèixer les interioritats d’alguna de les entitats del Seguici: la Santa Tecla a les Escoles. Des de l’any passat, el projecte també arriba als hospitals, a través de la Santa Tecla als Hospitals. La festa s’intenta fer present a tot arreu. Festa per a tothom!

10 h, Hospital Universitari Joan XXIII. Santa Tecla als Hospitals. Els Nanos Nous als Hospitals.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona, Hospital Universitari Joan XXIII i Hospital de Sant Pau i Santa Tecla

11 h, Sociosanitari Francolí. Santa Tecla als Hospitals. Els Nanos Nous als Hospitals.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona, Hospital Universitari Joan XXIII i Hospital de Sant Pau i Santa Tecla

12 h, Sociosanitari Llevant. Santa Tecla als Hospitals. Els Nanos Nous als Hospitals.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona ,Hospital Universitari Joan XXIII i Hospital de Sant Pau i Santa Tecla

17.30 h, parc de Saavedra. Presentació de la Terrasseta de Santa Tecla. Enguany el Saavedra estrena terrasseta per fer de les tardes de festa major un espai de trobada amb concerts familiars, una zona de jocs permanent, hamaques, tallers, cinema a la fresca, teatre, circ i moltes sorpreses més.

Un espai dissenyat per l’estudi d’arquitectura de Pere Socias, on podreu descansar de les aglomeracions, gaudir del concert del Xavi Alías a la ja clàssica Fes-Tecletes, fer un beure, agafar forces amb sushi i altres plats de cuina oriental i vintage foodtrucks, reviure els 80 amb les projeccions, comprar les samarretes de les Tecletes…

Organitzen: Ekinoci, Tecletes i Rusc Produccions

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4.Sigues Nano per un dia. Descobreix el món dels Nanos des de dins! Fins ales 21 h.

18 h, jardins de la Casa de la Festa. Festa del tercer volum de la col·lecció dels Contes del Seguici de Tarragona, Alça l’aleta, dedicat al Ball de Valencians. Amb textos de Jordi Cubillos i il·lustracions de Marta Contreras. Relat teatral de Muntsa Plana per als més petits. Editat per l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

Col·laboren: Colla Jove Xiquets de Tarragona, Ball de Valencians de Tarragona i Insitu Comunicació

18.30 h, parc de Saavedra. Concert de Satèl·lit. La banda del Baix Gaià nascuda el 2012 segueix amb la gira del seu treball Aeroports. Un disc de pop amable, amb cançons a mig temps i melodies treballades que ens faran viatjar amunt i avall ambles seves guitarres i la seva veu delicada.

Organitzen: Ekinoci, Tecletes i Rusc Produccions

19 h, sala d’actes i rotonda de l’Ajuntament, pl. de la Font, 1.

La Crida. La introduirà la consellera de Festes, Begoña Floria Eseberri

Floria, i la farà l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, com mana el costum. Toc d’obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal. Aquest toc donarà pas a l’acte protocol·lari de nomenament del Perpetuador i els Teclers. Homenatge al Perpetuador, Antoni Mas i Castelltort. Hi ha idees i treballs que el temps s’encarrega deposar en valor. Ara fa trenta tecles que l’Antoni Mas, el ferrer de Vila-seca, donava forma a l’aspiració ciutadana, vehiculada i concretada pel Ball de Diables, de recuperar la figura de l’Àliga tarragonina. Avui la ciutat que any rere any fa ballar una de les peces més valorades del país vol retre homenatge ales mans que li van donar forma. Alhora, també s’homenatja els Teclers d’Honor: Josep Maria Gual Garcia i Xavier Torné Pelegrí, trompeters del Consell Municipal des de fa 25 anys; María José Rodríguez Cruz i Antonio López Zurraque, membres del Drac de Sant Roc des de fa 25 anys; Rafel Lluís Rofes, Ricard Virgili Pons, Albert Viñals Blanca i Jesús Veciana Vidal, membres de Diables Voramar del Serrallo- Víbria de Tarragona, 25 anys participant a les festes de Santa Tecla; el programa Festa per a Tothom enguany també celebra 25 anys vinculat a les festes; Alícia Rubalcaba Mauri i Jordi Masip Masip, membres de la Banda Unió Musical de Tarragona, 25 anys al serve i de la música festera; Maribel Fontirroig Fernández, Josep M. Pascual Ferré, Pau Alujas Puigvert, Pilar Navarro Mármol, Jose

Estébanez Moral, Josefina López de Arcos, Basilio López de Arcos, Josep M. Pascual Jiménez, M. Carmen Cabello Rioja,Francisco Bori Rubio i Siscu Bori Pallas, 25 anys fent castells amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau; Albert Grau Valls, Jordi Grau Valls, Tomas Sampietro Royo i Marga Novell Pons,25 anys de trajectòria a la Colla Jove Xiquets de Tarragona; Cesc Tell Rosich antic graller dels Grallers Mitja Lluna idels Bordons, actualment participa a la festa major amb el Ball dels Set Pecats Capitals; l’Anna Vergés Xirinacs fa 25anys que participa a les festes de Santa Tecla, primer al Ball de Cercolets, després al Ball de Diables i ara a la Moixiganga de Tarragona, i a títol pòstum, Pere Boada i Caparrós, portant del Lleó des de la seva recuperació l’any 1993.S’obsequiarà els assistents amb la postal número 26, dedicada en guany als Nanos Nous.

19.30 h, des del balcó de l’Ajuntament, pl. de la Font, 1. Toc de Crida i Tronada. El Toc de Crida per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, que anuncia protocol·làriament l’inici de Santa Tecla.

Tot seguit, l’alcalde crida el Visca Santa Tecla! a tota la ciutat. Finalment, l’alcalde cala foc a la metxa que des del balcó encendrà els Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotecnia Hermanos Caballer de Burjassot (Horta Nord),amb els Visca Santa Tecla! Que inunden la plaça.

Acte retransmès en diferit per Tarragona Ràdio.

20 h, Espai Turisme, c. Major, 37.Inauguració de l’exposició del projecte fotogràfic Santa Tecla alsulls, fotografies de Santa Tecla 2014del madrileny David Beníliam.

Organitzen: Pep Escoda (www.pepescoda.com), Ajuntament deTarragona i Patronat de Turisme

21 h, Teatre Metropol, Rambla Nova,46. Concert de Txek (TarragonakoTxalapartaEskola). Després d’unallarga i extensa trajectòria amb el grup Txala de Tarragona, Nando Taló i Siscu Aguilera segueixen de forma activa icontinuada amb tot el món que envolta la txalaparta. Han fet sonar aquest instrument en teatres i auditoris de gran part del territori català i de l’Estat espanyol, i també han participat a la banda sonora de la pel·lícula El Lobo de Miguel Courtois i de la sèrie televisiva de TVE El crimen de Fago. Entrada lliure amb invitació. Recollida d’invitacions ales taquilles del Teatre Metropol.

21 h, parc de Saavedra. Sopar japonès i plats de cuina oriental i cinema a la fresca. Avui projecció de la pel·lícula Regreso al futuro, de Robert Zemeckis (1985).

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Rec Tarragona i restaurant Ikkiu

22 h, Bar La Pepita, pl. Verdaguer, 9.Concert de TheSoulman Quartet. Música dels anys 80, rock, funk i soul.

Organitzen: Bar La Pepita, Raffa Gelati,Pizzeria Piamontesa i Cal Verdaguer

22.30 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Conteclada. Avui, contes amb l’Imma i la Rat Pujol. Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala.

23 h, parc de Saavedra. DJ OGT. Després de voltar per mil festivals de Catalunya, l’Estat espanyol i fins i tot el Japó, torna al Saavedra DJ OGT. Una sessió amb la millor rumba catalana i totes les seves fusions.

Organitza: Ekinoci

DIMARTS 15 El Pastís del Braç de Santa Tecla

9 h, Escola Bonavista. Santa Tecla a les Escoles. Els Nanos Nous a les Escoles.

9 h, Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael. Santa Tecla a les Escoles. El Ball de Diables a les Escoles.

15 h, Col·legi Mare Nostrum. Santa Tecla a les Escoles. El Griu a les Escoles.

17 h, c. Sant Domènec. Carrer del Rugbi. Des de les 17 h fins a les 21 h, vine a conèixer de prop el rugbi. Saps què és una touche (o toc) o una melé? Participa de les activitats ludicoesportives que hem organitzat per conèixer aquest esport.

Organitza: Club Rugby Tarragona

Col·labora: El Tercer Temps

17.30 h, parc de Saavedra. Terrasseta de Santa Tecla. Amb diferents activitats fins a les 22 h.

Organitza: Ekinoci

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Sigues Nano per un dia. Descobreix el món dels Nanos des de dins! Fins a les 21 h

18 h, Biblioteca Pública de Tarragona, c. Fortuny, 30. Jugarem al Bestium. Joc de cartes inspirat en el bestiari de la ciutat de Tarragona per a infants de més de 7 anys. Ideat per l’Enric Vives, que coordinarà el joc. Editat i produït per Topromi.

Organitzen: Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i Biblioteca Pública de Tarragona

Col·labora: Fundació Topromi

18.30 h, parc de Saavedra. Concert de Febrero (indie-pop). Aquest grup de capçalera omplirà de pop fresc i ballable aquesta tarda de dimarts.

Organitzen: Ekinoci, Tecletes i Rusc Produccions

18.30 h, Arxiu Municipal (antic edifici de la Tabacalera), av. Vidal i Barraquer, s/n. Acte de cessió del fons documental de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a l’Arxiu Municipal de la ciutat. La Colla Jove cedeix el seu arxiu a la ciutat per tal que tota la ciutadania pugui gaudir-ne. Durant la presentació hi haurà una conferència sobre el món casteller i la projecció d’un audiovisual a l’entorn del material cedit.

Organitzen: Colla Jove Xiquets de Tarragona i Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona

19 h, pl. de la Font. Santa Tecla gastronòmica. Pastís del Braç de Santa Tecla.

Gremi de Pastissers presenta l’elaboració i degustació popular del pastís monumental del Braç de Santa Tecla. Ni més ni menys que 75 metres de Braç, que equivalen a 2.000 racions. Distribució de racions aptes per a persones celíaques. Recollida prèvia de tiquets des de les 18 h a l’estand de Festes instal·lat al vestíbul del Teatre Tarragona. Un tiquet per persona.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

Organitza: Gremi de Pastissers

19 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Projecció del documental Monkeys in love. Accés limitat a la capacitat de la sala.

Organitza: Monkeys in Love

19 h, CaixaForum Tarragona, c. Cristòfor Colom, 2. Conferencia a càrrec del comissari de l’exposició “Georges Mélies. La màgia del cinema”¡, Laurent Mannoni. Conferència en francès amb traducció. Activitat oberta.

Organitza: Caixa Forum Tarragona

19 h, estand de Festes, Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. Inauguració de l’exposició “Festa per a tothom en 25 santatecles”. Des del 1991, Festa per a Tothom ha intentat incorporar la discapacitat en l’imaginari col·lectiu de la festa. I per celebrar els 25 anys d’aquesta iniciativa, farem un repàs de les diferents etapes, a través de fotografies i altres elements gràfics i materials.

Organitza: Servei Municipal de la Discapacitat

19.15 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert de canalla.

19.30 h, Sala Josep Yxart del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. Taula rodona: “Festa per a tothom: una descoberta de ciutat?”. Reflexió a l’entorn del recorregut d’aquesta iniciativa que enguany fa 25 anys i que pretén la inclusió del fet de la discapacitat en l’imaginari col·lectiu de la ciutat durant la festa.

Organitza: Servei Municipal de la Discapacitat

19.30 h, Tinglado 2 del Moll de Costa. Inauguració de l’exposició“Jo em rebel·lo, nosaltres

existim”. Artistes participants: Eulàlia Grau, LIMEN, Jordi Trullàs, Núria Güell, Mireia Sallarès, Eulàlia Comas, Itziar González, Ruido Photo i Espai en Blanc. L’exposició sorgeix de la voluntat de reflexionar sobre el moment de crisi i de canvi de paradigmes. La mostra, pensada i coordinada per l’escriptor Martí Sales i pel director de la Fundació Palau, Pere Almeda, reuneix propostes d’artistes i mostra la feina de col·lectius i moviments socials que promouen noves maneres de participació i transformació social.

Organitza: El Teler de Llum

20 h, CaixaForum Tarragona, c. Cristòfor Colom, 2. Inauguració de l’exposició “GeorgesMélies. La màgia del cinema”.

Organitza: CaixaForum Tarragona

20.30 h, local social dels Xiquets de Tarragona, c. Santa Anna, 1. Assaig especial de festa major obert a la ciutat.

20.30 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert general de castells.

20.30 h, bar del Teatre Auditori Camp de Mart. Parrillada electrònica amb Jano DJ & C.I.A. (House Music). Cinquena edició de les parrillades més electròniques, enguany amb l’al·licient que comencem i acabem abans. Amb projeccions d’imatges de Santa Tecla i amb una zona de sopars i ampli servei de bar durant les sessions dels DJs més emblemàtics.

Organitzen: Museum Cafè i Prosonic

20.30 h, Catedral de Tarragona. Concert d’orgue i gralla. Tubs de Festa. Jordi Vergés i Roser Olivé presenten aquest concert amb un programa de luxe i alhora festiu, interpretant músiques de la nostra festa, recollides l’any 1880 en el quadern La gaita i el tamboril de l’organista de la Catedral Ramon Bonet i Vallverdú, i completant-lo amb temes de diferents autors de diverses èpoques. Venda d’entrades a www.tarracoticket.cat. Preu: 5 €.

Organitza: El Tecler. Gestió Cultural

Col·laboren: Ajuntament de Tarragona i Capítol Catedral

21 h, parc de Saavedra. Sopar japonès i plats de cuina oriental i cinema a la fresca. Avui projecció de la pel·lícula Regreso al futuro 2,de Robert Zemeckis (1989).

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Rec Tarragona i restaurant Ikkiu

22.30 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Conteclada. Avui, contes amb Karme i Muntsa, amb l’acompanyament musical d’Aleix Cortes. Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala.

23 h, parc de Saavedra. DJ Lupe (ska, balkan, rumba / Lleida) i La Senyora Mapping. L’artista barcelonina acompanyarà visualment la nit amb remescles de vídeos i animacions que ens traslladaran delsanys 60 a l’actualitat, passant pels hits que han marcat època.

Organitza: Ekinoci

DIMECRES 16 Santa Tecla a les Escoles

9h, Escola La Floresta. Santa Tecla a les Escoles. La Mulasseta a les Escoles.

9 h, Col·legi Sant Pau. Santa Tecla a les Escoles. El Ball de Diables a les Escoles.

9 h, Escola Riuclar. Santa Tecla a les Escoles. La Vibrieta a les Escoles.

9 h, Escola Ponent. Santa Tecla a les Escoles. Colla Castellera Xiquets de Tarragona, els castells a les Escoles.

9 h, Col·legi Joan Roig. Santa Tecla a les Escoles. El Drac de Sant Roc ales Escoles.

9 h, Escola de Sant Pere i Sant Pau. Santa Tecla a les Escoles. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els castells a les Escoles.

9 h, Escola Tarragona. Santa Tecla a les Escoles. Els Nanos Nous a les Escoles.

9 h, Col·legi El Carme. Santa Tecla a les Escoles. El Lleó a les Escoles.

9 h, Escola Mediterrani. Santa Tecla a les Escoles. El Bou a les Escoles.

11.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Inauguració de l’exposició fotogràfica “Ramon Segú Chinchilla: els anys 70 a Tarragona”.

Organitzen: Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona i Residència Mare de Déu de la Mercè

15 h, Col·legi Santa Teresa de Jesús. Santa Tecla a les Escoles. Els Set Pecats Capitals a les Escoles.

15 h, Escola El Miracle. Santa Tecla a les Escoles. El Griu a les Escoles.

15 h, Escola Sant Salvador. Santa Tecla a les Escoles. El Ball de Pastorets a les Escoles.

17 h, c. Sant Domènec. Carrer del Rugbi. Des de les 17 h fins ales 21 h, vine a conèixer de prop el rugbi.

Organitza: Club Rugby Tarragona

Col·labora: El Tercer Temps

17.30 h, parc de Saavedra. Terrasseta de Santa Tecla. Amb diferents activitats fins a les 22 h.

Organitza: Ekinoci

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Sigues Nano per un dia. Descobreix el món dels Nanos

des de dins! Fins a les 21 h

18 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Presentació del documental Xiquets de Tarragona: l’herència millorada. Per celebrar el 130 aniversari de l’organització dels Xiquets de Tarragona – Colla la Mercè del1885 i dels 45 anys dels actuals Xiquets de Tarragona, la colla matalassera i l’empresa audiovisual Juan Desafinado presenten aquest documental que explica la línia directa entre la colla degana de la ciutat i totes les formacions castelleres existents al llarg de la història a Tarragona, i sobretot l’esclat casteller i social de l’agrupació en els darrers anys.

Organitza: Xiquets de Tarragona

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

18 h, parc de Saavedra. Tarda Fes-Tecletes. Ja arriba el concert “marca Minipop” de les festes de la ciutat. L’Associació Tecletes Mares de Tarragona i el Festival Minipop organitzen una tarda familiar perquè tots els públics puguin gaudir de música en directe, jocs i tallers.

Organitzen: Ekinoci, Tecletes i RuscProduccions

18.30 h, parc de Saavedra. Fes-Tecletes! Xavi Alías. Al delta del Llobregat s’hi amaga un dels secrets més ben guardats del nou pop català. Xavi Alías uneix sensibilitat i gust en una proposta captivadora, La set de labalena. Després del petit tastet de la cinquena edició del Minipop, aquesta vegada el podem gaudir amb banda completa, una proposta perfecta per treure’ns la set de pop!

Organitzen: Ekinoci, Tecletes i Rusc Produccions

19 h, des del Portal del Roser, Itinere. Visita guiada + degustació. Tastemla Història. Visitem la Tarragona del segle XIV i assaborim la cuina medieval catalana. Tasteu la cuina dels reis segons el receptari medieval del Llibre de Sent Soví després d’una passejada pels carrers i racons de la Part Alta. Una visita que us acostarà a la gent i els costums de la desconeguda Tarragona medieval. Preu de l’activitat: 19 € (places limitades).

Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com – 977 239 657

Organitza: Itinere Turisme

Col·labora: Restaurant Quim i Quima

19 h, bar La Cantonada, c. Fortuny, 23.Presentació de l’exposició “Els cartells de Santa Tecla”. Recull de cartells de la festa entre 1942 i1992.

Organitza: La Cantonada

19 h, Via de l’Imperi, davant del Portal del Roser. Vols conèixer la Festa Major del segle XIX? Vine a la Ruta Pin i Soler. Basada en el llibre Ruta Josep Pini Soler (La interpretació de la ciutat), de l’escriptor Magí Sunyer, amb l’objectiu de donar a conèixer la figura i l’obra del literat tarragoní, la ruta transcorre per set indrets de la ciutat de Tarragona descrits en la trilogia novel·lística de Pin i Soler(La Família dels Garrigas, Jaume i Níobe),que retrata la Tarragona del segle XIX. En acabar el recorregut, Raffa Gelati oferirà als assistents una degustació del gelat Pin i Soler. Cal fer reserva prèvia a www.imaginautes.cat o per telèfon al 977 229

  1. Preu: 8 € (places limitades).

Organitzen: Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i Imaginautes Serveis Culturals

19 h, Geladeria Raffa Gelati , pl. Verdaguer, 1. El gelat de les Festes. La geladeria Raffa Gelati reinventa el gelat de les Festes, donant-li un toc molt personal i tecler. Degustació popular del gelat. Preu del tiquet:50 cèntims. Venda de tiquets, fins a exhaurir existències, a les tres geladeries de Raffa Gelati: Geladeria Balcó (Rambla Nova), Geladeria Serrallo (passeig Trafalgar) i Geladeria Verdaguer(plaça Verdaguer). Els beneficis aniran destinats a la Fundació Casal l’Amic.

Organitza: Geladeries Raffa Gelati

19 h, Palau Firal i de Congressos de Tarragona, c. Arquitecte Rovira, 2. The Hole. Espectacle de cabaret i teatre .Venda d’entrades a www.theholeshow.com. Preu: de 29 a 36 €. Les entrades de dimecres, dijous i divendres tenen un20% de descompte.

Organitza: Palau Firal i de Congressos

19.30 h, pl. d’en Ripoll. Divertiments teatrals amb I Piselli. Petites escenes de la Commedia del l’Arte a càrrec d’aquesta companyia teatral alemanya. És especialment interessant la barreja dels idiomes italià, català i alemany ales seves representacions.

Organitza: I Piselli

19.30 h, Centre Sociocultural de la Part Alta, c. Puig d’en Pallars, s/n. Inauguració de l’exposició

“II Concurs d’Instagram#CentresCívicsTGN”. Hi trobareu una selecció de les millors imatges de les més de 600 que es van presentar al concurs.

Organitza: Xarxa de Centres Cívics de Tarragona

20 h, Antiga Audiència, pl. Del Pallol, 3. Segona projecció del documental. Xiquets de Tarragona: l’herència millorada.

Organitza: Xiquets de Tarragona

20 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. Chillout a la fresca amb DJ HP.

Organitza: Bar Mala*Bar

Patrocina: San Miguel

20.30 h, bar del Teatre Auditori Camp de Mart. Parrillada electrònica amb Jano DJ & C.I.A. (House Music).

Organitzen: Museum Cafè i Prosonic

21 h, parc de Saavedra. Sopar Japonès i plats de cuina oriental i cinema a la fresca. Avui projecció de la pel·lícula Regreso al futuro3, de Robert Zemeckis (1990).

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Rec Tarragona i restaurant Ikkiu

22 h, pl. de la Font, Festival de Dansa Catalana amb l’Esbart Santa Tecla. Avui l’Esbart ens presenta Un toc mediterrani, un espectacle amb danses de nova creació, format per quatre blocs ben diferenciats que tenen com a fil conductor els sentiments humans. Tradició i modernitat fetes dansa.

Direcció artística: Jordi Rovira

Organitza: Esbart Santa Tecla de Tarragona

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

22 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou,

  1. Concert a càrrec del grup de gospel de l’Aula de Músics de Tarragona.

Organitzen: Associació d’Amics de la Colla Jove i Aula de Músics de Tarragona

Col·labora: Colla Jove Xiquets de Tarragona

22.30 h, Antiga Audiència, pl. Del Pallol, 3. Conteclada. Avui, contes amb l’Agus i el Carles. Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala.

23 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. Música en directe amb Gato Tuerto. Ampli repertori de música cubana.

Organitza: Bar Mala*Bar

Patrocina: San Miguel

23 h, parc de Saavedra. DJ Lupe. Una nit ben moguda i per a tots els gustos.

Organitza: Ekinoci

DIJOUS 17

9 h, Escola Pax. Santa Tecla a les Escoles. Els Xiquets del Serrallo, els castells a les Escoles.

9 h, Escola Saavedra. Santa Tecla a les Escoles. L’Aligueta a les Escoles.

9 h, Escola Torreforta. Santa Tecla a les Escoles. El Ball de Pastorets a les Escoles.

9 h, Escola Els Àngels. Santa Tecla a les Escoles. La Mulasseta a les Escoles.

9 h, Col·legi La Salle de Torreforta. Santa Tecla a les Escoles. La Moixiganga a les Escoles.

9 h, Col·legi Vedruna Sagrat Cor. Santa Tecla a les Escoles. Colla Castellera Xiquets de Tarragona, els castells a les Escoles.

9 h, Col·legi Sant Domènec de Guzmán. Santa Tecla a les Escoles. Colla Jove Xiquets de Tarragona, els castells a les Escoles.

9 h, Col·legi La Salle Tarragona. Santa Tecla a les Escoles. La Vibrieta a les Escoles.

9 h, Col·legi L’Estonnac. Santa Tecla a les Escoles. El Lleó a les Escoles.

9 h, Escola Cèsar August. Santa Tecla a les Escoles. El Bou a les Escoles.

9.15 h, Llar d’Infants El Ninot. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

10 h, Llar d’Infants La Taronja. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

10.45 h, Llar d’Infants Sant Salvador. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

11.30 h, Llar d’Infants Sant Pere i Sant Pau. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

15 h, Escola Campclar. Santa Tecla a les Escoles. El Griu a les Escoles.

15 h, Escola Marcel·lí Domingo. Santa Tecla a les Escoles. El Ball d’en Serrallonga a les Escoles.

15 h, Escola de Pràctiques. Santa Tecla a les Escoles. El Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons, el Ball de Turcs i Cavallets i el Ball de Valencians a les Escoles.

17 h, c. Sant Domènec. Carrer del Rugbi. Des de les 17 h fins a les 21 h, vine a conèixer de prop el rugbi.

Organitza: Club Rugby Tarragona

Col·labora: El Tercer Temps

17.30 h, parc de Saavedra. Terrasseta de Santa Tecla. Amb diferents activitats fins a les 22 h.

Organitza: Ekinoci

18 h, parc de Saavedra. Living Nepal. Activitats relacionades amb l’ONG Living Nepal, formada

pel Pol Ferrús i la Sara Pavone, dos supervivents dels terratrèmols del Nepal. Ens explicaran la seva experiència i es podran fer donacions per a l’ONG.

Organitza: Ekinoci

18 h, parc de Saavedra. Mercat artesà, de segona mà i intercanvi.

Organitza: Ekinoci

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Sigues Nano per un dia. Descobreix el món dels Nanos des de dins! Fins a

les 21 h

18 h, pl. del Fòrum. Santa Tecla gastronòmica. Mamadeta al carrer. Encara no has estrenat el barrilet? És moment de degustar la beguda de les Festes en got gran o petit, tot plegat acompanyat de bona música.

Organitza: AscomForum

Col·labora: Chartreuse Diffusion

18.30 h, pl. de les Cols. Fes-te gran i dóna el teu xumet a la Víbria. Segur que els vostres pares us han dit més d’un cop que sou massa grans per xarrupar el xumet, però és tan agradable, tan desitjat, que no es pot llençar com aquell qui res, ni encara menys donar-lo a qualsevol! On o a qui podem deixar-lo? Cap problema: doneu-lo a la Víbria, que guardarà els xumets de tots els petits que no saben què fer-ne. A més, ballarà per a tots vosaltres la Cançó del xumet, composta expressament per a aquesta ocasió.

Organitza: Víbria de Tarragona

18.30 h, claustre de la Catedral, Pla de la Seu. Presentació del llibre Els Set Pecats Capitals de Tarragona, d’Arnau Fà i Lladó, amb pròleg del periodista Enric Garcia Jardí i coordinat per Anna Gispert Magarolas, tutora de l’estudi.

Patrocina: Repsol

19 h, parc de Saavedra. Xerrada de Living Nepal.

Organitza: Ekinoci

19 h, des del Portal del Roser, Itinere. Visita guiada + degustació. Tastemla història. Preu de l’activitat: 19 € (places limitades). Informació i reserves: itinere@ turismedetarragona.com – 977 239 657

Organitza: Itinere Turisme

Col·labora: Restaurant Quim i Quima

19 h, Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, c. Major, 14. Concert Músiques de Moixigangues, a càrrec dels alumnes de l’AMPT El Tecler.

Organitza: Moixiganga de Tarragona

Col·labora: El Tecler

19 h, Auditori de la Diputació de Tarragona, c. Pere Martell, 2. Santa Tecla Simfònica, l’Escola i Conservatori de la Diputació a Tarragona inicia el curs oferint un concert simfònic a càrrec de les grans formacions: orquestra i banda. Accés lliure limitat a la capacitat de la sala.

Organitza: Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona

19 h, pl. del Rei. Música en directe amb Funk Cake Quartet.

Organitzen: bars i restaurants de la plaça del Rei

19 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Acte de cloenda del centenari de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona. Presentació del llibre dels cent anys d’història de la Cambra. En acabar l’acte, aperitiu als jardins del teatre. Entrada amb invitació.

Organitza: Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona

19 h, pg. de les Palmeres. Obertura de l’Espai Barraques. Decidim desobeir! L’any 2005 neix el projecte de Barraques Tarragona, integrat per una sèrie de col·lectius, majoritàriament juvenils, de la ciutat que pretenen crear un espai alternatiu per gaudir de la nostra festa major i autofinançar-se per desenvolupar els seus projectes construint una nova societat. Al llarg d’aquests deu anys les Barraques Tarragona han anat creixent en nombre de participants i any rere any ofereixen més activitats de diversos camps per arribar a tots els tarragonins i tarragonines, siguin grans o petits.

Enguany el Col·lectiu Barraques el formen: Agrupament Escolta i Guia Fent Camí, Arran Tarragona, Cau de Llunes (AFRT), Casal Popular Sageta de Foc, CUP Tarragona, Endavant (OSAN) Tarragona, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Tornavís Teatre.

Organitza: Col·lectiu Barraques

19 h, Antiga Audiència, pl. Pallol, 3. Presentació de les actes del II Congrés Internacional de Balls parlats.

Organitza: Universitat Rovira i Virgili, Departament de Filologia Catalana

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

19.30 h, Sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona. Plaça de la Font 1. Presentació del llibre Els Xiquets de Valls durant el primer franquisme1939-1960, d’Alexandre Cervelló i Salvadó. Adaptació d’una tesi doctoral elaborada amb l’objectiu de conèixer què succeí amb els Xiquets de Valls durant els primers anys de la dictadura franquista més enllà de l’aspecte casteller. Llibre promogut per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i editat per Editorial Cossetània.

19.30 h, des de la Sala El Cau, c. Trinquet Vell, 2. Santa Tecla NaturFit Games. Cursa d’orientació i habilitat pels carrers de la Part Alta, en què els participants hauran de superar proves físiques i d’enginy. Amb dos nivells de dificultat. Activitat gratuïta. Equips mixtos de tres persones. Inscripcions a team@naturfit.net.

Organitza: NaturFit

19.30 h, pl. d’en Ripoll. Divertiments teatrals amb I Piselli.

Organitza: I Piselli

20 h, Catedral de Tarragona. Concert Tots per Santa Tecla, del Cor del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Concert benèfic per a la restauració de la capella de Santa Tecla. Tots els ingressos es destinaran a les obres de restauració. Venda d’entrades a la taquilla de la Catedral.

Organitza: Arquebisbat de Tarragona

20 h, local social dels Xiquets de Tarragona, c. Santa Anna, 1. Assaig de gamma extra especial de Santa Tecla.

20 h, parc de Saavedra. Ball Bollywood, a càrrec de l’Escola de Ball Indra.

Organitza: Ekinoci

20.30 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say tomato. Hem travessat el país en cotxe innumerables vegades, hem actuat a locals ruïnosos, hem mantingut llargues i pesades converses amb empresaris indesitjables; hem renunciat a amics, a aficions, hem regalat les nostres vacances, les nostres hores de son; ho hem donat literalment tot per arribar al lloc on som. Però ens estem fent grans i a poc a poc comencem a adonar-nos que la vida que havíem somiat no té res a veure amb aquesta.

Els duets musicals més reconeixibles de la història de la música, la festa major i la comèdia arriben de la mà de la nova producció de la Sala Trono. Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com – 977 222 014. Preu: 16 € / 12 €

Organitza: Sala Trono

20.30 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say tomato. Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com – 977 222 014. Preu: 16 € / 12 €

Organitza: Sala Trono

20.30 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. TheFeos’ Experience, jazz popular.

Organitza: Bar Mala*Bar

Patrocina: San Miguel

20.30 h, bar del Teatre Auditori Camp de Mart. Parrillada electrònica amb Jano DJ & C.I.A.

(House Music).

Organitzen: Museum Cafè i Prosonic21 h, Palau Firal i de Congressos de Tarragona, c. Arquitecte Rovira, 2. TheHole. Venda d’entrades a www.theholeshow.com. Preu: de 29 a 36 €. Les entrades de dimecres, dijous i divendres tenen un 20% de descompte.

Organitza: Palau Firal i de Congressos

21 h, pg. de les Palmeres. Vine a sopar a les Barraques, on podràs gaudir d’entrepans a la fresca a preus populars.

Organitza: Col·lectiu Barraques

21 h, parc de Saavedra. Sopar japonès i plats de cuina oriental i cinema a la fresca, amb la projecció del documental Kathmandulullaby.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Festival REC Tarragona i restaurantI kkiu

21 h, pl. de les Cols. Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Assaig especial del pilar caminant.

22.30 h, pl. de la Font. Concert d’Els Catarres i Oques Grasses. Des de l’estiu del 2011, amb l’aparició del seu mític hit Jenifer, Els Catarres han aconseguit ser una de les bandes més escoltades del país. El seu personal pop-folk a la catalana els ha portat a ser un dels grups amb més directes a l’esquena dels darrers anys. Avui vénen a Tarragona fent tàndem amb els Oques Grasses, que defineixen les seves cançons com a reggae a la cassola o música amb gas. Cançons senzilles farcides amb històries quotidianes i personals, servides en un directe molt potent. Que balli la plaça!

22.30 h, pg. de les Palmeres. Primera nit dels Concerts de Barraques amb:

  • Rereguarda (punk-rock-rap). És un grup reusenc nascut a principis del 2014. El seu estil està basat en músiques d’arrel jamaicana amb tocs de rock, punk i rap.
  • Bituaya. És un col·lectiu musical de Caracas (Veneçuela) que investiga amb diverses sonoritats i ritmes. Amb la seva fusió de paraula i ball han conquistat escenaris de tot el planeta. En llocs tan dispars com Llatinoamèrica, els Estats Units, Europa o l’Iran, ja han ballat al ritme del seu particular electrocarib.

Organitza: Col·lectiu Barraques

23 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. Concert d’Hogaza. Punk-rock de Tarragona.

Organitza: Bar Mala*Bar

Patrocina: San Miguel

23 h, Bar Labelle, Rambla Nova, 18. Coctel musical amb Stromboli Jazz Duet.

Organitza: Bar Labelle

23.55 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Festa Maxi Pop, amb DJ Rayo. Els millors èxits dels 80 i els 90.

Organitza: Pub Highland

24 h, parc de Saavedra. Cris& Petes. El punxadiscos tarracoreusenc amb DO La Pipel té l’única missió d’entretenir i provocar ballarugues amb la música més divertida i desvergonyida d’ara i d’abans.

Organitza: Ekinoci

DIVENDRES 18. L’Entradeta de Músics i la Baixadeta

9 h, Escola Infantil Tic-Tac. Santa Tecla a les Escoles. La Vibrieta a les Escoles.

9 h, Escola Joan XXIII. Santa Tecla a les Escoles. Xiquets del Serrallo, els Castells a les Escoles.

9 h, Escola Solc, Santa Tecla a les Escoles. L’Aligueta a les Escoles.

9 h, Col·legi d’Educació Especial Estela. Santa Tecla a les Escoles. El Lleó a les Escoles.

9 h, Escola El Serrallo. Santa Tecla a les Escoles. La Cucafera Petita a les Escoles.

9.15 h, Llar d’Infants Cèsar August. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

10 h, Llar d’Infants El Serrallo. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

10.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Pregó de les Festes de la Residència de la Mercè, per l’arquebisbe Jaume Pujol i actuació dels alumnes de l’AMTP El Tecler.

10.45 h, Jigsaw British School. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

11.30 h, Llar d’Infants El Miracle. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

12 h, Mercat Central, pl. Corsini. Tast de llonganissa de Mamadeta. Organitza: Associació de Venedors del Mercat Central

12 h, Portal del Roser. L’Entradeta de Músics. Emulant els seus companys grans, els nostres petits músics entraran a la ciutat seguint el costum. Itinerari: Portal del Roser, pl. del Pallol, c. Cavallers, c. Major i pl. de les Cols.

15 h, Escola Pau Delclòs. Santa Tecla a les Escoles. El Ball d’en Serrallonga a les Escoles.

15 h, Col·legi Mare de Déu del Carme. Santa Tecla a les Escoles. El Ball dels Set Pecats Capitals a les Escoles.

15 h, Escola Arrabassada. Santa Tecla a les Escoles. El Griu a les Escoles.

17 h, c. Sant Domènec. Carrer del Rugbi. Des de les 17 h fins a les 21 h, vine a conèixer de prop el rugbi.

Organitza: Club Rugby Tarragona Col·labora: El Tercer Temps

17 h, Portal del Roser, Itinere. Visita guiada. Descobrim la Catedral, els secrets de la imponent seu de Tarragona. Una visita per conèixer en profunditat aquest tresor medieval

endinsant-nos en la història, les llegendes i els detalls de l’església, les capelles i el claustre. Després de l’última restauració, la Catedral torna a tenir l’esplendor original que la fa única. Informació i reserves: itinere@ turismedetarragona.com – 977 239 657. Preu: 9,5 €; reduït: 7 €; nens (de 6 a 12 anys): 4 €. Places limitades.

Organitza: Itinere

17 h, Campus Catalunya URV (Sala de Juntes), av. Catalunya, 35. Hackathon Tecler. Teniu una idea de negoci relacionada amb Santa Tecla? Us agradaria tenir-ne una? Idear, pensar i definir idees i models de negoci innovadors és l’objectiu d’aquesta primera hackató teclera. Un acte que comptarà amb la participació d’experts que ens ajudaran a detectar noves oportunitats per emprendre en aquest àmbit. Clourem la hackató a l’espai festiu de Santa Teca. Inscripcions gratuïtes a http://events.urv.cat/go/ HACKATOTECLERA.

Organitza: URV Emprèn

17 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Santa Teca. Mercat de Territori. El Mercat de Santa Teca aplega producte local de qualitat, gastronomia de fusió i una programació musical km 0. Un aparador de la riquesa i la diversitat de productors i elaboradors de les comarques de Tarragona que combinarà cuina experimental, productes saludables, tastos de vins ecològics i cerveses artesanes. Fem pair! Fem país! Obert fins a les 3 h. Més informació a www.santateca.cat.

Restauradors: El Llagut, Almosta, El Tros, Cal Joc, Gústus, La Cava. Cerveseres: Les Clandestines, Segarreta, L’O, Estraperlo, La Nou, La Vella Caravana, Rosita, La Guineu i Reptilian.

Cellers: Escoda & Sanahuja, Laureano Serres (Mendall), Jordi Llorens, Celler Nou +, Abel Aguadé (Sant Roc), Moisès Virgili, Comalats, Carlania, Clot de les Soleres, El Solà d’Ares, Sicus Terrers Mediterranis, Mas Martinet, Bàrbara Forés, Mas Forester, Mas Tuets i Vega Aixalà.

17 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. DJ Pau de Banyoles.

17.30 h, parc de Saavedra. Terrasseta de Santa Tecla. Amb diferents activitats fins a les 22 h.

Organitza: Ekinoci

18h,des del pla de la Seu.La Baixadeta de l’Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet, els Gegants Moros Petits, els Negritos Petits i la Cucafereta. Els joves portadors de les nostres bèsties més menudes demostraran que s’adapten a qualsevol circumstància festiva. Avui els més petits podran portar l’Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet, la Cucafereta i els Gegants Moros Petits, sense ser-ne els portadors oficials. Demanem la col·laboració dels pares i les mares perquè els protagonistes reals d’aquest dia siguin els nens i les nenes. Recorregut: pla de la Seu, escales de la Catedral, pl. de les Cols, c. Major, baixada Misericòrdia i pl. de la Font.

Col·laboren: Àliga, Mulassa, Lleó, Cucafera i AMPA L’estonnac-l’Ensenyança

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Sigues Nano per un dia. Descobreix el món dels Nanos des de dins! Fins a les 21 h.

18 h, La Cantonada – Cooperativa Obrera, c. Fortuny, 23. “18 de setembre a Tarragona”, activitat típica xilena. Mostra cultural i gastronòmica per celebrar les festes xilenes.

Organitzen: Associació Salvador Allende i La Cantonada

18 h, des del Portal del Roser. 9a Cursa d’Orientació Ciutat de Tarragona. Categories populars, infantils i per parelles. Prepareu els frontals. Informació i inscripcions: www.clubmontsant.org

Organitza: Club Montsant Orientació Tarragona

18 h, Residència Sant Salvador, av. dels Pins, s/n. Portes obertes per a la penya Festa per a Tothom. La Residència Sant Salvador, on va tenir origen la Festa per a Tothom, obre les portes a aquesta penya festiva i ha programat diverses activitats, com la posada en escena de la comèdia Princesa amb sorpresa, a càrrec del grup Rodavla, vinculat a la residència. Organitza: Servei Municipal per a la Discapacitat.

Col·labora: STS Assistencial

19 h, Rambla Nova, entre el Balcó del Mediterrani i c. Adrià. Parada informativa d’Òmnium Cultural. S’exposaran i explicaran els projectes que duu a terme l’entitat, com són el premi El Balcó Tarragoní de l’Any, el premi Ciutat de Tarragona, la Nit de Santa Llúcia o Sant Jordi a Torreforta. Organitza: Òmnium Cultural

19 h, des del Portal del Roser. Visita teatralitzada Antoni Martí Franquès, un científic universal. El cèlebre químic ens acompanyarà en un recorregut didàctic pel centre històric de Tarragona, on podrem conèixer la vida i els descobriments més importants del famós científic. Ja ho veureu, la ciència és divertida! Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com – 977 239 657. Preu: 9 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Places limitades. Organitza: Itinere

19 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. Presentació de Birra Ibèrica.

19 h, Auditori de la Diputació de Tarragona, c. Pere Martell, 2. Santa Tecla Simfònica. L’Escola i Conservatori de la Diputació a Tarragona inicia el curs oferint un concert simfònic a càrrec de les grans formacions: orquestra i banda. Accés lliure limitat a la capacitat de la sala.

Organitza: Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona.

19 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Inauguració de les XXIX 24 hores del CN Tàrraco. Natació per relleus. Poden participar-hi tots els socis, esportistes i amics del Tàrraco, no és necessari inscriure-s’hi prèviament. Durant 24 hores el Club prepara diverses activitats esportives, lúdiques i gastronòmiques. En aquests primers relleus hi prenen part esportistes, personatges i autoritats locals. Organitza: Club Natació Tàrraco.

19 h, Balcó del Mediterrani. Joc de rol L’assassí de la pastanaga. Més informació i inscripcions prèvies a www. facebook.com/pastanaga.tarragona.

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Xaloc

19 h, Rambla Nova (davant de l’OMAC). Portem l’esport i la diversió al carrer. Exhibició de classes dirigides obertes a tothom. I per recuperar forces, xocolata amb coca per a tots els participants. Preu: 3 €. Inscripcions a www.orion-fitness.com.

Organitza: Orion Center

19 h, Rambla Nova, entre Roger de Llúria i c. Adrià. Tallers infantils Coneixes bé el Seguici?

Organitza: Òmnium Cultural

19 h, pg. de les Palmeres. Obertura de l’Espai Barraques. Organitza: Col·lectiu Barraques

19.15 h, pg. de les Palmeres. Activitats de tarda. Xocolatada. Organitza: Col·lectiu Barraques

19.15 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Zumba per a tothom al Tàrraco. Classe oberta de zumba per a tothom, petits i grans. Vine a ballar al Tàrraco! Activitat lliure i gratuïta.

Organitza: Club Natació Tàrraco

19.30 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Presentació del llibre Emocions puntuades. 25 edicions del Concurs de Castells de Tarragona, de Jordi Andreu i Jordi Suriñach. El Concurs de Castells de Tarragona és actualment el principal aparador del món casteller, escenari de grans construccions, catalitzador de grans emocions i regulador oficiós d’una tradició bicentenària. Però lluny de ser sempre “l’espectacle casteller més gran del món”, la cita de la plaça de braus ha tingut una trajectòria farcida d’interrupcions i polèmiques des de la seva primera edició, l’any 1932. El llibre analitza aquesta transformació a partir d’una exhaustiva investigació i el testimoni dels protagonistes, amb el complement d’un extens i, en ocasions inèdit, material gràfic.

Organitza: Biennal de Castells

Col·laboren: Repsol, Cossetània Edicions, Diputació de Tarragona i Generalitat de Catalunya.

19.30 h, pg. de les Palmeres. Activitats de tarda. Fira kermesse de l’AEG Fent Camí: esquís cooperatius, piscina de pescar peixos, cèrcols i suport per fer punteria, laberint per bufar una bola, laberint per anar movent i fer arribar la bola a lloc, Twister 3D i futbolí amb disc.

Organitza: Col·lectiu Barraques i AEG Fent Camí

19.30 h, Espai Turisme, c. Major, 37. Taller de preparació i degustació de còctels amb Chartreuse. Compra de tiquets a l’Oficina de Turisme de l’Antic Ajuntament o a www.tarragonaturisme.cat (places limitades). Preu per tiquet: 10 € (inclou barrilet). Màxim 4 tiquets per persona. Activitat exclusiva per a més grans de 18 anys.

Organitza: Patronat Municipal de Turisme de Tarragona

Col·labora: Chartreuse Difusión

19.30 h, Palau Firal i de Congressos de Tarragona, c. Arquitecte Rovira, 2. The Hole. Venda d’entrades a www.theholeshow.com. Preu: de 29 a 36 €. Les entrades de dimecres, dijous i divendres tenen un 20% de descompte.

Organitza: Palau Firal i de Congressos

19.30 h, parc de Saavedra. Clown Germans Fane de la companyia Contaminando Sonrisas. Els Germans Fane són dos germans desvergonyits, frescos i sobretot molt pallassos. Espectacle de clown clàssic, amb equilibris, malabars i molta participació del públic, que acaba d’aterrar després de viatjar per Mali, Mauritània, Burkina Faso i el Marroc.

Organitza: Ekinoci

19.45 h, Rambla Nova, entre Roger de Llúria i c. Adrià. Roda de contes infantils: Omumbo Rombomba, contes afroamericans, narrats per Alexander Hernández i els músics Flutercussió; i La Xipus té raó, conte de Josep Vallverdú amb la Rat Cebrian.

Organitza: Òmnium Cultural

20 h, sala d’actes de l’Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Sorteig de les diades castelleres de Santa Tecla. El dia s’acosta i cal perfilar les estratègies. El sorteig determinarà l’ordre d’entrada a plaça i l’ordre d’actuació de les dues Diades castelleres. Castellers vallencs, vilafranquins i tarragonins, preparats per les grans cites.

20 h, pla de la Seu. Enigma nocturn. L’Enginy de les Bèsties. Per Santa Tecla el bestiari té un paper important dins del Seguici Popular. El Drac, el Bou, la Víbria, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó i el Griu posaran a prova els vostres coneixements i enginy per resoldre aquest enigma bestial

per la Part Alta de la nostra ciutat. Més informació i inscripcions a www.tarragonajove.org. A partir de 14 anys. Activitat gratuïta.

Organitzen: Conselleria de Joventut i Auriga Serveis Culturals S.L.

20 h, Cafè Cerveseria La Tabacalera, c. Felip Pedrell, 12. Presentació de les copes serigrafiades amb els elements del Seguici Popular, enguany la Cucafera. Edició limitada fins a exhaurir-ne les existències.

Organitza: Cafè Cerveseria La Tabacalera

20 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina interior). Primera Travessa Indoor CN Tàrraco. Posa a prova la teva resistència. Activitat lliure i gratuïta.

Organitza: Club Natació Tàrraco

20 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert de canalla.

20.30 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say tomato. Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com – 977 222 014. Preu: 16 € / 12 €

Organitza: Sala Trono

20.30 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. Música en directe amb Old Happys.

20.30 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. Chill out a la fresca amb DJ HP.

Organitza: Bar Mala*Bar Patrocina: San Miguel

21 h, des de l’esplanada del parc del Francolí. 2a Ruta en Moto Santa Tecla 2015. Un recorregut tranquil per l’entorn de la nostra ciutat. Més informació i inscripcions a jestelmoto@gmail.com.

Organitza: Amics Jestel Moto

21 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Desfilada de moda infantil i juvenil, a càrrec de Minimum. Patrocinada per establiments comercials de la ciutat. Activitat lliure i gratuïta.

Organitza: Club Natació Tàrraco

21 h, pg. de les Palmeres. Vine a sopar a les Barraques, on podràs gaudir d’entrepans a la fresca a preus populars.

Organitza: Col·lectiu Barraques

21 h, Palau Firal i de Congressos de Tarragona, c. Arquitecte Rovira, 2. The Hole. Venda d’entrades a www.theholeshow.com. Preu: de 29 a 36 €.

Organitza: Palau Firal i de Congressos

21 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. I Gala de Màgia de Tarragona. Vine a gaudir de la Santa Tecla més màgica amb l’actuació de: Mag Alexis, Jaime Figueroa, Mag Robert, Sebastien Dethise, Òscar Masdéu i Looking Magic. Et sorprendràs! Venda d’entrades a www.tarracoticket.cat. Preu: 8 €.

Organitza: Cercle Màgic de Tarragona “Tarracadabra” Col·laboren: Ajuntament de Tarragona, Sodexo, Mediaframe Producciones, Clinics SFT

22 h, local social dels Xiquets de Tarragona, c. Santa Anna, 1. Assaig de gamma extra especial de Santa Tecla. Abans assaig de canalla.

22 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Primera ronda de la nit. Assaig obert general de castells.

22 h, local social dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Assaig especial de Santa Tecla. En acabar, canya i tapa per a tots els assistents.

22 h, Teatre Auditori Camp de Mart. Vetusta Morla en concert. Si hi ha alguna cosa per la qual Vetusta Morla crida l’atenció és pel fet de presentar un dels millors directes que es poden veure en l’actualitat. Des dels seus primers concerts, la banda ha destacat per la contundència del seu so, la precisió de la seva interpretació i la seva comunió amb el públic. Venda d’entrades a les taquilles del Teatre Metropol (Rambla Nova, 46) i les 24 h a www.festivaldestiudetarragona.cat. Preu: de 31 a 48 €.

22 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (pati exterior). Graellada Popular 24 h CN Tàrraco. Amb broquetes, xistorra, llonganissa, botifarra negra, fesols i llesca de pa. Preu: 6,5 €.

Organitza: Club Natació Tàrraco

22 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (pati exterior). Monòleg d’Andreu Casanova. Entrada lliure i gratuïta.

Organitza: Club Natació Tàrraco

22.30 h, local social dels Xiquets del Serrallo, Tinglado 4 del Moll de Costa. Assaig obert de castells. En acabar, pintxo blau per a tots els assistents.

22.30 h, Les Granotes Terrassa, parc de l’Amfiteatre. Nit de fusió funky soul amb DJ Edgarantia.

Organitza: Les Granotes Terrassa

22.30 h, des del pla de la Seu. Macrocorrefoc 30 anys Drac de Sant Roc. Trenta bèsties de foc vingudes d’arreu dels Països Catalans ompliran de foc els carrers de Tarragona, en un correfoc històric i multitudinari per celebrar els trenta anys del Drac de Sant Roc que convertirà Tarragona en la capital del Bestiari Català del Foc 2015.

Recorregut: pla de la Seu, c. Pare Iglésias,

Organitza: Pub Highland c. Merceria, pl. de les Cols, c. Major, c. de la Nau, baixada Pescateria, c. Cós del Bou, c. Portalet, Rambla Vella, c. Sant Agustí i Rambla Nova (tram del Balcó del Mediterrani).

Organitza: Drac de Sant Roc

22.30 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Concert Tributo a Sabina per Jan Cruz y Los Piratas Cojos. Una proposta directa, propera i còmplice que porta el públic a gaudir i a participar de la música, la poesia i l’humor, en definitiva la vida de Joaquín Sabina. Consumició mínima obligatòria.

22.30 h, pl. del Fòrum. Música en directe de The Funk Cake Quartet. Organitzen: bars Tarakon, Picavins, Pa i Oli i Tabernae

22.30 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. Música en directe amb Ferran Savall.

23 h, pl. de la Font. Concert de Xeic! i Pepet i Marieta. El ritme ebrenc arriba a Tarragona de la mà de dos dels grups del moment que aquest 2015 han estrenat disc. L’últim disc de Pepet i Marieta, La sal de la vida, és el treball més optimista de la seva trajectòria, que s’ha convertit en un cant a les persones del nostre voltant que ens alegren el dia. Som, d’altra banda, és el títol escollit per al cinquè disc de Xeic!, que segueix mantenint el caràcter reivindicatiu i festiu de la seva música.

23 h, pg. de les Palmeres. Inici dels concerts de Barraques amb els grups:

  • Roba Estesa (folk, rumba). de Tarragona que fusiona el folk, la rumba, la cançó d’autora i les músiques tradicionals. Elles mateixes es defineixen amb aquesta frase: “Som espectacle, som música, som dones!”.
  • VaDeBo (ska, reggae, hip-hop, punk-rock). Mitjançant ritmes de la música combativa (ska, reggae, hip-hop, punk-rock), aquesta banda valenciana porten a terme una experiència divertida i alegre sense perdre de vista el compromís social que els defineix.
  • Auxili (reggae). Auxili es un jove grup d’Ontinyent, devot de les cadències reggae però amb un discurs musical ancorat al segle XXI. La formació viu un moment màgic: més de quaranta dates de presentació, amb actuacions incloses al Rototom Sunsplash, Meruts Festival o el Viña Rock, entre altres.
  • DJ Franki Nero & Pallaretti Organitza: Col·lectiu Barraques

23 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (pati exterior). Actuació de Chicanos. Concert del grup tarragoní, que barrejarà temes propis amb les versions de pop-rock més conegudes dels darrers anys. Activitat lliure i gratuïta. Organitza: Club Natació Tàrraco

23.15 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Surf de caiac per a infants. Gaudeix fent palades dins la piscina. Activitat lliure i gratuïta.

Organitza: Club Natació Tàrraco

23.30 h, Sala de Festes 24, c. Major, 24. Concert de Rumbes Canya. Organitza: L’Escarabat Piloter SL.

24 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. Música en directe amb Espaldamaceta, trio elèctric.

24 h, parc de Saavedra. Gilabert DJ. El DJ casteller per excel·lència ens delectarà amb una nit carregada de hits dels 80, l’indie més actual i tocs d’electrònica.

Organitza: Ekinoci

24 h, pl. dels Sedassos. Músiques de canya. Ball de gralles. La primera aparició pública dels grallers més nostrats. L’esforç i els assajos es posen de manifest en aquest espai tan tradicionalment graller. Un punt de trobada ineludible per als amants de la bona música de ball, servida amb gralla i timbal. Hi participen: Grallers Sonagralla, Grallers La Virolla, Grallers de l’Alfàbrega, Grallers Els Quatre Garrofers, Grallers de l’Esperidió, Grallers Els Bordons, Grallers Tocaferro i So Nat, Grallers de Tarragona.

Organitzen: grups de grallers locals

24 h, jardins del Camp de Mart. Santa Tecla Fun Party 2015. Amb tot l’equip de DJs de FunParty, Xavi Huguet (creador del tema Bompah), Aaron Coello (el nostre speaker i animador) i Ricky RF (un dels millors DJs d’EDM de Catalunya). Animació a càrrec dels nostres fundancers, regals per als nostres assistents i la millor música com sempre, electrollatí, dance i EDM, amb un tancament remember de luxe. Més informació a www.funpartygroup.com.

Patrocina: Estrella Damm

Col·labora: El Informador de Tarragona

Organitza: Fun Party Group

0.30 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. Nit de DJs amb DJ Pitu. Música dels 70 i 80. Organitza: Bar Mala*Bar

Patrocina: San Miguel

1 h, c. Cós del Bou. DJ Pla B. Segona ronda de la nit. Després de l’últim assaig abans de les dues diades de Santa Tecla, la Colla Jove s’ha proposat una diada musical de màxims. No marxeu, que encara n’hi ha més!

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

1 h, pl. del Rei. Matalasser Club: Festecla. Hi esteu tots convidats. Bon ambient i gran música! Organitza: Xiquets de Tarragona

1 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. Club Vinil Tarragona.

2 h, c. Cós del Bou. Brams en concert. Tercera i última ronda! Nascuts al bàndol dels que sempre perdien, han vist com un poble renega del seu destí submís. I a la voluntat de viure del poble català, Brams porta 25 anys posant-hi la seva música i el seu clam. Utilitzar la música com a expressió, sempre com a mitjà, mai com a finalitat perquè, en el món de Brams, l’art és el missatger de la idea. Si no hi ha idea, l’art no té sentit. I si alguna cosa ha demostrat Brams és tenir idees. Idees clares i música per cantar-les. I volen compartir-les amb Tarragona.

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

4h, c. Cós del Bou. DJ Pla B. Ronda de pilars! Pels que encara no n’heu tingut prou, aquest DJ arribat del País Valencià, posarà les últimes notes a la nit.

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

DISSABTE 19. La Santa Tecla petita, la Mostra de Folklore Viu i la Marató de Sang.

8.30 h, des del parc del Francolí fins al Morell. I Caminada de Santa Tecla. Punt de sortida: zona de l’aparcament. La caminada transcorrerà per la vora del riu i finalitzarà a la bodega Yzaguirre, on es farà una visita i una degustació. La tornada serà en autobús. Places limitades. Inscripcions fins al 14 de setembre a comt@comt.cat o a camisantjaumetarragona@tinet.cat. Organitzen: Col·legi de Metges de Tarragona i Associació d’Amics del Camí de Sant Jaume del Camp de Tarragona.

8.30 h, Bar El Cortijo, c. Rebolledo, 27. Santa Tecla gastronòmica. Esmorzar d’espineta amb caragolins. Organitza: Bar El Cortijo

9 h, Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11, ininterrompudament fins a les 21 h. Santa Tecla Solidària. Tarragona XI Marató de Donació de Sang. Durant tot el dia, activitats, actuacions, servei de guarderia i obsequis per a tots els donants (entrada a l’Aquopolis i a partits del CBT i el Nàstic, entre d’altres). A més, durant el matí comptarem amb la presència de l’Àliga de Tarragona i amb la participació de personalitats de l’àmbit polític, cultural, artístic i esportiu, que faran de la Marató una veritable festa de solidaritat i civisme. Recorda que pots reservar hora per fer la teva donació. Trobaràs més informació al web del Banc de Sang: www.donarsang.gencat.cat. Organitzen: Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès i l’Ajuntament de Tarragona

9 h, Port Esportiu. Torneig de pesca amb curricà Interclubs Costa Daurada. Hi participaran embarcacions dels ports de Torredembarra, Cambrils i Tarragona.

Organitza: Reial Club Nàutic de Tarragona

9.30 h, pistes de l’Estadi Municipal de Campclar. XII Tetratló Santa Tecla. Conjunt de quatre proves atlètiques, obert a petits i grans. Velocitat, salt de llargada, llançament de pes o pilota i cursa de mig fons. Obsequi i refresc per als participants. Consulteu-ne horaris a www.clubatletismetarragona.cat.

Organitza: Club Atletisme Tarragona

9.30 h, pg. de l’Escullera. VII Marxa BTT Memorial Josep Lluís Navarro. Informació i inscripcions a www.clubciclistatarragona.cat.

Organitza: Club Ciclista Tarragona

10 h, des de la pl. del Fòrum. Arrencada de la baixada d’Amparitos Part Alta-Serrallo, acompanyats d’una xaranga. Parades a Ca La Meri, Bar Coimbra, Xabola dels Xiquets del Serrallo, Bar Racó dels Amics i Geladeria Raffa Gelati del Serrallo. Organitza: Xiquets del Serrallo

10 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Competició de natació. Relleus per equips. Entrada lliure.

Organitza: Club Natació Tàrraco

10 h, pl. del Rei. Fes el teu nino- nano. Taller de manualitats. Construeix el teu nano, bèstia o gegant preferit amb una capsa de cartró. Inscripció gratuïta i obligatòria. Obsequi per als cinquanta primers participants.

Organitza: Chargrossos de Tarragona

10 h, pl. de la Font. Santa Tecla gastronòmica. Xistorrada popular. Preu: xistorra i canya, 2 €. Organitza: Castellers de Sant Pere i Sant Pau

10 h, Rambla Nova, entre el c. Fortuny i el c. Cañellas. Masterclass de zumba i body combat. Organitza: Fitness4Live

10 h, pl. de la Mitja Lluna / Espai Salvador Fà Llimiana. Trobada de col·leccionistes de plaques de cava del Camp de Tarragona. Organitzen: Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Camp de Tarragona i Ateneu de Tarragona

10 h, Rambla Nova, davant de l’oficina de turisme. Sucs i batuts de fruita solidaris per als animals abandonats. Refresca’t amb un suc o un batut i col·labora amb l’Associació GAIA Tarragona per ajudar els animals abandonats de la ciutat i els gats urbans.

Organitza: Grup Acollides i Adopcions (GAIA) Tarragona

10 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Mercat de Territori amb productors creatius del Camp de Tarragona. Fins a les 22 h. Més informació a http:// santateca.cat.

Participen: Entre Flors, Formatges Marvall, Licors Rocanys, Iunrave, Forn Cabré, Organic Fruit, Oli de Picamoixons, Forn Andreu, Pergamino Cafè i De Temporada

10.30 h, des del Portal del Roser. Visita guiada 1811, el Setge de Tarragona. Adam Gerard Quigley, investigador d’arxius britànics, ens ofereix un relat inèdit dels tràgics fets de la Guerra del Francès passejant per les Muralles, el pla de la Seu i els carrers de la Part Alta. Una visita guiada plena d’anècdotes, documentació i imatges. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com – 977 239 657. Preu: 9 €; reduït: 7; nens (de 6 a 12 anys): 4 €. Places limitades. Organitza: Itinere

10.30 h, davant del Port Esportiu / costa de Tarragona. 42è Trofeu Imperial Tàrraco – Regata Santa Tecla de creuers, categoria vela creuers.

Organitza: Reial Club Nàutic Tarragona

10.30 h, pg. de les Palmeres / Rambla Vella. VI Festa i Esport. L’Associació de Diabètics de les Comarques de Tarragona (ADCT) organitza la 5a Caminada Popular de Santa Tecla des del passeig de les Palmeres fins al parc del Francolí, amb un petit esmorzar al final del recorregut. Places limitades. Aportació voluntària. Informació

i inscripcions a 606 816 903 – diabeticostarragona@gmail.com. Organitza: ADCT

10.30 h, Bar Ca La Meri, c. August, 21. 1a aturada de la baixada d’Amparitos Part Alta-Serrallo amb xaranga. Organitza: Xiquets del Serrallo

11 h, Taberna Coimbra, c. Governador González, 6. 2a aturada de la baixada d’Amparitos Part Alta-Serrallo amb xaranga.

Organitza: Xiquets del Serrallo

11 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina interior). Festa aquàtica infantil. Tobogans, inflables i música per als més petits de la casa. Organitza: Club Natació Tàrraco Patrocina: Aunar

11 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. DJ Ah!

11.30 h, Xabola dels Xiquets del Serrallo, c. Nou de Santa Tecla, 9. 3a aturada de la baixada d’Amparitos Part Alta-Serrallo amb xaranga. Organitza: Xiquets del Serrallo

12 h, pl. de l’Antic Escorxador. 3r Vermut Rumbero Santa Tecla, amb la participació de Rumbes Canya, Gin Toni i D-Rumba2. No hi falteu!

Organitzen: Associació de Portadors dels Gegants Vells i del Cós del Bou de Tarragona .

Patrocinen: FIC Suministros i Clínica Dental Santa Tecla

Col·labora: Vermut Can Calet

12 h, bar El Racó dels Amics, c. Smith, 59 (pl. dels Infants). 4a aturada de la baixada d’Amparitos Part Alta- Serrallo amb xaranga.

Organitza: Xiquets del Serrallo

12 h, Mercat Central, pl. Corsini. Tast de llonganissa de Mamadeta.

Organitza: Associació de Venedors del Mercat Central

12 h, pl. del Rei. Plantada de nanos i gegantons i cercavila amb el teu nino-nano. Tots els participants al taller Fes el teu nino-nano podran participar en una petita cercavila on podran lluir les seves creacions. Recorregut: pl. del Rei, Pilat, c. Enrajolat, c. Major, c. de la Nau i pl. del Rei. Ball final a la pl. del Rei.

Organitza: Chargrossos de Tarragona

12 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. I Gala de Màgia de Tarragona. Vine a gaudir de la Santa Tecla més màgica amb l’actuació de: Mag Alexis, Jaime Figueroa, Mag Robert, Sebastien Dethise, Òscar Masdéu i Looking Magic. Et sorprendràs! Venda d’entrades a www.tarracoticket.cat. Preu: 8 €.

Organitza: Cercle Màgic de Tarragona “Tarracadabra” Col·laboren: Ajuntament de Tarragona, Sodexo, Mediaframe Producciones, Clinics SFT

12 h, Via de l’Imperi, davant del Portal del Roser. Vols conèixer la Festa Major del segle XIX? Vine a la Ruta Pin i Soler. Cal fer reserva prèvia a www.imaginautes.cat o per telèfon al 977 229 930. Preu: 8 € (places limitades).

Organitzen: APELLC i Imaginautes Serveis Culturals

12 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Visita guiada a la Casa de la Festa. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus components. Apta per a tota la família. Places limitades.

Organitza: Imaginautes Serveis Culturals

12 h, Rambla Nova, davant del Teatre Metropol. Vermut Rocker. Hi haurà sortejos, regals i sorpreses, i també un espai per als més menuts.

Organitza: Festival PintorRock

12 h, pl. de la Font. Concurs de Baldufa Memorial Àngel Vicient. Un clàssic a la festa tarragonina.

Organitza: Club Maginet

12.30 h, Confraria de Pescadors, el Serrallo. El vermut Yzaguirre dels musclos, una de les millors combinacions a l’hora del vermut, amb l’acompanyament musical d’una xaranga.

Organitzen: Xiquets del Serrallo i Colla de Diables Voramar Col·labora: Vermut Yzaguirre

12.30 h, cafeteria Cal Verdaguer, pl. Verdaguer, 7. Concert vermut amb Mister Maraca.

Organitza: Cafeteria Cal Verdaguer

13 h, pl. del Rei. Elai-Alai: mostra de dansa tradicional basca. Elai-Alai és un centre de cultura tradicional basc, nascut a Portugalete l’any 1962, i que té com a objectiu el desenvolupament i la divulgació de les tradicions del País Basc a través de la formació, entre altres, de músics, ballarins o artesans. El seu repertori inclou danses tradicionals de tot el País Basc.

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Col·labora: Associació d’Amics de la Colla Jove

13 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. Vermut & Swing.

13 h, pl. dels Sedassos. De vermut amb la Bigband. Organitza: Associació Nova Escola Banda Unió Musical de Tarragona

Patrocina: Vermut Yzaguirre

13.45 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (pati exterior). Sardinada 24 h CN Tàrraco. L’acompanyarem d’una llesca de pa, patates xip, vi i meló. Entrada lliure. Preu: 4,20 €.

Organitza: Club Natació Tàrraco

14 h, c. Cós del Bou, pl. de l’Esperidió i baixada Pescateria. Santa Tecla gastronòmica. La Colla Jove Xiquets de Tarragona prepara la XVII Paella Popular de les Festes. Tot un clàssic!

Preu: socis, 7 €; no socis, 8 €. Venda de tiquets a l’estand de Festes o a la mateixa colla fins al divendres 18 de setembre. En acabar, una xaranga ens farà ballar a ritme d’Amparito.

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona Col·labora: Associació d’Amics de la Colla Jove

15 h, c. Cós del Bou, pl. de l’Esperidió i baixada Pescateria. Païm la paella a ritme de xaranga. Toca fer-la baixar…

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Col·labora: Associació d’Amics de la Colla Jove

16 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. Club Vinil Tarragona.

17 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Santa Teca. Mercat de Territori. El Mercat de Santa Teca aplega producte local de qualitat, gastronomia de fusió i una programació musical km 0. Un aparador de la riquesa i la diversitat de productors i elaboradors de les comarques de Tarragona que combinarà cuina experimental, productes saludables, tastos de vins ecològics i cerveses artesanes. Fem pair! Fem país! Obert fins a les 3 h. Més informació a www.santateca.cat.

17 h, Portal del Roser, Itinere. Visita guiada. Descobrim la Catedral, els secrets de la imponent seu de Tarragona. Informació i reserves:

17 h, Auditori de CaixaForum, c. Cristòfor Colom, 2. Projecció en loop dels millors vídeos del projecte Participa Méliès. Accés lliure.

Organitza: Caixa Fòrum

17 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Presentació dels equips del CN Tàrraco de la temporada 2015-2016. L’acompanyarem d’una llesca de pa, patates xip, vi i meló. Entrada lliure. Organitza: Club Natació Tàrraco

17 h, c. Lleida. Escapada del Ball de Cossis Petit. Col·labora: Agrupació de Comerciants del Carrer Lleida

17 h, pl. de les Cols. Primers versots i parlaments dels balls parlats petits.

17 h, Ball d’en Serrallonga Petit. 17.20 h, Ball de Pastorets Petit.

17.30 h, c. Lleida. Primer ball amb parlaments del Ball de Gitanes Petit.

Col·labora: Agrupació de Comerciants del Carrer Lleida

17.30 h, parc de Saavedra. Terrasseta de Santa Tecla. Amb diferents activitats fins a les 22 h.

Organitza: Ekinoci

17.45 h, pg. de les Palmeres. Obertura de l’Espai Barraques.

Organitza: Col·lectiu Barraques

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Sigues Nano per un dia. Descobreix el món dels Nanos des de dins! Fins a les 21 h

18 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Gran exhibició de natació sincronitzada. Entrada lliure.

Organitza: Club Natació Tàrraco

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 2 h de la matinada. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. Inauguració de l’espai gastronòmic que durant cinc dies permet els àpats ràpids: panets de truita farcida de bacó, entrepà de bacó i formatge, entrepà de llonganissa i xoriço, cruixent de pollastre, patates fregides, pit de pollastre amb pebrot, hamburguesa amb ceba i formatge, sandvitxos de pernil i formatge, frankfurt, entrepà de llom, patates braves, bratwurst amb ceba i formatge, entrepà d’ous ferrats amb llom adobat, entrepà vegetal, entrepà de pa amb tomaca de llom, pernil i morcón ibèrics i creps de Nutella.

Una iniciativa de les associacions: Aerodance, L’Albada, Amics de la Part Alta, Aquí Hi Ha Marro, La Unió, La Ballaruga, Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, Club Maginet, Disc 45, Nou Ritme, Som i Serem, La Tarraco de Luxe, Sinhus Sport, La Granja Colours Fantasy, Fotem-li Canya i AMPA Carmelites.

18 h, Rambla Nova, entre els carrers Adrià i Roger de Llúria. Classe i exhibició de ball country.

Organitza: Grup de Ball Country Crazy Boots

18 h, des de la pl. de la Font. Cercavila de la Santa Tecla Petita. El Seguici Petit enceta les aparicions dels elements més representatius de la nostra festa. Reproduint l’estètica i la manera de fer del Seguici gran, ompliran places i carrers de músiques, balls i espurnes. Petits de mida però grans de cor!

Hi Participen: Ball de Diables Petit, Drac Petit, Bou Petit, Vibrieta, Ball d’en Serrallonga Petit, Aligueta, Mulasseta, Cucafereta, Lleonet, Negritos Petits, Gegants Moros Petits, els Nanos Nous Petits, Ball de Bastons Petit, Ball de Pastorets Petit, Ball del Patatuf Petitet, Ball de Cercolets Petit, Ball de Bastons Petit de l’Esbart Santa Tecla, Ball de

Gitanetes, Ball de Cossis Petit, la Colla Petita dels Xiquets de Tarragona i la Banda Petita de la Unió Musical de Tarragona. Itinerari: pl. de la Font, baixada Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilat, baixada Pescateria, c. Cós del Bou i pl. de la Font. Recordem als pares i familiars la necessitat que els elements festius actuïn autònomament a fi de facilitar la visió i el gaudi d’aquest acte.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ofereix beguda refrescant als esforçats petits teclers. Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

18.30 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say tomato. Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com – 977 222 014. Preu: 16 € /12 € Organitza: Sala Trono

18.30 h, parc de Saavedra. Clown Voyage de la companyia Contaminando Sonrisas. Organitza: Ekinoci

18.30 h, parc de Saavedra. Caricatures amb Tziqui Artworks.

Organitza: Ekinoci

19.00 h, pl. de la Font. Tanda de lluïment de la Santa Tecla Petita. En acabar, darrer ball amb parlaments del Ball de Gitanetes.

19 h, Estadi Municipal de Torreforta, c. Gaià, s/n. 3r Torneig El Futbol del Poble. FC Tarraco – UE L’Espluga de Francolí. Una manera de reivindicar els valors d’aquest gran esport, el futbol a l’antiga.

Organitza: FC Tarraco

19 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Cloenda de les XXIX 24 h del CN Tàrraco. Organitza: Club Natació Tàrraco

19.15 h, pl. de les Cols. Versots i parlaments dels balls parlats petits.

19.15 h, Ball de Sant Miquel i Diables Petit.

19.30 h, Ball d’en Serrallonga Petit.

19.30 h, parc de Saavedra. Clown Voyage de la companyia Contaminando Sonrisas.

Organitza: Ekinoci

19.30 h, Palau Firal i de Congressos de Tarragona, c. Arquitecte Rovira, 2. The Hole. Venda d’entrades a www. theholeshow.com. Preu: de 29 a 36 €.

Organitza: Palau Firal i de Congressos

19.30 h, des de l’Espai Barraques, pg. de les Palmeres. Correbars al ritme de la Batucada Engrescats de Tarragona. En un ambient festiu, recorrerem els carrers més emblemàtics de la Part Alta. El recorregut finalitzarà al passeig de les Palmeres amb la millor companyia! Tot això serà amenitzat per la Batucada Engrescats de Tarragona. Recorregut: Rambla Vella, c. Sant Oleguer, baixada Pescateria, pl. del Rei, c. Santa Anna, pl. del Fòrum, i tornada pel mateix itinerari.

Organitzen: Col·lectiu Barraques i Batucada Engrescats de Tarragona

19.30 h, Rambla Nova, Font del Centenari. Arribada dels participants a la 33a Mostra de Folklore Viu. Elements festius coronats. L’Àliga de Tarragona compleix aquest any 2015 trenta Tecles de la seva recuperació, i per celebrar aquesta efemèride la Mostra de Folklore Viu d’enguany se centrarà en un dels elements més característics d’aquesta figura: la corona. D’aquesta manera, s’organitza el Primer Seguici d’Elements Festius Coronats, amb la participació de figures representatives i destacades d’arreu dels Països Catalans. Hi Participen: Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada, Àliga del Carrer de la Pietat de Berga, Lleó de Barcelona, el Xut i els Gegants Bojos del Carnaval de Solsona, Gegants de Montblanc, Gegants Indis de Reus, Dansa de la Moma de la ciutat de València, Moixiganga de Sitges, Àliga de Girona i Àliga de Tarragona.

Organitzen: Àliga de Tarragona, Ball de Diables de Tarragona i Ajuntament de Tarragona

Patrocinen: Repsol, Movistar, Ajuntament de Tarragona i Diputació de Tarragona

Col·laboren: Centre Tarraconense El Seminari, Chartreuse, De Muller

19.50 h, pl. de les Cols. Versots i parlaments del Ball de Pastorets Petit.

20 h, pl. de la Font. Versots i parlaments del Ball de Gitanes Petit.t

20 h, Rambla Nova, Font del Centenari. Arrencada de la 33a Mostra de Folklore Viu. Elements festius coronats. Hi Participen: Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada, Àliga del Carrer de la Pietat de Berga, Lleó de Barcelona, el Xut i els Gegants Bojos del Carnaval de Solsona, Gegants de Montblanc, Gegants Indis de Reus, Dansa de la Moma de la ciutat de València, Moixiganga de Sitges, Àliga de Girona i Àliga de Tarragona.

Recorregut: Rambla Nova, Sant Agustí, c. Portalet, baixada Misericòrdia, c. Major i pl. de les Cols.

20 h, bar La Cantonada, c. Fortuny, 23. Vintage Market. Mercat de venda i intercanvi d’articles de segona mà. Fins a la 1 h.

Organitza: La Cantonada

20 h, restaurant El Complet, c. Natzaret i pl. Mossèn Salvador Ramon i Vinyes. Música en directe i activitats diverses finsales2h.

Organitza: restaurant El Complet 20 h, pl. del Fòrum. Salsa i zumba.

Organitza: Ascom Fòrum

20 h, convent del Carme, c. del Carme, 2. Concert de cant coral amb l’Associació Cor Ciutat de Tarragona.

Organitza: Associació Cor Ciutat de Tarragona

20.30 h, església del Col·legi de Lestonnac-l’Ensenyança. Concert de cant coral de Santa Tecla amb el Cor L’Àncora. Organitza: Societat Coral L’Àncora de Tarragona

20.30 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say tomato. Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com – 977222014. Preu: 16€/12€ Organitza: Sala Trono

20.30 h, Teatre Auditori Camp de Mart. Concert de Gemeliers. Arriben a Tarragona els dos germans de Sevilla, Jesús i Daniel Oviedo, el fenomen de masses sorgit de les xarxes socials: Gemeliers. El seu disc Lo mejor está por venir, publicat el maig del 2014, ha aconseguit el disc de platí amb més de 40 mil còpies venudes. Important: els menors de 16 anys només podran accedir al recinte acompanyats del seu pare, mare o tutor legal. Imprescindible presentar el full de responsabilitat (http://www. theproject.es/ca/c-2032/GEMELIERS) degudament imprès i emplenat. Preu: de 28 a 53 €. Venda d’entrades a festivaldestiutarragona.cat.

21 h, Palau Firal i de Congressos de Tarragona, c. Arquitecte Rovira, 2. The Hole. Venda d’entrades a www.theholeshow.com. Preu: de 29 a 36 €. Organitza: Palau Firal i de Congressos

21 h, pg. de les Palmeres. Vine a sopar a les Barraques, on podràs gaudir d’entrepans a la fresca a preus populars.

Organitza: Col·lectiu Barraques

21 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. Maria Arnal & Marcel Bagés.

21 h, Sala de Festes 24, c. Major, 24. Aprèn a ballar country line dance amb el DJ Coca-Cola Cowboy i Arantxa Speedy Feet.

Organitza: L’Escarabat Piloter SL

21 h, pl. de les Cols. Tanda de lluïment de la 33a Mostra de Folklore Viu. Elements festius coronats. Hi Participen: Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada, Àliga del Carrer de la Pietat de Berga, Lleó de Barcelona, el Xut i els Gegants Bojos del Carnaval de Solsona, Gegants de Montblanc, Gegants Indis de Reus, Dansa de la Moma de la ciutat de València, Moixiganga de Sitges, Àliga de Girona i Àliga de Tarragona. En finalitzar, tots els elements participants a la mostra regalaran a la ciutat un Amparito Roca conjunt, únic i irrepetible que es farà al pla de la Seu.

22 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. Música en directe d’Islandia Nunca Quema.

22.30 h, pl. dels Sedassos. L’Associació Balls a Plaça us convida a una ballada folk amb el grup Kapela Hałasów, vingut des de Polònia, que ens farà ballar amb danses poloneses i europees. En finalitzar, continuarem la festa amb Roba Estesa i el seu folk #folkcalentó!

Organitza: Balls a Plaça Col·labora: Restaurant L’Home dels Nassos

22.30 h, Les Granotes Terrassa, parc de l’Amfiteatre. Nit remember disco dance amb DJ Cram.

Organitza: Les Granotes Terrassa

22.30 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. Funk Cake Quartet en concert. Organitza: Bar Mala*Bar

Patrocina: San Miguel

23 h, Capsa de Música (antic edifici de la Tabacalera), av. Vidal i Barraquer, s/n. Tecla Capsa 2015 amb els grups Aduna i Reggatta de Blanc. La música feta al territori sempre ha tingut una important presència a la festa major. Avui dos dels grups amb més projecció de la ciutat ens oferiran un concert que de ben segur deixarà molt bones sensacions. Música de casa! Organitza: Associació de Músics de Tarragona

23 h, pg. de les Palmeres. Última nit de concerts a Barraques amb els grups:

  • Ruido Ilegal (punk-rock, ska), guanyador del concurs de grups. Els tarragonins Ruido Ilegal, amb influències del rock, el punk i l’ska, són una formació recent però amb músics experimentats de l’escena tarragonina. Ens presentaran en directe el seu àlbum de debut, Que se oiga tu voz (2015).
  • Crim(punk-rock).Un dels principals grups de la nova escena punk-rock en català són de casa nostra. Plasmant “la mala llet que els ocasiona el dia a dia en aquesta ciutat de merda”, diuen que “si t’agrada Manel és molt probable que nosaltres no”. Una banda amb un directe impressionant.
  • Manolo Kabezabolo y Los Ke No Dan Pie Kon Bolo (punk). Manolo Kabezabolo és tota una llegenda del rock estatal. Amb tres dècades de carrera sobre els escenaris, que fins i tot l’han portat a fer una gira pels Estats Units l’any 2004, enguany ha recollit el premi especial a la trajectòria musical als XVI Premios de la Música Aragonesa.
  • DJ Setilla. Punxadiscos resident de la Sala RedStar de Valls, ve disposat a posar ska, rock i punk en vena per acabar la nit com Déu mana.

Organitza: Col·lectiu Barraques

23.30 h, pl. de les Cols. Carretillada del 25 aniversari de la Colla de Diables Voramar del Serrallo. Els diables tarragonins tenen el bon costum d’obsequiar la ciutat amb una bona carretillada els anys d’aniversaris especials. Enguany els Diables Voramar ompliran les Cols d’espurnes amb el seu bon fer en això de cremar carretilles i sortidors en els seus 25 anys de trajectòria.

Organitza: Colla de Diables Voramar del Serrallo i Víbria de Tarragona

23.30 h, pl. del Rei. Revetlla de les trenta Tecles de l’Àliga. Vine a celebrar aquestes trenta Tecles a ritme de Vergüenza Ajena i Cat Rock, rumba cent per cent tarragonina combinada amb les millors versions de música catalana. Som-hi! Organitzen: Àliga de Tarragona i Ball de Diables de Tarragona

23.30 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. Concert de Mi-te’ls.

23.55 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Festa Tropical, amb DJ Rayo. Vine a tastar el còctel guanyador del Tarragona Dtapes 2015. Fins a la 1 h podràs tastar-lo gratuïtament.

Organitza: Pub Highland

23.55 h, Sala de Festes 24, c. Major, 24. Festa Studio 81. Amb la millor música dels 80.

Organitza: L’Escarabat Piloter SL

24 h, parc de Saavedra. Dijeila. Fa una dècada que Dijeila passeja per allà on va el mestissatge, el flamenc i la rumba, sense oblidar el rock llatí, l’ska o el reggae. Durant prop d’una dècada ha estat la DJ resident a la mítica sala El Cau, i és una de les imprescindibles de les nits més rumberes del Saavedra.

Organitza: Ekinoci

24 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. Sardina’s Golden Rule. Música en directe. Organitza: Bar Mala*Bar

Patrocina: San Miguel

0.30 h, T-Space – Casino de Tarragona. Concert de Zapping Trio. Música en directe amb versions dels temes més mítics dels anys 70 i 80. La millor elecció! Entrada lliure. Organitza: Casino de Tarragona

1 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. Concert d’Uralita i Porlan.

2 h, damunt del pàrquing de Jaume I. Espai Santa Teca. Club Vinil Tarragona.

DIUMENGE 20. El Retaule i la Diada de Santa Tecla- El primer diumenge

8 h, pl. del Rei. Esmorzar casteller. Avui és dia de castells. La Diada de Santa Tecla- El primer diumenge és una diada de màxims i cal portar les piles ben carregades. Fins a les 10 h. Preu: 8 €. Venda de tiquets a l’estand de Festes del Teatre Tarragona. Inclou: un plat (a escollir entre llonganissa amb fesols i estofat de sèpia amb patates), beguda i pa.

Organitza: Ball de Diables de Tarragona Patrocina: Restaurant Ca l’Òscar

8 h, dic de Llevant, sota el Far de la Banya, Port de Tarragona. 33è Concurs Ciutat de Tarragona de Pescadors de Canya. La societat dedicada a la pesca esportiva va ser fundada l’any 1927 amb el nom de Sociedad Tarraconense de Pescadores de Caña y Volantín. Més de vuit dècades després, la iniciativa segueix més ferma que mai.

Organitza: Societat Esportiva de Pescadors de Canya de Tarragona

9 h, concentració a l’aparcament del centre comercial Carrefour de les Gavarres. Trobada, exposició i passejada de bicicletes clàssiques i curioses. Recorregut inicial fins a la Rambla de Campclar, on es farà un esmorzar tertúlia. Un cop s’hagin recuperat forces, cap a les 12.30 h, els participants faran una passejada que arribarà fins al Balcó del Mediterrani i que, passant pels barris de l’Albada i la Floresta, acabarà a l’aparcament del centre comercial Carrefour.

Organitza: Club Ciclista EMT

10 h, Club Tennis Tarragona, c. del Tennis, 12-18 (Cala Romana).

Clínic i exhibició d’extennistes professionals. Clínic de tennis dirigit a nens i nenes d’entre 5 i 12 anys i exhibició d’extennistes professionals amb motiu de la celebració del centenari del Club Tennis Tarragona.

10 h, av. Vidal i Barraquer, davant de la Piscina Municipal de la Part Baixa i el Serrallo. 36a Peonada Popular de Santa Tecla. Circuit de 6 km, amb sortida i arribada a l’av. Vidal i Barraquer, on es lliurarà avituallament i una samarreta commemorativa. Inscripcions, a partir del 31 d’agost, a totes les instal·lacions esportives municipals de la ciutat i a www. tarragona.cat.

Organitza: Patronat Municipal d’Esports Patrocinen: Vallvé Assegurances, Automàtic Tàrraco i Coca-Cola Col·laboren: Port de Tarragona, AV de Protecció Civil i Vespa Club.

10 h, Rambla Nova. XXVII Trofeu Santa Tecla de Ciclisme. Organitza: Club Ciclista Campclar.

10 h, Ateneu de Tarragona, c. Sant Magí, 4. Curs ràpid de jumping clay (argila polimèrica). Podràs crear els elements del Seguici Popular que més t’agradin.

Organitza: Ateneu de Tarragona

10.30 h, davant del Port Esportiu / costa de Tarragona. 42è Trofeu Imperial Tàrraco – Regata Santa Tecla de creuers, categoria vela creuers.

Organitza: Reial Club Nàutic Tarragona

10.30 h, des del Portal del Roser. Visita guiada 1811, el Setge de Tarragona. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com – 977 239 657. Preu: 9 €; reduït: 7; nens (de 6 a 12 anys): 4 €. Places limitades.

Organitza: Itinere

11 h, parc de Saavedra. 2a edició Sant Vinil, la fira del disc del Camp de Tarragona. Fins a les 20 h.

Organitza: Ekinoci

11 h, Rambla Nova, al costat de l’oficina de turisme. Exposició d’escúters “Vespes clàssiques”. Aquestes populars motos ja formen part del nostre ideari col·lectiu. Avui en podreu veure una mostra excel·lent.

Organitza: Vespa Club Tarragona

11 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Taula rodona: “La música festera de Santa Tecla”. Taula rodona oberta al públic, amb la participació de diferents ponents experts en les tradicions tarragonines, especialment les festes de Santa Tecla, així com en el seu vessant musical.

Organitza: Banda Unió Musical de Tarragona

11 h, pl. de les Cols i porxos del c. Merceria, i fins a les 14 h. Versions de l’espineta amb caragolins i d’esmorzars de forquilla. Un any més, l’Associació de Restaurants de la Part Alta ofereix el plat típic de les Festes. A més, enguany s’atreveixen a versionar, en format de tapa, clàssics dels esmorzars de forquilla com ara la sípia amb mandonguilles o les faves amb fesols. Preu: tapa + canya o vermut, 3 €.

Organitza: Associació de Restaurants de la Part Alta Patrocinen: Estrella Damm, Vermouth Olave

11 h, pl. del Rei. Concentració de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca.

11.15 h, Casal de Gent Gran de la Mercè. Actuació de l’Asociación Cultural y Folklórica Andaluza.

11.30 h, pl. dels Sedassos. Vermut a ritme de xaranga. Esteu preparats per ballar? La xaranga La Capona amenitzarà la jornada amb la seva música més animada. Hi haurà moltes sorpreses!

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Alverna

11.30h, des de la pl.del Rei fins a la pl. de la Font, cercavila amb les quatre colles participants a la Diada de Santa Tecla- El primer diumenge. En arribar a la plaça de la Font, toc d’entrada. Hi participen les colles Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca.

12 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Visita guiada a la Casa de la Festa. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus components. Apta per a tota la família. Places limitades. Organitza: Imaginautes Serveis Culturals.

12 h, pl. de la Font. Diada de Santa Tecla- El primer diumenge. Castells, torres i pilars: Colla Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca. Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada consta de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a realitzar fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat. Els pilars tanquen l’exhibició i s’executen de major a menor segons el nivell de cada espadat. Per acabar, toc de vermut amb els grallers i timbalers, mentre a la rotonda del Palau Municipal els enxanetes, els caps de colla i els presidents són saludats per l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros.

Acte retransmès en directe per TAC 12, Tarragona Ràdio i Rac1.

12 h, Bar La Pepita, pl. Verdaguer, 9. Vermut musical de Santa Tecla amb The Soulman Quartet.

Organitzen: Bar La Pepita, Raffa Gelati, Pizzeria Piamontesa i Cal Verdaguer

13.30 h, pla de la Seu, i fins a les 16.30 h. Arrossos de diumenge. L’ARPA ofereix per cinquè any diferents varietats d’arrossos, acompanyats de preus i ambient dignes de festa major. Preu per ració i beguda: 6 €.

Organitza: ARPA Patrocina: Estrella Damm

17 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Exhibició de balls de saló del Grup de Perafort.

17 h, c. Sant Domènec. Carrer del Rugbi. Des de les 17 h fins a les 21 h, vine a conèixer de prop el rugbi.

Organitza: Club Rugby Tarragona Col·labora: El Tercer Temps

17.30 h, parc de Saavedra. Terrasseta de Santa Tecla. Amb diferents activitats fins a les 22 h.

Organitza: Ekinoci

18 h, pl. Verdaguer, fins a la 24 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. L’espai gastronòmic que durant cinc dies permet els àpats ràpids.

18.30 h, pl. de les Cols. El Joc del Cap de Colla. Has somiat mai poder dirigir una colla castellera? Decidir quins castells portes a plaça? En quin ordre? Ara ho pots fer amb el Joc del Cap de Colla. Acosta’t a l’emblemàtica plaça de les Cols i posa en pràctica l’estratègia castellera.

19 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say tomato. Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com – 977 222 014. Preu: 16 € /12 €.

Organitza: Sala Trono

19 h, Via de l’Imperi, davant del Portal del Roser. Vols conèixer la Festa Major del segle XIX? Vine a la Ruta Pin i Soler. Cal fer reserva prèvia a www.imaginautes.cat o per telèfon al 977 229 930. Preu: 8 € (places limitades).

Organitzen: APELLC i Imaginautes Serveis Culturals

19 h, Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Queimada popular.

Organitza: Centro Galego de Tarragona.

19 h, local social dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Assaig especial de Santa Tecla. En acabar, canya i tapa per a tots els assistents

19 h, pl. de la Font. Masterclass de zumba solidària i exhibicions de ball dels alumnes de l’Escola de Ball Nou Ritme. Amb sortejos. A favor de La Muntanyeta.

Organitza: Escola de Ball Nou Ritme

19 h, jardins del Camp de Mart. Zumba Live Festival, fins a les 2 h. Per primera vegada a Catalunya, un festival que combina la música llatina en directe i l’animació de zumba. Una explosió d’energia i ball. Amb Jordi Giralde i altres instructors nacionals sobre l’escenari. En acabar, nit de DJs!

Organitza: Bob Productions

19.30 h, Palau Firal i de Congressos de Tarragona, c. Arquitecte Rovira, 2. The Hole. Venda d’entrades a www. theholeshow.com. Preu: de 29 a 36 €.

Organitza: Palau Firal i de Congressos

19.30 h, des de l’estàtua dels despullats fins al Balcó del Mediterrani. El Correfoc Petit. Espurnes, diables i bèsties a la mida dels més menuts. Els grups recorreran la Rambla Nova per arribar al Balcó i fer-hi una carretillada de lluïment.

Quan acabi, els grups, que s’hauran anat col·locant al voltant de l’estàtua de Roger de Llúria, encendran una carretillada conjunta final.

Hi participen: el Ball de Diables Petit, el Drac Petit, el Bou Petit i la Vibrieta, i com a grups convidats, el Ball de Diablons del Vendrell, el Ball de Diables Infantil del Morell i el Drac Infantil de Banyeres del Penedès.

19.30 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Son latino amb el Cor Al·leluia. Us convidem a submergir-vos en la musicalitat i el son de la música llatina, amb cançons tan conegudes com La cucaracha, El día que me quieras o Guantanamera. Aforament limitat a la capacitat de la sala. Preu: 4 €.

Organitza: Cor Al·leluia

19.30 h, Les Granotes Terrassa, parc de l’Amfiteatre. Música en directe de Richmand. Indie-folk.

Organitza: Les Granotes Terrassa

20 h, restaurant El Complet, c. Natzaret i pl. Mossèn Salvador Ramon i Vinyes. Música en directe i activitats diverses fins a la 1 h.

20 h, parc de Saavedra. Sopar a la fresca a preus populars. Menjar japonès i diferents plats de cuina oriental a càrrec del restaurant Ikkiu.

Organitza: Ekinoci

20 h, pl. de la Pagesia. Concert de música festera. Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona. Director: Òscar Miguel Losada. Directors convidats: José Antonio Vila Tormo i Juan Carlos Sempere Bomboi. Seguint amb el projecte iniciat l’any passat, podrem comprovar com la música agermana la cultura popular de Tarragona amb la d’altres indrets de parla catalana. Per una banda, podrem escoltar repertori de música festera que acompanya les festes de molts dels pobles i ciutats dels Països Catalans. D’altra banda, ens centrarem en dues viles que tenen molt en comú pel que fa a les seves tradicions i músiques de carrer, Algemesí i Tarragona. En aquesta segona part del concert escoltarem dues peces fetes especialment per rendir homenatge a aquestes tradicions d’ambdues viles. D’una banda, Muixerangues al cel, del mestre Juan Carlos Sempere Bomboi, que agrupa diferents músiques de les festes tradicionals d’Algemesí. De l’altra, es farà l’estrena de la Suite Santa Tecla, composta pel director de la banda, Òscar Miguel Losada. Aquesta suite simfònica descriu musicalment diferents elements del Seguici i de les festes de Santa Tecla en els seus diferents moviments:

la Crida, el Pregó, la Tronada, la Moixiganga, els Bastoners… I per vestir tota aquesta música comptarem amb la participació dels Grallers La Virolla, la Moixiganga i diferents elements dels balls de l’Esbart Santa Tecla.

Organitza: Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona

Col·labora: Ajuntament de Tarragona.

22 h, des del pla de la Seu. La Cucafera baixa! Al seu ritme, i tenint en compte la morfologia d’aquesta estimada peça del Seguici, la Cucafera repeteix la seva particular baixada a ritme de xaranga. Véns? Itinerari: pla de la Seu, pl. de les Cols, c. Major, baixada Misericòrdia, c. Portalet, c. Sant Agustí, Rambla Nova, c. Unió, c. Apodaca i c. Sant Miquel.

22 h, parc de Saavedra. LRK & Friends. El col·lectiu tarragoní i el seu sound system, el format original jamaicà amb 4.500 watts d’altaveus artesanals, us faran vibrar l’ànima amb la millor selecció de reggae des dels anys 60 fins als nostres dies. Una sessió 100% vinil.

Organitza: Ekinoci

22.30 h, bar La Cantonada, c. Fortuny, 23. Concert de Lach. Beck, Regina Spektor o The Moldy Peaches són alguns dels artistes que es poden considerar fills del moviment antifolk de Nova York, una escena que va néixer als anys 80 i que va ser capaç de fer confluir el so de les guitarres acústiques i una actitud marcadament punk. El rei i creador d’aquell moviment, Lach, segueix en actiu i en plena forma. Ho podreu comprovar en aquest concert. Preu: 8 €. Organitza: La Cantonada

22.30 h, Catedral. El Retaule de Santa Tecla. Representat per l’Esbart Santa Tecla i amb la música de la Cobla La Principal del Llobregat, dirigida per Jordi Núñez, és sens dubte un dels moments amb més càrrega emotiva de la nostra festa major. A través de la creació coreogràfica, descobrim la vida, la conversió i el martiri de la nostra patrona. Enguany veurem la 25a representació del Retaule, una celebració que s’allargarà fins a la Santa Tecla 2016, moment en què celebrarem els 25 anys d’aquesta joia teatral i coreogràfica d’una manera molt especial.

DILLUNS 21. El Pregó, l’Arrencada i la Baixada.

8 h, Rambla Nova / Cañellas. Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tarragona distribuirà material informatiu de la malaltia i objectes realitzats als tallers d’estimulació cognitiva.

Organitza: Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tarragona

16.30 h, pl. del Rei. Vine a estendre la teva samarreta i guanya un lot de marxandatge! Sou dels que teniu tantes #GanesdeSantaTecla

que cada any us fabriqueu la vostra pròpia samarreta? Us proposem que vingueu a estendre-la i que, durant el Cafè, copa i puro, participeu en la votació popular per escollir la que us agradi més. Només cal que porteu un exemplar de la samarreta festiva que heu dissenyat per a aquest 2015 i dues pinces. Les votacions es faran allà mateix mitjançant una butlleta i els tres guanyadors s’emportaran un lot de marxandatge de la festa. A més, també es lliuraran els premis als millors vídeos del concurs #GanesdeSantaTecla.

17.30 h, pl. del Rei. Cafè, copa i puro per un duro… dels d’abans. Cafè concert amb Tàrraco Surfers, per anar agafant ritme festiu. Quatre músics molt antics, quasi tant com la Tàrraco romana, que ens proposen un viatge únic a través de la màquina del temps musical. El millor remei contra la migdiada. El cafè, el Chartreuse i el conyac Torres es barregen amb el fum. Cada persona podrà adquirir un màxim de dos tiquets. Distribució de tiquets a partir de les 15.30 h.

Patrocinen: Chartreuse i Torres

17.30 h, parc de Saavedra. Terrasseta de Santa Tecla. Amb diferents activitats fins a les 22 h.

Organitza: Ekinoci

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 2 h de la matinada. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. L’espai gastronòmic que durant cinc dies permet els àpats ràpids.

18 h, Biblioteca Pública de Tarragona. Joc de rol lingüístic Tria el teu rol. No juguis sol. Per a més grans de 16 anys. A la torre de personal.

Organitzen: APELLC i Biblioteca Pública de Tarragona

Col·labora: Centre de Normalització Lingüística de Tarragona

18 h, Saló dels Plenaris, Ajuntament. El Pregó d’enguany va a càrrec de Carlos Latre, el tarragoní que és capaç d’imitar centenars de personatges i que avui interpretarà per primer cop el paper de pregoner de Santa Tecla. El sentit de l’humor està assegurat. L’acte s’iniciarà amb el veredicte i el lliurament del Premi El Balcó, convocat per Òmnium Cultural Tarragonès. En aquest acte, la llengua dels signes acostarà la festa a la comunitat sorda. També es repartiran llacets verds

en solidaritat amb el Dia Mundial de l’Alzheimer. Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

18.30 h, pl. de la Font. La Despertada dels Gegants. Arribada de tots els gegants i gegantes davant de l’Ajuntament.

18.45 h, campanar de la Catedral. El toc de prima dels Campaners de Tarragona.

18.50 h, Saló dels Plenaris, Ajuntament. Acompanyament dels Macers de la Ciutat a l’alcalde i el pregoner fins al balcó d’autoritats de l’Ajuntament.

19 h, pl. Natzaret. Santa Tecla Rumbera, amb Rumbes Canya.

19 h, pl. de la Font. Toc de Pregó a càrrec de les dues trompetes del Consell Municipal, que anuncien l’aparició de la Senyera de la ciutat, escortada pels Macers, mentre les 21 salves dels morterets esclaten. Alhora, des del campanar de la Catedral, el repic general de campanes. Finalment, la Tronada del Pregó de la Pirotècnia Hermanos Caballer de Burjassot (Horta Nord), trons que des de la plaça més tarragonina s’escamparan pel territori.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

19.15 h, pl. de la Font. Primer Amparito Roca de les Festes a càrrec de Tradiband, Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona, que anunciarà la sortida dels Gegants i els Nanos. Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

19.30 h, des de la pl. de la Font. L’Arrencada dels Gegants. Després dels tres coets d’avís, arrenquen els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells de la ciutat o del Cós del Bou, Gegants Vells i Nous i Nanos de Torreforta, Gegants, Nanos i Bruixa del barri del Port, Nanos del Club Maginet, Nanos de l’Associació de Veïns Verge del Carme, Nanos de la Garrotada, Gegants del Serrallo, Gegants Vells i Nous del carrer de la Merceria, Gegants i Nanos del Col·legi del Sagrat Cor, Gegants i Nanos del Col·legi Sant Domènec de Guzmán – Dominiques, Gegants del Miracle, Nanos i Gegants de la Unió de Sant Pere i Sant Pau, gegant Bartolo de l’Esplai Sant Fructuós, Gegants de la Plaça Sant Miquel, gegantons Espineta i Cargolí, la geganta Cristineta, el gegant Hernández Sanahuja i el nano escolà Magí de l’Associació de Veïns Maria Cristina i Voltants, Gegants del Passeig Torroja, Gegants de l’Associació de Veïns Sant Pere i Sant Pau, Colla Gegantera Col·legi Mare de Déu del Carme, Gegants del Casc Antic, nano el Caleto del Cós del Bou, gegants de l’Escola Pau Delclòs, el gegant Chargros de l’Associació Chargrossos de Tarragona, gegantona Reinamar de l’AMPA Escola El Serrallo i el Nano de la Sang del Banc de Sang de Catalunya, acompanyats dels grallers, els timbalers i la Tradiband, Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona. Itinerari: pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova (coca central), c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

20 h, restaurant El Complet, c. Natzaret i pl. Mossèn Salvador Ramon i Vinyes. Música en directe i activitats diverses fins a la 1 h.

20.45 h, escales de la Catedral. Xiquets del Serrallo. Assaig especial de pilar caminant.

20.45 h, pl. de la Font. El primer ball de gegants al ritme del pasdoble Amparito Roca, interpretat per la banda de música Tradiband.

21 h, parc de Saavedra. Sopar a la fresca a preus populars. Menjar japonès i diferents plats de cuina oriental a càrrec del restaurant Ikkiu.

Organitza: Ekinoci

21 h, Cafè-cocktail As Crechas, pl. del Fòrum, 10. Inauguració de l’exposició “Re-brot”. Una mostra de tallers artístics d’enquadernació i ceràmica del Centre Penitenciari de Tarragona. Es podran veure, entre altres, obres fetes amb material reciclat i inspirades en la nostra ciutat. El grup de rock català Diane 35 posarà ritme a la inauguració. Oberta fins al 28 de setembre.

Organitza: taller d’enquadernació del Centre Penitenciari de Tarragona

22 h, jardins del Camp de Mart i fins a les 2 h. Actuació de grups locals i DJs, amb la millor música rock i rumba catalana, i després DJs amb la millor selecció musical. Organitza: Bob Productions

22.30 h, Sala de Festes 24, c. Major, 24. Festa 24.

Organitza: L’Escarabat Piloter SL

22.30 h, bar La Cantonada, c. Fortuny, 23. Concert de Michelle Shocked. Va debutar el 1986 amb The Texas Campfire Tapes que va arribar al número u de les llistes indie del Regne Unit. Des de llavors ha enregistrat una dotzena d’àlbums i ha estat nominada als premis Grammy. Preu: 8 €.

Organitza: La Cantonada

23 h, parc de Saavedra. DJ Lupe (ska, balkan, rumba / Lleida).

Organitza: Ekinoci

24 h, des del pla de la Seu. Vinga, valents! La Baixada de l’Àliga, els Gegants Vells, el Lleó, la Mulassa i les bandes. Bèsties i gegants són portats aquesta nit per tots els qui, amb el consell i l’assistència dels seus portadors titulars, ho desitgin. Quan les bèsties i els gegants

entrin a la plaça del Rei, els Tàrraco Surfers els obsequiaran amb la tanda d’Amparitos que marca el costum.

Col·laboren: Àliga, Gegants Vells, Lleó i Mulassa

Acte retransmès en directe per TAC 12.

Cal estar atents a les recomanacions de seguretat:

  • Deixeu ampolles i llaunes fora de l’itinerari de la Baixada.
  • Salteu individualment o com a màxim en parella.
  • Seguiu els consells de l’organització i dels responsables dels grups.
  • Faciliteu el pas del Seguici i de les bandes de música.
  • Distribuïu-vos per tot l’itinerari.
  • Assistiu-hi només les persones adultes.
  • En cas que vulgueu dur alguna de les figures del Seguici, proveïu-vos d’una faixa a la cintura.
  • No tireu aigua des de finestres o balcons. S’ubiquen serveis sanitaris al c. Pare Iglésias, a la pl. del Fòrum i a la pl. del Rei – que en la segona baixada passen a la baixada de la Pescateria i a la pl. de la Font. No s’autoritza la instal·lació de taules i cadires en tot l’itinerari en els horaris indicats. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

0.30 h, pl. del Rei. Revetlla popular amb Tàrraco Surfers. Músics i teclers esperaran impacients l’arribada de la Baixada. El ritme frenètic d’Amparitos anirà donant pas a bèsties, gegants, músics i baixadors. Sens dubte, un dels moments més intensos de la nit!

1.30 h, des de la pl. del Rei. Segona Baixada de l’Àliga, els Gegants Vells, el Lleó i la Mulassa. Teclers, Àliga, Gegants, Mulassa, Lleó, cap a la plaça de la Font!

2 h, pl. del Rei. Segona part de la revetlla popular amb Tàrraco Surfers.

2.30 h, pl. de la Font. L’Arribada de l’Àliga, els Gegants Vells, el Lleó i la Mulassa i l’arrencada del Ball de l’Any. Bèsties i gegants entraran al Palau Municipal hores abans d’incorporar-se a la sortida al complet del Seguici Popular. A partir d’ara comença el compte enrere de 365 dies per tornar a reproduir aquest ritual, la baixada del 2016. Per fer l’espera més tranquil·la, us proposem una hora intensa, només una hora, amb les músiques que ens han acompanyat des de la darrera Santa Tecla. Comença el Ball de l’Any!

Col·labora: La Pipel Entertainment

DIMARTS 22. La Vigília.

11.45 h, campanar de la Catedral. El toc de prima.

12 h, campanar de la Catedral. El repic general de campanes anuncia la vigília de la patrona amb el vol d’alguns dels instruments més antics de la festa.

12 h, Portal del Roser. L’Entrada de Músics, iniciada per la interpretació d’Els segadors a càrrec de So Nat, Grallers de Tarragona, mentre sonen pletòriques totes les formacions que fan ballar el Seguici els dies 22 i 23: SoNat, Grallers de Tarragona, Fanfara de Torredembarra, Els Espremulls Ministrers, Grallers

La Virolla, Ministrers Taüt, Grallers Els Bordons, Grallers de l’Esperidió, Grallers Els Quatre Garrofers, Grallers de l’Alfàbrega, Sacaires de Tarragona, Mitja Cobla La Patuleia, Dolcainers Tresmall, Grallers els Cofins, Grallers Tocaferro, Grallers Sonagralla, Sonadors Bufalodre, Faktoria Folk, Rodarboç-Cobla de Ministrers, Tradiband i Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona. A la pl. de les Cols, interpretació d’una tonada a càrrec de cadascuna de les formacions. Itinerari: pl. del Pallol, c. Cavallers, c. Major i pl. de les Cols.

Col·labora: Frankfurt Major

En acabar, pl. de les Cols. Santa Tecla gastronòmica. El concert de vermut Yzaguirre amb la Fanfara de Torredembarra. Degustació de vermut i patates.

Patrocina: Vermut Yzaguirre

17.30 h, parc de Saavedra. Terrasseta de Santa Tecla. Amb diferents activitats fins a les 22 h.

Organitza: Ekinoci

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 2 h de la matinada. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. L’espai gastronòmic que durant cinc dies permet els àpats ràpids.

18.30 h, pl. de Dames i Vells. Primera representació del Ball de Dames i Vells. El sarcasme i la ironia d’aquestes parelles retratarà, un any més, l’actualitat i els seus protagonistes. Toca, Peron! Retransmissió en diferit per Tarragona Ràdio.

19 h, des de la pl. de la Font. La Cercavila de Santa Tecla amb la primera sortida al complet de tot el Seguici Popular: el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball de Joan de Serrallonga, l’Àliga —que amb motiu del 30è aniversari de la seva recuperació estarà acompanyada de l’Àliga de Reus—, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, el Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros —que lluiran després de la seva restauració, nous vestits i noves joies—, els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, Pastorets, Turcs i Cavallets, Patatuf, Cercolets, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, Gitanes, Valencians i Cossis, i les representacions al·legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga. Aniran acompanyats pels sonadors i les bandes de música. Itinerari: pl. de la Font, baixada Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilat, baixada Pescateria, pl. de l’Esperidió, c. Cós del Bou, pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova, c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font.

Els participants a la Cercavila tindran un punt de refrigeri ràpid al carrer Cós del Bou ofert per la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

19.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

20 h, restaurant El Complet, c. Natzaret i pl. Mossèn Salvador Ramon i Vinyes. Música en directe i activitats diverses fins a les 2 h.

20.30 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say tomato. Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com – 977 222 014. Preu: 16 € / 12 €.

Organitza: Sala Trono

20.30 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. Nit de DJs. Organitza: Bar Mala*Bar

20.30 h, pl. Antic Escorxador. Representació del Ball de Dames i Vells.

21 h, parc de Saavedra. Sopar a la fresca a preus populars. Menjar japonès i diferents plats de cuina oriental a càrrec del restaurant Ikkiu.

Organitza: Ekinoci

21.20 h, pl. del Rei. Versots i parlaments dels balls parlats:*

21.20 h, Ball de Dames i Vells

21.45 h, Ball de Sant Miquel i Diables.

22.05 h, Ball de Gitanes.

22.20 h, Ball d’en Serrallonga.

*Els versots i parlaments dels balls parlats en aquest espai seran reproduïts de manera simultània en la llengua de signes catalana per a persones sordes.

21.30 h, pl. de la Font. La primera tanda de lluïment del Seguici Popular. Els onze grups que van entre el Ball de Bastons i la Moixiganga la fan simultàniament al llarg de tota la plaça de la Font. Els gegants i les bèsties entren al vestíbul de l’Ajuntament per dormir-hi.

21.45 h, pl. dels Sedassos. Versots i parlaments dels balls parlats:

21.45 h, Ball d’en Serrallonga.

22.15 h, Ball de Pastorets.

22.30 h, Ball de Gitanes.

22.15 h, pl. de les Cols. Representació completa de la Moixiganga, amb So Nat, Grallers de Tarragona. Figures plàstiques en una al·legoria de la Passió de Jesucrist bastida a partir de torretes i pilars.

22.30 h, Les Granotes Terrassa, parc de l’Amfiteatre. Nit de latin funky soul amb DJ Rebotika. Organitza: Les Granotes Terrassa

22.35 h, Rambla Nova, tram Unió / Méndez Núñez, davant de la Gelateria Italiana Gabri Olivier. Versots i parlaments dels balls parlats:

22.35 h, Ball de Pastorets.

22.50 h, Ball de Gitanes.

23.05 h, Ball d’en Serrallonga.

Les persones amb deficiències visuals podran recollir els parlaments del Ball d’en Serrallonga en braille.

LA NIT DEL 22 AL 23. Revetlles.

22 h, jardins del Camp de Mart. Flaixtival Santa Tecla 2015. Un espai històricament tecler que es vesteix de gala en una sessió que promet ser memorable. Torna el festival de l’emissora que mana al nostre país, Flaix FM. Sergi Domene, Marsal Ventura, Submission DJ, Edu Elizondo i el tancament amb el millor remember de DJ Moncho. Amb el VJ Oriol Torres i el FlaixMapping Tour! Pluja de marxandatge, efecte megatró, animació, i moltes sorpreses més. Més informació a www.flaixtival. com.

Organitza: Bob Productions

23 h, c. Cós del Bou. Concert amb punxadiscos. Vine a celebrar la vigília amb els millors punxadiscos de Tarragona i el Camp, que amenitzaran la festa amb la música més actual i els clàssics que no poden faltar mai. Música dels Països Catalans i del món per passar una bona Santa Tecla.

Organitza: Casal Popular Sageta de Foc

23 h, bar La Cantonada, c. Fortuny, 23. Monòleg amb Juanjo Albiñana. Juanjo Albiñana és un còmic, actor i monologuista de televisió conegut pel seu treball al programa Nuevos cómicos del canal Paramount Comedy. Preu: 8 €.

Organitza: La Cantonada

23 h, parc de Saavedra. DJ Panko. Després de recórrer el món durant més de deu anys amb Ojos de Brujo difonent el hip-hop flamenquillo i la rumba, Panko porta les seves “remescles mundials”, on hi trobem balkan, electrocúmbia, música grega, tammurriata napolitana, flamenc, breakbeat o dubstep.

Organitza: Ekinoci

23.30 h, Sala de Festes 24, c. Major, 24. Festa remember dels 80-90 amb DJ Cid.

Organitza: Sala de Festes 24

23.30 h, Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Revetlla amb Orquestra Charlotte. Aquesta formació musical amb Denominació d’Origen Tarragona pujarà a l’escenari amb ganes de fer-nos-ho passar bé!

23.30 h, pl. de la Font. La revetlla més teclera amb La Glamour Band i La Banda del Coche Rojo. Si hi ha una revetlla de referència a la plaça de la Font, és aquesta. El pas de la vigília a la diada de Santa Tecla transcorre per aquest llarg moment d’alta intensitat musical. Dues bandes de reconegut prestigi en això de fer ballar els festers incondicionals.

23.55 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Amparito’s Party. Revetlla de Santa Tecla amb DJ Rayo.

Organitza: Pub Highland

DIMECRES 23. Diada de Santa Tecla

7 h, des de la pl. de la Font. Toc de matinades pels diferents carrers de la ciutat. El so dels instruments tradicionals omple els pocs instants de silenci de la jornada. Des de la plaça de la Font: Sonagralla, La Virolla, l’Alfàbrega, l’Esperidió, Tocaferro, els Quatre Garrofers, So Nat, de Sant Magí, No m’Atabalis, La Clau, Els Bordons, Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

8 h, capella de Santa Tecla, Catedral. Missa.

8.30 h, des del campanar de la Catedral. Toc de festa.

9.15 h, des de la pl. de la Font. L’Anada a Ofici amb el Seguici Popular i salutació a la Senyera pels trompeters municipals a la confluència dels carrers dels Cavallers i la Nau, als Quatre Cantons i a la pl. de les Cols. Tot seguit, al pla de la Seu, entrada de la Senyera de la ciutat amb la ballada conjunta de tots els elements festius, alhora que esclaten les salves pirotècniques de rigor i la tronada de la Pirotècnia Hermanos Caballer de Burjassot (Horta Nord). Portarà la bandera de la ciutat, a proposta del Ball de Diables, el Sr. Josep Bargalló Valls, filòleg, polític, escriptor i crític literari, un dels inspiradors de la represa festiva a la ciutat i molt especialment de la recuperació del Ball de Diables l’any 1984. A partir d’enguany, i per acord de la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular, el banderer del matí de Santa Tecla serà proposat per una entitat del Seguici per estricte ordre de carrer. Recorregut: pl. de la Font, baixada Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias i pla de la Seu. Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

10 h, des del campanar de la Catedral. Toc de pontifical.

10 h, Museu i Necròpolis Paleocristians, av. de Ramón y Cajal, 84, fins a les 14 h. Jornada de portes obertes. Exposició “El món de la mort a Tàrraco”.

10.45 h, des del pla de la Seu. La Tornada d’Ofici. El Seguici, cap a la plaça de la Font.

10 h, Catedral. L’Ofici, que s’inicia amb el trasllat processional de la relíquia des de la seva capella fins a l’altar major. Missa pontifical presidida per l’arquebisbe, Dr. Jaume Pujol, i amb assistència del Capítol de la Catedral, les parròquies, altres comunitats cristianes i l’Ajuntament. Durant la cerimònia, com és costum, s’ofereix la relíquia de la patrona als fidels per a la seva adoració. Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

Al final de l’Ofici, cant popular dels Goigs de la santa a càrrec del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral.

10 h, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, pl. del Rei, 5, fins a les 14 h. Jornada de portes obertes.

11 h, pl. de la Font. Tanda de lluïment del Seguici Popular. Ballaran, per aquest ordre, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, els Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells, el Ball dels Set Pecats Capitals, la Moixiganga, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Turcs i Cavallets, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla, el Ball de Gitanes, el Ball de Valencians i el Ball de Cossis. La tanda s’acaba amb els versots dels Diables contra Sant Miquel.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

11.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Ballada dels Gegants i Nanos del carrer Merceria i els de la Residència de la Mercè.

11.30 h, pl. Antic Escorxador. Representació del Ball de Dames i Vells.

11.45 h, Balcó del Mediterrani. Fotografia’t amb els Nanos Vells! Avui et podràs fer aquella foto que sempre has volgut.

Organitza: Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona

11.45 h, capçalera del Circ. Fes-te una foto amb els Nanos Nous! Vols una foto amb els Nanos Nous? Avui és el dia!

Organitza: Associació de Portadors dels Nanos Nous de Tarragona

12 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Ball de Bastons de Tarragona.

12 h, pl. del Fòrum. El Brindis Popular de les Festes. És moment de celebrar una altra Santa Tecla. Brindis amb cava per a tothom que s’hi vulgui afegir. Se servirà amb la vuitena copa commemorativa.

Organitza: Caves Vives Ambròs

12.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Representació del Ball de Dames i Vells.

12.45 h, pl. de la Font. Entrada a plaça de les colles castelleres per ordre d’antiguitat, al toc de gralla i ritme del timbal.

13 h, pl. de la Font. Castells, torres i pilars amb les colles castelleres de la ciutat: Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Històricament, és la jornada en què les colles ens han ofert les seves millors construccions. Un migdia ple d’alternatives castelleres. Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada consta de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a fer fins a dues tandes més,mantenint sempre l’ordre sortejat. Els pilars tanquen l’exhibició i s’executaran de major a menor segons el nivell de cada espadat. L’exhibició es clou amb el tradicional pilar al balcó, al qual hi ascendeix l’enxaneta. Finalment, toc de vermut amb els grallers i timbalers.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio i TAC12.

17 h, c. Sant Domènec. Carrer del Rugbi. Des de les 17 h fins a les 21 h, vine a conèixer de prop el rugbi. Organitza: Club Rugby Tarragona Col·labora: El Tercer Temps

17.30 h, parc de Saavedra. Terrasseta de Santa Tecla. Amb diferents activitats fins a les 22 h. Organitza: Ekinoci

17.30 h, des del campanar de la Catedral. Toc de vespres.

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 24 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. L’espai gastronòmic que durant cinc dies permet els àpats ràpids.

18 h, Catedral. El cant de les vespres pontificals.

18.15 h, des de la pl. de la Font. L’Anada a la Professó amb el Seguici Popular i les colles castelleres, que pregonen l’arribada de la Senyera de la ciutat i la Corporació Municipal. Aquesta expressió de civisme torna a inundar els carrers principals de la ciutat antiga. Itinerari: pl. de la Font, baixada Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria i c. Pare Iglésias. Els grups s’organitzen per a la professó posterior als carrers de les Coques, Sant Pau, Palau, Claustre i Escrivanies Velles.

18.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

19 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say tomato. Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com – 977 222 014. Preu: 16€/12€. Organitza: Sala Trono

19 h, des del pla de la Seu. Professó del Braç de Santa Tecla. Tercera i última sortida al complet del Seguici Popular i les colles castelleres. Cap a les 20 h, al llindar de la Catedral, apareix el tabernacle de la santa acompanyat per la Cobla de Ministrers de la Ciutat de Tarragona, la Banda Unió Musical interpreta la Marxa de Santa Tecla i els campaners engeguen el repic general fins que perden de vista la relíquia. El Capítol de la Catedral, el clergat, la Senyera de la ciutat, els representants de les ciutats germanes i la Corporació Municipal, amb escorta de macers, uixers i Guàrdia Urbana de gran gala, tanquen la professó. Itinerari: pla de la Seu, c. Pare Iglésias, c. Merceria, pl. de les Cols, c. Major, baixada Misericòrdia, c. Cós del Bou, baixada Pescateria, Pilats, pl. del Rei, c. Santa Anna, pl. del Fòrum (per les dues bandes de la plaça), c. Arc de Sant Bernat, c. Granada, pl. Sant Antoni, pl. Carles Llorach, c. de la Mercè, pl. de l’Oli, c. Pescateries Velles, c. Nou del Patriarca i pla de la Seu. Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio i TAC 12.

19.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

20.30 h, Rambla Nova, davant del monument a la sardana. Sardanes de Festa Major amb la Cobla Reus Jove. Organitza: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa

20.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

21.15 h, aproximadament, pla de la Seu. L’Entrada del Braç de Santa Tecla. En retornar la relíquia a la Catedral, tot el Seguici Popular s’obre al seu pas i executa la ballada conjunta. Balls, bestiari, entremesos i representacions al·legòriques la saluden. Els castellers alcen els seus vanos i pilars. Les campanes i les salves pirotècniques marquen el lent avançament del braç, i es precipiten la col·lecció de focs d’artifici, l’oripell daurat i la joia pirotècnica de la palma del martiri preparada per la Pirotècnia Hermanos Caballer de Burjassot (Horta Nord).

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

Tot seguit, des del pla de la Seu. Tornada de Professó amb la Baixada del Seguici. Portants, balladors i músics enfilen el carrer Major en una baixada espectacular. El conjunt del Seguici completa la seva darrera aparició d’aquest 2015. Simultàniament, a la Catedral. Cant dels Goigs i retorn de la relíquia de la santa a l’urna de la seva capella. I després, a la pl. de la Font. Darrera tanda de lluïment del Seguici Popular. Com a la Vigília, els onze grups entre el Ball de Bastons i la Moixiganga realitzen simultàniament la

seva exhibició. Entre les danses i els entremesos es pot veure, per única vegada, la figura bastonera de la Mort del Dimoni, enmig del foc de sofre.

22 h, pl. del Fòrum. Darrers parlaments del Ball d’en Serrallonga. Les persones amb deficiències visuals podran recollir els parlaments del Ball d’en Serrallonga en braille.

22.30 h, des de la punta del Miracle i contemplables des de la platja del Miracle, el passeig Marítim, el Moll, el Port Esportiu, el Balcó del Mediterrani, el passeig de les Palmeres, la baixada de Toro, el vial Bryant, el passeig de Sant Antoni i la Via Augusta. El castell de focs de Santa Tecla, que serà disparat per la Pirotècnia Hermanos Caballer de Burjassot (Horta Nord).

Patrocina: BASF

22.30 h, Les Granotes Terrassa, parc de l’Amfiteatre. Focs amb swing. Després del menú nit veient els focs, gaudirem d’una classe d’introducció al swing, a càrrec de l’escola Swing is in The Air, per després posar-ho en pràctica i ballar fins a caure rodons.

Organitza: Les Granotes Terrassa

23 h, parc de Saavedra. DJ Franki Nero & Pallaretti. és un programa de ràdio dedicat a la música jamaicana, amb algunes pinzellades de soul, punk i Oi!

Organitzen: Ekinoci

DIJOUS 24. La Mercè i el Correfoc.

8 h, des de la pl. de la Font. Les matinades de la jornada castellera de la Mercè: Grallers dels Xiquets de Tarragona, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, dels Xiquets del Serrallo i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

10 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Missa de la festa patronal del centre, oficiada per l’arquebisbe, Dr. Jaume Pujol, amb la Coral Mare de Déu de la Mercè.

11.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Castells amb els Xiquets de Tarragona.

13 h, pl. de les Cols. Castells, torres i pilars, davant de les escales més castelleres: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. En aquesta actuació cada colla ofereix dos castells i un pilar. Tot seguit, els pilars caminant, per ordre d’antiguitat, pugen els vint esglaons de la Seu, els baixen i enfilen el carrer Major tot intentant arribar fins a la plaça de la Font i a l’Ajuntament. Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio i TAC 12.

16.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Elaboració del tradicional còctel de la Mercè, a càrrec del reconegut mestre cocteler Eduard Boada. Tot seguit, actuació musical del Grup Nostàlgia.

17 h, c. Sant Domènec. Carrer del Rugbi. Des de les 17 h fins a les 21 h, vine a conèixer de prop el rugbi.

Organitza: Club Rugby Tarragona

Col·labora: El Tercer Temps

17.15 h, pl. dels Sedassos. Joc de rol. L’Assassí de la Pastanaga. Més informació a www.facebook.com/pastanaga.tarragona.

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Xaloc

17.30 h, pl. dels Sedassos. Amable cafè concert amb grallers locals: Grallers Sonagralla, Grallers La Virolla, Grallers de l’Alfàbrega, Grallers Els Quatre Garrofers, Grallers de l’Esperidió, Grallers Tocaferro i So Nat, Grallers de Tarragona i Grallers Els Bordons.

19 h, Via de l’Imperi, davant del Portal del Roser. Vols conèixer la Festa Major del segle XIX? Vine a la Ruta Pin i Soler. Cal fer reserva prèvia a www.imaginautes.cat o per telèfon al 977 229 930. Preu: 8 € (places limitades).

Organitzen: APELLC i Imaginautes Serveis Culturals

19 h, Espai Jove Kesse, c. Sant Antoni M. Claret, 12-14. Inauguració de l’exposició “Formiguejant”. L’equip de carrer, per mitjà d’una intervenció socioartística, pretén identificar l’estat emocional del barri on s’actua. Un cop finalitzades les intervencions s’identifica, a través de diversos colors, l’estat emocional de la ciutat. Aquesta mostra reflectirà a través de material gràfic el procés i el resultat de la tasca feta.

19.30 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Concert coral infantil amb Els Rossinyols.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove Col·labora: Colla Jove Xiquets de Tarragona

19.30 h, Rambla Nova, davant del monument a la sardana. Ballada de sardanes de la Mercè amb la Cobla La Principal de Tarragona.

Organitza: Casal Tarragoní

20.30 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say Tomato. Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com – 977 222 014. Preu: 16 € / 12 €. Organitza: Sala Trono

22 h, des de la pl. de la Mitja Lluna. El Correfoc de Santa Tecla. Cada any, l’última nit de Festes s’omple de les espurnes i els trons de carretilles i sortidors. Enguany les forces de l’infern estaran representades pels grups Ball de Diables de Vilanova, Ball de Diables d’Esplugues de Llobregat, Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Diables de Tarragona, Colla Diables Voramar del Serrallo, Drac del Morell, Drac de Santa Margarida de la Riera, Drac de Tarragona, Bou de Tarragona, Víbria de Tarragona i Griu de Tarragona.

Recorregut: pl. de la Mitja Lluna, c. Unió, pujada per la Rambla Nova fins al c. Adrià per un lateral, baixada per la Rambla Nova per l’altre lateral a l’alçada del c. Sant Agustí fins a l’estàtua dels despullats.

Tot seguit, a la Rambla Nova, al voltant de l’estàtua dels despullats. Eixordadores carretillades finals.

Un cop acabat el correfoc, des de l’estàtua dels despullats. Sorollosa traca per la Pirotècnia Hermanos Caballer de Burjassot (Horta Nord), amb el final de terratrèmol acompanyat de l’emocionant Visca Santa Tecla! i de la façana pirotècnica que s’enlaira des de l’esquena de l’estàtua de Roger de Llúria al mateix Balcó del Mediterrani.

TOTHOM A CÓRRER LA TRACA PER ACOMIADAR SANTA TECLA!

I DESPRÉS DE SANTA TECLA…

Divendres 25 de setembre

20 h, Sala El Cau, c. Trinquet Vell, 2. Tertúlia castellera amb l’equip del CdeCastells.

20.30 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say tomato. Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com – 977 222 014. Preu: 16 € / 12 €

Organitza: Sala Trono

Dissabte 26 de setembre

7 h, pl. de la Font. Prova running d’ultradistància. Cursa de muntanya de quatre distàncies, amb sortida i arribada a la plaça de la Font. Més informació www.dreambikeexperience.com Organitza: Dream Bike Experience

9.30 h, Rambla Nova, davant del Teatre Metropol. Concurs de Pintura Ràpida: II Biennal Tarragona Rotària Modernista Solidària. Inscripcions fins a les 10.30 h. Els participants tindran temps fins a les 16.30 h per entregar el quadre a l’entitat organitzadora (a la coca central de la Rambla). Un cop el jurat hagi deliberat es donarà a conèixer el guanyador al vestíbul del Teatre Metropol i les obres quedaran exposades fins a les 21 h.

18.30 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say tomato. Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com – 977 222 014. Preu: 16 € /12 €

Organitza: Sala Trono

20.30 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say tomato. Venda d’entrades: taquilla@salatrono. com-977222014.Preu:16€/12€ Organitza: Sala Trono

24 h, XXXII Concurs Ciutat de Tarragona de Radioaficionats. Fins a les 14 h del 27 de setembre. Més informació a ea3rcy@tinet.cat o a http://webfacil.tinet.cat/ea3rcy. Organitza: Ràdio Club del Tarragonès

Diumenge 27 de setembre

19 h, Sala Trono, c. de Misser Sitges, 10. You say tomato. Venda d’entrades: taquilla@salatrono. com-977222014.Preu:16€/12€ Organitza: Sala Trono

Diumenge 4 d’octubre

7 h, Moll de Llevant, davant del Club Nàutic Tàrraco. Prova Cicloturista. Segona edició d’aquesta cursa amb dues distàncies i nivells diferents. Organitza: Dream Bike Experience

Dijous 15 d’octubre

18.30 h, Espai Turisme, c. Major, 37 . Inauguració de l’exposició de fotografies guanyadores del Concurs d’Instagram #ConcursÀligaTGN30

ALTRES ACTIVITATS

Del 14 al 24 de setembre

  • Rambla Nova, tram Monument als castells. Campanya Apilo XII. Amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la necessitat de dipositar els residus al contenidor adequat, es durà a terme aquesta campanya informativa que se centrarà en les piles.
  • L’Associació de Restaurants de l’Eixample de Tarragona Art(e) oferirà unes postres especials de festa major, creades pels establiments Raffa Gelati i Pastisseria Palau amb un ingredient secret molt popular a Tarragona. Podreu tastar-les a: 20à la Rambla, Barquet Tarragona, Cocvla, Degvsta, De Vins, El Terrat, Lola Tapes, Mare Nostrum, Mas Folch, Ona Restaurant, Pastisseria Palau, Pastissos de Crema, Raffa Gelati, Sirco Airlines, Toca Peron i Xamfrà del Fòrum.

Col·labora: Chartreuse Difusión

PROPERAMENT… TEMPORADA DE TARDOR DELS TEATRES DE TARRAGONA

Properament podreu consultar tota la programació (teatres.tarragona.cat) i a l’app Tarragona Agenda Cultural. Us avancem que arriba una temporada plena d’emocions i títols per a tots els públics com la comèdia Pels pèls, Terra Baixa —amb Lluís Homar—, Vilafranca, un dinar de festa major, l’òpera Les noces de Fígaro i el concert per a nadons dins del Festival El Més Petit de Tots.

LES EXPOSICIONS

Ajuntament de Tarragona. Palau Municipal, Pati del Rei Jaume I. “La festa popular, la catalanitat cívica. Una mirada lúcida a la cultura popular”. Obert diàriament fins al 24 de setembre.

Antic Ajuntament, c. Major, 39. “Monkeys in love”. De dimarts a divendres, de 15.30 a 21h;dissabte,de10a14hide 17a20h; diumenge, de 10 a 14 h. Fins a l’11 d’octubre.

Casa de la Festa, Via Augusta, 4. “150 anys de Nanos Vells”. Dijous i divendres, de 10 a 13 h; dissabte, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h; diumenge, d’11 a 14 h. Fins al 24 de setembre.

Espai Turisme, c. Major, 37. “Santa Tecla als ulls: fotografies de David Beníliam”. Obert de dilluns a dissabte, de 10 a 20 h; diumenge, de 10 a 14 h. Fins al 30 de setembre.

Mercat Central, pl. Corsini. “Exposició de cartells de Sant Magí i Santa Tecla (1927 – 1976)”. De dilluns a dissabte de 7.30 a 14 h i divendres de 17.30 a 20.30 h. Fins al 25 de setembre.

Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. “25 anys de Festa per Tothom”. Un recorregut per la història d’aquest programa pioner a Catalunya. De l’11 al 24 de setembre.

Bar La Cantonada, c. Fortuny, 23. “Els cartells de Santa Tecla”. Recull de cartells de la festa entre 1942 i 1992.

Ateneu de Tarragona, c. Sant Magí, 4. “VI Exposició de Socis de l’Ateneu Tarragona”. Fins al 27 de setembre.

CaixaForum Tarragona, c. Cristòfor Colom, 2. “Georges Méliès. La màgia del cinema”. De dilluns a divendres, de 10 a 20 h, dissabte, diumenge i festius, d’11 a 14 h i de 16 a 20 h. Fins al 10 de gener

Cafè-cocktail As Crechas, pl. del Fòrum, 10. “Re-brot”, una mostra de tallers artístics d’enquadernació i ceràmica del Centre Penitenciari de Tarragona. Fins al 28 de setembre.

Centre Sociocultural de la Part Alta, c. Puig d’en Pallars, s/n. “II Concurs d’Instagram #CentresCívicsTGN”. De de dilluns a divendres, de 8 a 15 h. Fins al 30 de setembre.

Espai Jove Kesse, c. Sant Antoni M. Claret, 12-14. “Formiguejant”. De dimarts a dissabte, de 17 a 21 h. Des del 25 de setembre fins al 22 d’octubre. Museu del Port, Moll de Costa.

Compartint la mar amb… “De les pesqueres d’arrossegament amb un rol de despatx de la pesquera Victoriano Orts”. De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h; diumenge i festius, d’11 a 14 h. Fins al 30 de setembre.

Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, pl. del Rei, 5. “Deltebre I. La història d’un naufragi. Un episodi del setge i de l’ocupació de Tarragona (1811-1813)”. Feiners, de 9.30 a 20.30 h; festius, de 10 a 14 h. Fins al 4 d’octubre.

Museum Cafè, c. Sant Llorenç, 5. “Manchester: Transmissions”, d’Adrià Borràs. Obert de dimarts a dissabte, a partir de les 21.30 h. Fins al 9 d’octubre.

Residència Mare de Déu de la Mercè, camí de la Cuixa, 1. Exposició fotogràfica “Ramon Segú Chinchilla: els anys 70 a Tarragona”.

Taller Fet Per Tu, c. Cervantes, 12. Exposició de treballs. De 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Dies 19, 21 i 22 de setembre.

Tinglado 2 del Moll de Costa. “Jo em rebel·lo, nosaltres existim”. De dimarts a dissabte, de 10a13hide16a19h;diumengeifestius, d’11 a 14 h. Fins a l’1 de novembre.

Tinglado 4 del Moll de Costa. “Dos anys del Fet a Tarragona”, de David Oliete. De dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h; diumenge i festius, d’11 a 14 h. Fins al 4 d’octubre.

FESTA PER A TOTHOM

La presència festera de la ciutadania amb discapacitat – 25a edició

La iniciativa Festa per a Tothom, programa impulsat des del 1991 pel Servei Municipal de la Discapacitat, pretén contribuir a la visualització del fet de la discapacitat com a dimensió humana, social i també ciutadana, tot irrompent en el moment més àlgid de la ciutat, que són les festes de Santa Tecla.

Amb la implicació d’un equip que adopta el format de penya festiva, i amb la disposició de recursos com un transport adaptat, el servei d’interpretació de llengua de signes i el foment de l’accés a la festa, es participa en un seguit d’actes i se’n protagonitzen d’altres, que trobareu al programa. Gràcies al suport de l’ONCE el programa es pot trobar en braille a l’estand de Festes de la Rambla Nova i a la seu de l’ONCE. També és accessible el web santatecla.tarragona.cat. Festa per a Tothom compta amb el suport de la companyia Dow Chemical de de l’any 2002 i la complicitat del seu equip humà.

Enguany els participants lluiran una samarreta molt especial que ha dissenyat el dibuixant de còmic i pintor Ramon Sarlé En aquesta edició ha estat convidada la Federació Catalana de Voluntariat Social, que també celebra el 25è aniversari. Per molts anys!.

#GANESDESANTATECLA

Concurs de vídeos a Instagram i Twitter Fins el dia 15 de setembre tens temps de demostrar ensenyis com vius els dies previs a la festa major, i sobretot que recreïs, a la teva manera, les escenes que sents com a més especials. Agafa amics i família, recrea-ho en un vídeo de 15 segons i penja’l a Instagram o a Twitter amb l’etiqueta #GanesdeSantaTecla! Hihagranspremisen joc! Peragafaridees,potsinspirar-teenels espots que han elaborat El Joc Produccions i que ha dirigit Héctor de la Salud. Trobaràs tota la informació a http://tblog.tarragona.cat

Vine a estendre la teva samarreta!

Les #GanesdeSantaTecla disparen la creativitat en molts sentits. Més enllà del marxandatge oficial, durant les festes veiem múltiples dissenys espontanis de samarretes fets a propòsit de Santa Tecla. Enguany us animem que vingueu a estendre la samarreta festiva que heu fet per a aquest 2015 el 21 de setembre, a les 16.30 h, a

la plaça del Rei i que, durant el Cafè, copa i puro, participeu en la votació popular per escollir la que us agradi més. Les votacions es faran allà mateix, i els tres guanyadors s’emportaran un lot de marxandatge de la festa. Consulteu els detalls d’aquest acte dins del programa.

El Fotògraf Convidat

Cada mes Tarragona Cultura convida un fotògraf a mostrar, a Instagram, la seva visió de la cultura. Durant el mes de setembre l’iger convidat és Dani Seró (@danisero). Totes les imatges les podreu veure a http:// instagram.com/tgncultura.

El Tuitaire Convidat

Un any més us convidem a fer-vos seguidors del Twitter de Tarragona Cultura (http://twitter. com/TGNcultura), on, entre altres continguts, podreu conèixer, les recomanacions del nostre

tuitaire convidat: Jordi Gil. Ell ens guiarà per la “seva” festa i sabrem com es prepara per viure-la. Les seves piulades aniran signades amb les sigles JG.

EN CAS DE PLUJA

Us demanem calma i comprensió. L’organització treballa permanentment perquè totes les activitats funcionin, però la climatologia és un handicap de vegades insuperable. Consulteu les alternatives que us oferim al web, a Facebook i a Twitter.

Tot i així, els escenaris següents tenen a cobert tant la zona de músics com la d’espectadors, per la qual cosa els actes es faran sempre d’acord amb els horaris previstos:

  • Antiga Audiència • Catedral • Sala August del Palau de Congressos • Teatre Auditori Camp de Mart • Teatre Metropol • Teatre Tarragona • Auditori de la Diputació de Tarragona
  • La diada castellera del diumenge 20, prevista a les 12 h, s’iniciaria més tard si es preveiés una millora meteorològica posterior. • Els actes en què participa el Seguici Popular —dies 18, 19, 20, 21, 22, 23 i 24 de setembre— poden tenir pròrrogues horàries d’endarreriment de 30 o 60 minuts. • Si les condicions tècniques, climatològiques i logístiques ho permetessin, la professó del dia 23 es limitaria a ser una Entrada del Braç. En cada cas l’organització valorarà, amb el consens de les parts interessades, la millor solució en funció de la informació disponible.
  • Activitats que es traslladaran a escenaris alternatius en cas de pluja, sempre que sigui possible tècnicament:
  • Trasllats al Teatre Metropol: Dia 19. Balls parlats petits.
  • Trasllats al Teatre Tarragona: Dia 22. Balls parlats.
  • Trasllat a l’Antiga Audiència: Dia 24. Cafè concert de grallers locals.

SANTA TECLA EN LÍNIA

App Tarragona Agenda Cultural, el programa oficial Des de l’Ajuntament de Tarragona posem a la vostra disposició de manera gratuïta l’app Tarragona Agenda Cultural per a iOS i Android, que us oferirà el programa oficial de les festes permanentment actualitzat. Si ja la teniu instal·lada des de l’any passat, us recomanem actualitzar-la, ja que és una nova versió.

Si voleu immediatesa, informació en cas de pluja o l’última hora dels actes de les festes: • http://www.twitter.com/SantateclaTGN i • http://www.facebook.com/ santateclatarragona.

Si voleu consultar el programa d’actes a Internet: • http://santatecla.tarragona.cat. Per a suggeriments o dubtes, també ens podeu escriure a tcultura@tarragona.cat Etiquetes de les festes: #GanesdeSantaTecla #SantaTecla2015

FOTOGRAFIA I FESTA

4t Concurs Fotogràfic d’Instagram #StaTeclaCastellera Prepara el teu smartphone, fes fotos de castells i aplica els millors filtres! Bases i més informació a www.collajove.cat. Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

Col·labora: Colla Jove Xiquets de Tarragona

#ConcursÀligaTGN30

Entre el 12 i el 25 de setembre, concurs d’Instagram per celebrar el 30 aniversari de l’Àliga. Un jurat format per membres de l’organització i per experts de la cultura popular i la fotografia escolliran les trenta millors imatges, que formaran part d’una exposició a l’Espai Turisme, c. Major, 39, del 15 d’octubre al 15 de novembre. Bases i informació al Facebook de l’Àliga i a http://instagram.com/igerstgn. Organitzen: Àliga de Tarragona i Ball de Diables de Tarragona i IgersTGN Patrocina: Movistar

INFORMACIÓ DE SERVEI

Transport públic

Per Santa Tecla, t’ho posem fàcil. Consulta el servei d’autobusos www.emtanemambtu.cat

Consum responsable

Si voleu gaudir d’una festa de Santa Tecla més saludable:

  • Us recomanem el consum moderat i responsable de begudes alcohòliques.
  • Si teniu previst prendre begudes alcohòliques, procureu menjar abans.
  • Si heu de conduir, val més que no begueu alcohol, ja que altera seriosament les facultats necessàries per a la conducció.
  • Recordeu que la beguda típica de Tarragona és d’alta graduació, 43 i 55 graus d’alcohol (una cervesa conté entre 5 i 9 graus d’alcohol).

 

Seguretat

Mesures de seguretat que cal seguir als llocs on es realitzen actuacions amb foc:

 Mantingueu portes i finestres tancades, persianes abaixades, aparadors i vidresprotegits i tendals recollits, i no tingueu roba estesa o altres elements similars.

 No col·loqueu cap element que pugui obstaculitzar l’actuació o el pas fluid de la gent.

 No tireu aigua fins que no hagi acabat l’actuació.

 No encengueu foc ni fumeu a prop de les bosses o els carretons del material pirotècnic.

 No envaïu l’espai de l’actuació i no agafeu ni destorbeu cap dels seus membres.

 Vestiu preferentment roba de cotó o texana, en cap cas fibra sintètica. I barret o bé un mocador lligat al cap.

 Mantingueu les distàncies de seguretat adients per prevenir les espurnes i detonacions dels productes pirotècnics.

 Salteu sempre endavant, individualment o bé en grups molt reduïts, sense col·locar-vos mai entre els timbalers i els actuants que porten les bosses de pirotècnia.

 Seguiu les indicacions de l’organització.

 

MÉS INFORMACIÓ

Estand de Festes, vestíbul del Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. L’estand és el principal punt d’informació on trobareu el programa de les festes i tot el marxandatge de Santa Tecla. De l’11 al 23desetembre,de10a14hide17a21h.El24desetembre,de10a14h. Casa de la Festa Via Augusta, 4. Podeu visitar gratuïtament el nostre Seguici i endinsar-vos en la festa gran de Tarragona. Els dies 13, 19 i 20 de setembre, a les 12 h i ha visites guiades gratuïtes. Horaris: Divendres, de 10 a 13 h; dissabtes, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. i diumenge, d’11 a 14 h. Recintes del Museu d’Història de Tarragona

Durant les festes l’entrada serà gratuïta en el seu horari habitual (els dies 19, 20 i 22, i el dia 23 en horari de matí).

LES RETRANSMISSIONS

Tac 12, Tarragona Ràdio i Rac 1 emeten programació especial de les festes de Santa Tecla, en directe i en diferit. Torna a veure els millors moments de la festa o gaudeix-ne des de la distància.

Tarragona Ràdio, la ràdio de la ciutat

Tots els actes retransmesos apareixen destacats al programa. Podeu sintonitzar Tarragona Ràdio al 96.70 de la FM.

I també a www.tarragonaradio.cat, TDT, Tunein i al vostre telèfon mòbil.

Rac1

Retransmissió en directe de la Diada de Santa Tecla – El primer diumenge el 20 de setembre a les 12 h Podeu sintonitzar Rac1 al 99.2 de la FM. I també a www.Rac1.org, TDT, Tunein i al vostre telèfon mòbil.

TAC 12, la televisió pública del Camp de Tarragona

Programació especial de les festes de Santa Tecla 2015.

Diumenge 20

12 h, en directe, Diada de Santa Tecla – El primer diumenge amb Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Xiquets de Tarragona i Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Repetició el mateix dia a partir de les 22 h i també el dia 21 a la tarda.

Dilluns 21

23.30 h, programa especial dedicat als 30è aniversari de la recuperació de l’Àliga. A partir de les 24 h, en directe la Baixada de l’Àliga, els Gegants Vells, el Lleó i la Mulassa (també a www.tac12.tv). Repeticions el dia 22 al matí i a la tarda.

Dimarts 22

20.30 h i 22.30 h, programa especial 25 Santa Tecles amb el Retaule. Repeticions el dia 23 al matí i a la tarda.

Dimecres 23

13 h, en directe, diada castellera de Santa Tecla (també a www.tac12.tv). Repetició a les 22.30 h. 19 h, en directe, Professó de Santa Tecla (també a www.tac12.tv). Repetició el dia 24 al matí.

Dijous 24

13.45 h, aproximadament, en directe, diada de la Mercè i baixada dels pilars caminant (també a www.tac12.tv). Repeticions a les 20.30 h i les 22.30 h. Final de l’emissió especial Santa Tecla 2015 amb la versió íntegra del Ball de Dames i Vells.

LA BOTIGA DE LES FESTES

Podeu adquirir tot el material de les Festes a l’estand de la Rambla Nova, instal·lat al vestíbul del Teatre Tarragona: les samarretes, els mocadors, la bossa…, i tot allò que editen els membres de les entitats festives de la nostra ciutat. Aquí en teniu algunes mostres:

La samarreta 12 €

Editada pel Ball de Diables de Tarragona. També la podeu adquirir als establiments El Negrito i la Negrita, Llibreria La Capona, Patronat de Turisme, El Corte Inglés, El Lloro, Bar L’Espardenya, Papereria Inca, La Botigueta de la Festa, Didals Merceria, Estant amb Tu, Atmosfera Sport, Trofeus Badia, i al Mercat Central.

El mocador 5 €

Editat per la Moixiganga de Tarragona. El trobareu als establiments de la ciutat, especialment cellers: Bodega Enric, Bodega Jové (als dos establiments), Celler Rovira, Bodega Jordà, Celler Ramon. També al Patronat de Turisme, Trofeus Badia, La Botigueta de la Festa, el Mercat Central, i a El Corte Inglés.

El tattoo 1 €

Editat per la Moixiganga de Tarragona. El trobareu al Patronat de Turisme i a El Corte Inglés

La bossa 6€

Editada per la Colla de Diables Voramar i la Víbria de Tarragona. Establiments: Llibreria Nàutica Cal Matias, Vins i Licors Jové, El Lloro, El Negrito i la Negrita, Trofeus Badia, Mercat Central de Tarragona, i al Patronat Municipal de Turisme.

El puzle 8€

Editat pels Grallers Els Quatre Garrofers. Enguany amb una novetat:el puzle de 100 peces. A El Lloro, El Negrito i la Negrita, Llibreria La Capona, Llibreria Nàutica Cal Matias, La Botigueta de la Festa, Quiosc Papereria Trama i Quiosc del Barri.

La xapa 1€

Editada per l’Agrupació Cultural i Esportiva de CCOO de l’Ajuntament de Tarragona.

Bestium, les cartes del bestiari 8 €

Editat per Fundació Topromi.

Els Contes del Seguici de Tarragona 10 €

Editats per l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació. A l’Abacus, La Capona, La Rambla, Travé, el Patronat Municipal de Turisme i a la Colla Jove Xiquets de Tarragona.