Granados apel·la a «les normes bàsiques de convivència»

Els serveis tècnics municipals han iniciat la valoració dels danys després d’una jornada d’aldarulls protagonitzada pel col·lectiu senegalès

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha comparegut avui en roda de premsa junt amb el conseller d’Interior, Jordi Jané; a més de Josep Lluís Trapero, comissari en cap dels Mossos i el director general de la Policia, Albert Batlle. En aquesta compareixença a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Salou l’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha mostrat inflexible amb el comportament demostrat les darreres hores pel col·lectiu senegalès de Salou; tot i entendre el motiu de les protestes que van portar ahir a terme després de la mort del seu compatriota. Granados ha indicat que «el pitjor resultat de la jornada d’ahir és la pèrdua d’una vida humana», el que ha dit «lamentar profundament», però ha incidit en el fet que Salou, en plena temporada turística, es quedés gairebé dotze hores paralitzada al centre de la ciutat i oferint un espectable gens adequat per a un municipi turístic i acollidor.

Així mateix, el màxim responsable municipal –acompanyat pel primer tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Montagut i el segon tinent d’alcalde, Jesús Barragán, ha deixat palès que «la comunitat senegalesa té tot el dret a protestar, hi ha llibertat d’expressió, però ahir Salou va estar durant gairebé dotze hores paralitzat, i això no ha de passar. Tothom es pot manifestar, però s’ha de poder fer d’una altra manera, sense aldarulls». I ha afegit que «Salou és una ciutat que compta amb més de 100 nacionalitats diferents» i en la qual la comunitat senegalesa és una de les més importants –amb gairebé 1.200 persones- i ha demanat que se segueixin respectant, «com fins ara, les normes bàsiques de convivència».

Granados –qui ha anunciat que demà es durà a terme una reunió de la Junta Local de Seguretat amb caràcter extraordinari que comptarà amb la presència del conseller d’Interior- ha felicitat per la seva actuació a la Policia Local i als Mossos, que van mitjançar ahir durant gairebé quatre hores amb el col·lectiu per acabar la protesta, que finalment va concloure als voltants de les nou de la nit. L’alcalde, també ha explicat que va estar «en tot moment en contacte» amb el conseller d’Interior, Jordi Jané.

Finalment, Pere Granados ha especificat que després d’una nit sense incidents l’Ajuntament de Salou continua treballant per aconseguir la normalitat plena al municipi. Avui, els tècnics municipals han iniciat una valoració dels desperfectes ocasionats durant els aldarulls de la jornada centrats al voltant de la plaça Sant Jordi i carrer Barcelona, i que bàsicament, han afectat la jardineria, el mobiliari urbà, la neteja o altres problemes en contenidors.