La CUP aposta per persones dels moviments socials

La formació independentista ha presentat la llista per les eleccions municipals

Per . Actualitzat el

La CUP de Tarragona ha fet públic l’ordre de les 35 persones (27, més 8 suplents) que integren la llista per a les eleccions municipals del proper mes de maig. De les 35 persones que van a la llista, només 13 són membres o col·laboradors/es pròpiament de l’assemblea local de la CUP. Tant a aquestes tretze persones, com la resta de membres de la llista, però, se les pot associar a més d’un moviment o lluita, i totes estan vinculades al teixit social de la ciutat.

Amb aquesta configuració, la candidatura independentista ha intentat que la llista fos representativa de les diferents sensibilitats i lluites de la ciutat. En destaquen: representants de les lluites per la defensa de la sanitat pública, la Conchi de Tera, la Laia Estrada o el Teo Mayayo. Membres de Brot Bord o de Cau de Llunes, que treballen en clau de gènere i per l’alliberament sexual com el Dani Terraza, l’Eli Sànchez o la Mireia Ros. Activistes en defensa de l’ensenyament públic com el Jordi Martí i la Núria Bota; del món acadèmic com l’Aitana de la Varga, el Víctor Merino o la Mar Joanpere. En el camp social, també hi ha l’Eva Guerrero o l’Ana Solé.

En l’àmbit de la cultura podem trobar membres de l’escena musical de Tarragona com el Miquel Prats i el Xavier del Amo (Pska); en clau més associativa l’ Amanda Casas, l’Enric Guim, o l’Olga Peña; de les arts escèniques hi ha el Xavier Salsench, la Mercè Sardà o el Joan Manel Burillo; i de la premsa o l’editorial alternativa hi trobem el Pau Francesch o l’Eduard Laguens.

També hi ha representació de l’Esquerra Independentista com el Marc Ferré, el Santi Fortuny, la Sara Masalies, l’Alba Torres, l’Arnau Figueras o l’Albert Miró; membres del Casal Popular Sageta de Foc com l’Helena Torrell, l’Alba Torres o la Roser Calaf. Defensors de la llengua catalana, com l’ Albert Ventura o el Francesc Mínguez i per últim, vinculats a les lluites sindicals com el Jaume López o el Jaime Rodríguez.