L’escriptor Òscar Ramírez presenta el seu nou llibre a Itàlia

Per . Actualitzat el

Invasion di campo és el seu catorzè llibre i el segon que publica en italià.

La ciutat de Matera, capital europea de la cultura l’any 2019, ha acollit fa pocs dies el festival cultural Al3Mura que ha comptat amb la presència de representants de la ciutat de Tarragona.

L’escriptor i periodista Òscar Ramírez Dolcet ha presentat, en el marc d’aquest esdeveniment que aplega a artistes de tota Itàlia, el seu últim llibre Invasione di campo, una obra que es va editar primer en català i que ara s’ha traduït a l’italià.

La presentació del llibre d’Òscar Ramírez s’ha fet al Palazzo Llanfranchi, al centre de la ciutat de Matera, a la regió de la Basilicata, i ha comptat amb un nombrós públic que aquests dies ha gaudit de tots els actes programats al festival Al3Mura. Manolo Rivera, editor de Silva Edicions, ha format també part de l’expedició tarragonina a terres italianes acompanyant a Ramírez.

No és la primera vegada que Òscar Ramírez presenta les seves obres a Itàlia. El seu llibre Aforo Completo / Tutto al completo, editat per Silva Edicions, es va presentar el 2013 al Instituto Cervantes de Roma i als ajuntaments de Nàpols, Ischia i Procida entre d’altres. L’any passat, l’escriptor reusenc resident a la Canonja va assistir al festival Al3Mura que es va celebrar a la ciutat d’Altamura on va cloure aquesta trobada internacional de la cultura.

Invasione di Campo és el catorzè llibre d’Òscar Ramírez i compta amb el pròleg del poeta italià Bartolomeo Smaldone. Aquesta obra  és un recull de textos, pensaments i aforismes on, amb una clara prosa poètica, l’autor parla de moments quotidians de la vida i les sensacions que l’envolten com l’amor, el desamor, la mort, els viatges o els petits detalls que sovint passen desapercebuts.

Durant la presentació, Òscar Ramírez va explicar al públic assistent que ell, com a escriptor, necessita escriure cada dia. Segons l’escriptor i periodista «a la vida és necessari tenir dosis de felicitat però també de dolor i patiment perquè tots els sentiments, bons o dolents, ens ajuden a equilibrar-nos emocionalment i a recordar-nos que som mortals però hem de viure la vida intensament».
Actualment, Òscar Ramírez treballa en dos nous llibres, en aquest cas per encàrrec, que es presentaran en pocs mesos. Un és de caràcter històric i l’altre, biogràfic.