Transprime reuneix per segona vegada els seus associats al Port

Han visitat la terminal de DP World Tarragona

Per . Actualitzat el

L’associació espanyola d’empreses amb transport privat de mercaderies i grans usuaris del servei públic (Transprime) va celebrar ahir al Port de Tarragona l’assemblea general.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, va donar la benvinguda als assistents a les instal·lacions de l’edifici de l’APT i en el marc d’aquesta trobada va exposar les línies de treball de la infraestructura portuària tarragonina, un port líder al Mediterrani, i entre els cinc ports més importants de l’Estat en volum de mercaderies. Andreu va presentar les línies estratègiques de creixement de la infraestructura portuària tarragonina basades en impulsar la projecció internacional, la diversificació dels tràfics, l’aposta per infraestructures estratègiques, la sostenibilitat i l’aposta ferma per convertir en port de destí de creuers.

D’altra banda, el president del Port va presentar als assistents els avantatges i serveis que ofereix l’Agrupació per a la Promoció del Port de Tarragona (APPORTT), constituïda fa més de 20 anys amb l’objectiu de canalitzar totes les inquietuds existents, tant de les de caràcter públic com privat al voltant de la projecció i la promoció del Port de Tarragona.

Visita a la terminal DP World Tarragona

Els associats de Transpime van visitar les instal·lacions portuàries, i es van interessar per l’àrea de serveis logístics del Port de Tarragona, i en concret per infraestructures com la terminal intermodal i la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), que tindrà accés des de la terminal ferroviària intermodal i la terminal de contenidors de DP World Tarragona. Els membres de Transprime van visitar in situ la terminal de contenidors acompanyats per l’equip de la direcció comercial del Port; així com també del gerent de DP World Tarragona, Xavier Boluda; el director comercial, José Carlos Garcia, qui van exposar als empresaris assistents la potencialitat d’aquesta terminal de contenidors d’alta eficiència, amb descongestionades connexions amb el hinterland i la capacitat d’oferir als clients uns serveis estàndards de qualitat molt alts i pels que DP World és considerat com a referència mundial.

Els dirigents de DP World Tarragona van mostrar el seu interès en poder establir relacions de col·laboració amb les empreses associades de Transprime.

Tanmateix, els membres de Transprime, experts en l’àmbit de la logística, van mostrar el seu interès en les operatives que s’estava duent a terme en aquell moment per la terminal de contenidors amb el ZIM Constanza, que realitza la connexió directa entre Tarragona i els Estats Units, i el Buxfavourite, cobrint el servei West Africa.

Les empreses associades a Transprime que han assistit avui a l’assemblea general celebrada al Port de Tarragona són: Promsa, Adam Foods, Capsa Food, Freixenet, Celsa, Gallina Blanca, Torres, Damm, BASF, Affinity Petcare, Aguas Font Vella Lanjarón, SCA, Bacardi, IKEA y Torraspapel.

Transprime

Entre les finalitats i objectius que marquen l’activitat de l’Associació, es troba el de donar servei a les empreses associades, defensar els seus interessos en l’àmbit de les activitats logístiques, el servir com a fòrum d’intercanvi d’opinions i coneixements entre els seus socis, representar als carregadors en les administracions nacionals, autonòmiques i locals, subministrar informació als associats sobre el marc legal d’aplicació en el sector de la Logística, i ser punt de trobada dels representants de les empreses.