24-M: Compte enrere

Per . Actualitzat el

Som a les portes de les municipals (queden 20 dies mal comptats) i els candidats i candidates a les alcaldies dels diferents municipis de la demarcació comencen a explicar els seus projectes de govern.

A Tarragona ciutat, l’escenari és més incert que ara fa mig any, quan tothom donava per fet que l’alcalde socialista, Josep Fèlix Ballesteros, guanyaria els comicis amb relativa comoditat. L’escenari, però, ha canviat amb el canvi radical experimentat per CiU i amb l’aparició de noves formacions que, amb els vots que puguin esgarrapar als partits grans, modificaran sensiblement la configuració del ple municipal i condicionaran les opcions de pactes per assolir la governabilitat del municipi.

El que era una victòria segura de Ballesteros, doncs, pot canviar poques setmanes abans de les eleccions. I és que tots els analistes coincideixen a afirmar que les enquestes no són de fiar en aquests comicis i apunten, a més a més, que aquesta campanya electoral serà més transcendent que mai en el vot final de la ciutadania. Això ho saben tots els aspirants a l’alcaldia de Tarragona, inclòs el mateix alcalde Ballesteros, que bé faria d’adaptar el seu discurs al nou escenari preelectoral.

En aquests pocs dies que queden abans de votar és obligació de les diferents formacions polítiques i els seus caps de llista explicar bé i amb detall tot allò que tenen previst aplicar a la capital tarragonina. En els àmbits de la relació ciutadania-administració, en la dinamització econòmica, en la projecció exterior de la marca Tarragona, en els serveis adreçats a corregir les injustícies socials derivades de la crisi… En definitiva, donar a conèixer tot allò que els homes i les dones d’aquest municipi volen saber d’aquells que aspiren a ser alcaldes. Pel que fa a l’electorat, cal reclamar un esforç per escoltar amb atenció les propostes que arribin de les diferents formacions… i, en cas de votar, que es faci amb el convenciment que s’escull la millor opció per al conjunt de la societat tarragonina.