Màgia, música i cultura popular a les Nits Daurades de Salou

Per . Actualitzat el

Les tradicionals Nits Daurades que se celebren a la capital de la Costa Daurada aquest any s’articulen una programació amb més de vint actes gratuïts on destaquen els focs d’artifici, la música, la cultura, la tradició i les activitats infantils i per a tots els públics. Com cada any, l’acte inaugural de les festes serà el pregó, que enguany anirà a càrrec de  l’Hble. Sr. Santi Vila i Vicente, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el divendres 7 d’agost.

La Gran Tronada, després del pregó inaugural,  donarà el tret de sortida de les festes, al passeig Jaume I. I tot seguit, la Nit del Foc, amb la participació dels Diables Maleïts, les Bruixes “Latemó”, el Xaloc i la Morena de Salou i la colla invitada de Tortosa, l’Associació Cultural i Juvenil 7 Cervells amb la bèstia de foc Hydracus.

A dos quarts d’onze tindrà lloc la  Gala Lírica amb el baríton  Carlos Cogul i Yoko Suzuki al piano, a la plaça de les Comunitats Autònomes.

Dissabte dia 8 d’agost serà el torn dels més petits amb els Xic’s Daurades, amb els inflables més refrescants de l’estiu, a l’Espigó del Moll, i la Mostra de cultura catalana. Aquesta mostra inclourà, a dos quarts de set del vespre, l’actuació castellera, amb la participació de la colla castellera Colla Vella dels Xiquets de Valls i tot seguit Ballada de sardanes a càrrec de la Cobla de Reus Jove i Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, a les 20 hores al passeig Jaume I. Tot seguit, Cercavila d’elements populars (20.30 h), davant del Monument Jaume I, i Trobada d’havaneres, amb els grups Port Salou; Xicranda i Les Anxovete (22.30 h) a la plaça de les Comunitats Autònomes.

Diumenge, dia 9 d’agost al matí de nou els Xic’s daurades a l’Espigó del Moll durant tot el dia.

A la tarda, la plaça de les Comunitats Autònomes serà l’escenari de l’espectacle de folklore aragonès a càrrec del Grupo Folklórico Jaime I i el grup convidat Regañon amb Alfredo Val (Premio Extraordinario del Certamen oficial de jota de Zaragoza).

El dilluns 10 d’agost tindrà lloc l’espectacle de màgia House of illusion show; el dimarts dia 11 serà el torn de l’espectacle Fuego Flamenco, a càrrec de la companyia Mónica Novillo i el dimecres dia 12, la Passarel·la Salou Moda 2015. Totes tres actuacions seran a dos quarts d’onze de la nit a la plaça de les Comunitats Autònomes.

La nit de dijous 13 serà la Nit d’Impacte amb l’exhibició itinerant de batucades que reunirà dels grups Atabaladors de Salou, Brincadeira i Sambala, a partir de les nou del vespre des de diferents espais del municipi. Tot seguit, espectacle de percussió Reciclart amb Toom Pak, a dos quarts d’onze de la nit a la plaça de les Comunitats Autònomes.

El divendres dia 14 d’agost el Musical La Fuerza del Destino omplirà de música.

I finalment, el dia 15 d’agot tondrà lloc la missa de festa major a les vuit del vespre a l’Església Sta. Maria del Mar seguida de la tradicional Processó de la Mare de Déu.

Un cop finalitzada, començarà el Gran castell de focs d’artifici, a càrrec de la pirotècnia Ricardo Caballer (Ricasa) i l’actuació de l’orquestra La Privada a la plaça de les Comunitats Autònomes, que posaran el punt final a la festa de les Nits Daurades 2015.

 

Pere Granados

     Pere Granados
     Alcalde de Salou

 

 

Les millors nits de Salou

Salou és sinònim d’estiu. I ho és perquè quan arriba el mes d’agost, la nostra ciutat es converteix en un indret que desborda, com cap altre, alegria, joia i ganes de celebració, ja que passa a ser pol d’atracció de milers de visitants que s’acosten a Salou per gaudir de les seves vacances.

I què s’hi troben? Doncs precisament amb una ciutat dinàmica i activa que desplega una extensa oferta lúdica, cultural i festiva, amb les Nits Daurades com a punt més àlgid, que són un referent de l’estiu.

Les Nits Daurades no solament són una manifestació festiva en la qual participen també els nostres elements més tradicionals i populars que projecten la nostra identitat; sinó que amb aquestes festes volem donar la més cordial benvinguda a tothom que ens visita i mostrar-los el nostre caràcter acollidor.

Per això em complau convidar a tots, veïns i veïnes de Salou i de poblacions veïnes, visitants d’arreu, a viure, a participar i gaudir de les nostres festes, que de ben segur ens projecten com una ciutat oberta i acollidora, capaç d’oferir el millor de si, amb noves i sorprenents experiències.

 

Regidora Salou

     M. José Rodríguez
     Regidora de Cultura i Festes

 

 

Una festa per compartir

De nou ens complau presentar el programa de les Nits Daurades, les festes d’estiu de Salou més esperades pel seu ampli i complet programa d’activitats lúdiques i festives, que ofereixen tot un ventall d’opcions per gaudir de l’estiu, de la cultura i de les tradicions de la nostra ciutat. Aquesta festa és, doncs, una oportunitat perquè els veïns i veïnes, però també els nostres visitants, puguin gaudir i viure la diversitat de propostes amb els amics i la família. Amics i família perquè inclou una gran diversitat d’activitats lúdiques infantils i juvenils, concerts musicals, actes populars i tradicionals per tal de complaure els diversos públics i col·lectius.

La nostra festa, la nostra cultura i les nostres tradicions populars formen part de la nostra identitat; i per això les Nits Daurades ens permeten també projectar-nos més enllà dels límits del nostre municipi i fan que la nostra singularitat local sigui coneguda i apreciada per tots aquells que les vulguin viure i participar-hi amb nosaltres.

En definitiva, una oferta que podem compartir i gaudir plegats.