L’intercanviador ferroviari serà a l’Arboç

Per . Actualitzat el

La nostra estació de trens es perfila, de manera cada vegada més insistent, com l’enclavament més idoni del futur intercanviador de vies del ferrocarril per articular dues xarxes diferents de transport. Els trens d’alta velocitat que vinguin de Tarragona pel «tercer fil», com més aviat passin a l’ample europeu més velocitat poden agafar i menys temps tardaran a arribar a Barcelona.
El tercer fil per adaptar la via a l’ample europeu ens pot comportar també un gran avenç pel que fa a comunicacions: la ubicació d’un baixador de l’AVE al Penedès. Però assolir aquesta fita col·lateral implicarà necessàriament una coordinació prèvia de tots els alcaldes del territori per elevar aquesta petició als governs central i autonòmic, com ja ho van fer i aconseguir en el seu moment Figueres (Girona), Calatayud (Saragossa), Puertollano (Ciudad Real) o Los Pedroches (Córdoba) en benefici del seu territori.

El baixador de l’AVE ens pot donar una gran embranzida local i comarcal dins el sector de l’oferta turística. Aquesta ha de ser la nostra gran alternativa per a la creació de més llocs de treballs. Cal considerar que en un futur l’aturada de trens d’alta velocitat aquí ens pot apropar un gran volum de potencials consumidors de l’oferta turística del Penedès. De fet, Girona i la seva evolució turística en clau positiva des que tenen AVE en són un bon exemple.