Les propostes dels quatre partits amb representació al consistori tarragoní

Els alcaldables del PSC, CiU, PP i ICV destaquen algunes de les seves apostes en matèria econòmica, social i de grans projectes de ciutat

Per . Actualitzat el

PSC

Impulsarem l’ocupació a través dels Jocs Mediterranis i amb accions destinades a oferir més oportunitats de trobar feina per a l’aturat de llarga durada. També durem a terme un Pla d’Ajuts per a autònoms i professionals liberals i crearem subvencions per a empreses tarragonines innovadores, a més d’impulsar projectes vinculats a la indústria cultural.

Les persones són la nostra màxima prioritat. Per això, ampliarem el suport i els recursos destinats a les famílies necessitades, als infants en risc d’exclusió social i a l’atenció de les persones que pateixen malalties mentals.
Cap família quedarà sense els serveis bàsics d’energia i aigua a causa de problemes econòmics. En aquest sentit, ampliarem fins als 480.000 euros la partida destinada a ajudar aquelles famílies que tenen problemes per pagar els rebuts de serveis bàsics i impostos.

Els Jocs Mediterranis són el pal de paller dels grans projectes de futur a Tarragona. Ens permetrà crear un volum molt important de llocs de treball, perquè invertirem 45 milions d’euros a la ciutat. També impulsarem un procés participatiu per gestionar un milió d’euros del pressupost municipal, convertirem el pàrquing Jaume I en l’Espai de la Festa, Tabacalera en el gran espai cultural i patrimonial i desenvoluparem el districte IKEA i el pla parcial de la Budallera.

CiU

Ens comprometem a analitzar abans de cada plenari l’evolució del nombre d’aturats de la ciutat. A atorgar un ajut municipal de 1.000 euros a les empreses per cada treballador tarragoní contractat, en situació d’atur, de més de 45 anys, i un ajut directe als autònoms de nova creació amb el 100% de bonificació els primers 6 mesos i el 50% els 6 mesos següents.

Establirem bonificacions en la quota de l’IBI per a les famílies nombroses, monoparentals o amb dificultats econòmiques.
Prioritzarem les polítiques encaminades a lluitar contra la pobresa i l’exclusió, amb la creació del Fons local contra l’exclusió social i la pobresa, integrat per recursos addicionals, per tal de finançar noves estratègies i programes. El fons estarà dotat, en el primer any, amb 150.000€ per poder fer front, amb procediment d’urgència, a les situacions extremes de risc.

Crear l’Illa Corsini que comprèn una àrea de prop de 110.000 metres quadrats i que disposa de més de 400 establiments comercials.
Apostem perquè aparcar a totes les places públiques del carrer i dels pàrquings costi un màxim de 3 euros al dia. Tots els tarragonins aparcaran gratuïtament la primera hora.
Volem que l’antic edifici del Banc d’Espanya es converteixi en la Gran Biblioteca de la ciutat, una biblioteca del segle XXI.

PP

Proposem una baixada d’impostos: l’IBI, el 10%, la Plusvàlua, un 25%. En el cas de les famílies nombroses i monoparentals, un 10% afegit a les bonificacions ja existents de l’IBI, de la taxa de la brossa, de l’impost de vehicles i de les llars d’infants. En el cas dels jubilats i desocupats de llarga durada, un 10% en la taxa de la brossa i de l’impost de vehicles

Donarem suport econòmic a les dones vídues, amb fills a càrrec seu, per un import de 400€. També tindran aquest ajut les persones sense parella que tenen fills menors de 8 anys a càrrec seu i persones amb malalties rares. Ajudes a famílies nombroses de categoria especial. Es pagaran els consums raonables de serveis energètics d’aquelles famílies vulnerables que no puguin pagar-los, si fa 5 anys que estan empadronades a la ciutat i assisteixen a sessions informatives d’estalvi energètic.

La Savinosa és l’espai ideal per muntar un parador nacional o un hotel de 5 estrelles. És una oferta que Tarragona no té i que ens fa perdre competitivitat respecte a ciutats rivals.
Tarragona necessita una Biblioteca-Hemeroteca cèntrica, en un edifici singular, que nosaltres ubicarem al Banc d’Espanya.
La Tabacalera ha de ser el gran espai cultural de Tarragona, el museu arqueològic més important d’Espanya.

ICV

Farem polítiques actives de treball, formació i garantirem el manteniment dels serveis. Crearem ajudes amb microcrèdits per a la nova ocupació. Establirem ajudes i bonificacions per a les empreses que contractin persones a l’atur i dels col·lectius més desfavorits. Afavorirem les compres públiques a les empreses socialment responsables.

Necessitem un pla de rescat social que garanteixi el dret al mínim vital, el dret a l’alimentació i als subministraments bàsics. Tarragona ha de ser una ciutat lliure de desnonaments, amb un parc d’habitatge de lloguer públic per fer front a les necessitats més urgents. Sancionarem els bancs que mantinguin pisos buits. Ens oposem al tancament de centres i als convenis amb escoles d’elit. Ens declarem territori lliure de la llei Wert i evitarem el tancament d’hospitals i les privatitzacions dels CAP.

La fragmentació urbanística és la gran assignatura pendent d’aquesta ciutat. Defensem que es faci sense augmentar la bombolla immobiliària. Reforçant el transport públic; traçant carrers amb voreres i mobiliari urbà i no carreteres entre els diversos nuclis; amb zones verdes i horts urbans; i també repartint els equipaments de manera equitativa, creant noves centralitats que estimulin els veïns de qualsevol punt de la ciutat a traslladar-se a qualsevol altre punt.

Tretze candidatures a l’alcaldia de Tarragona

Els electors tarragonins cridats a les urnes aquest 24 de maig podran escollir entre tretze propostes. A banda dels quatre partits amb representació al consistori tarragoní (PSC, CiU, PP i ICV-EUiA) es presenten nou candidatures més. Una d’aquestes forces, ERC, va formar part del Govern de Progrés de la primera legislatura de Ballesteros i a les eleccions de 2011 va perdre els dos regidors. Altres estan representades des de fa anys al Parlament de Catalunya, és el cas de la CUP i de Ciutadans.

També es presenta una candidatura d’UPyD que, tot i que està en caiguda lliure, estan representats al Congrés de Diputats.

Fora dels partits amb representació a les cambres nacionals o estatals trobem una entitat de llarg recorregut polític com el Partit Contra el Maltractament Animal (PACMA), els Escons en Blanc i una de nova creació com l’Ara Tarragona que s’emmiralla en la proposta homònima reusenca que fa quatre anys va aconseguir dos regidors al consistori del Baix Camp.

Altres candidatures desconegudes per gran part de la ciutadania són Alternativa Motor y Deportes i Guanyem Tarragona. Aquesta darrera candidatura ha estat envoltada de polèmica perquè agafa el nom d’un projecte fallit que es va iniciar a finals de 2014 que intentava aglutinar les forces d’esquerra de la ciutat malgrat que és una força encapçalada per un exdirigent del PartitPopular de Cunit. La plataforma Guanyem Tarragona ja ha informat que no tenen res a veure amb aquesta formació, «la promou un individu que ni tan sols viu a la ciutat i que s’ha presentat anteriorment amb el PP i Hartos.org, de perfil dretà i actitud masclista», adverteixen al seu electorat.