Vil·la Alexander, una bona cuina en un marc esplèndid

Per . Actualitzat el

Situat davant del mar, al cor de Salou, es va inaugurar el mes de maig de l’any 2008, com un espai únic on es combinen a la perfecció el modernisme català de principis del segle XX i el disseny més avantguardista i modern. L’oferta gastronòmica es basa en una cuina mediterrània de proximitat, ben elaborada i presentada pel xef Juan Pablo Sánchez. Una bona cuina en què la tècnica i la qualitat del producte són la millor fusió. Cal destacar la graella de carbó d’alzina, els arrossos (17 i 27€) i la mariscada (70€).

Propietat d’Hilario Benítez, el restaurant ocupa una de les viles (Enriqueta) més conegudes i boniques del passeig Jaume I; disposa, a més d’una magnífica terrassa, de diversos menjadors a diferents nivells i sales per a banquets. Ofereix una taula en exclusiva per a quatre comensals a la torre més alta, tot un luxe en aquest complex preciós amb vistes i una acurada decoració plena de detalls amb gust. En total, la capacitat és de 300 comensals.

Dirigeix el restaurant Jordi Agell, que té una llarga trajectòria en el món de la restauració. Al capdavant dels menjadors està Stefan Yotov, que també fa les funcions de sommelier. Té un celler molt important amb unes 250 referències de vins i caves. El vi de la casa és Hacienda López de Haro criança, 14 euros.

Les especialitats de la casa són carpaccio de bacallà amb crema de tomàquet triturat, migas d’olivada i les seves tostas, 20€; milfulls de tomàquet de la Vera amb ventresca de tonyina, 16€; llamàntol del litoral grillé, s/m.; medallons de rap ros a la crema mossàrab, 24€; filet de vedella de Girona amb foie poolé i lleugera salsa d’Oporto, 28€; llobarro salvatge al forn amb verdures del propi hort, s/m.; garrí desconstruït i daurat en el seu suc amb xalotes, 24€; carpaccio de pinya sobre cremós de mango i parfait de coco, 10€; coulant de xocolata i vainilla, 9€; crep Suzette al minut, 16€; maduixes de l’hort al pebre flamejades, 16€; suc de taronja natural amb gelat de vainilla, 8€, pastís de poma al forn, 8€. Menú Alexander diari, 20€ (caps de setmana, 25€).