La salsitxa és el que menys importa…

Per . Actualitzat el

Amb la iniciativa Salsitxa Party no tinc la més mínima intenció de fer la competència al digníssim sector de la restauració, que conec molt bé i encara respecto més. Tampoc pretenc fer festes itinerants pel simple fet de passar-ho bé. I molt menys menystenir la dieta mediterrània (tot i que no em negareu que una cerveseta ben fresca i un saborós hot dog entren i senten de meravella).
Res de tot això. I molt més. Justament el cognom d’aquesta proposta és el de «solidària». I és que per 2,5 euros no només pretenem proporcionar als qui s’atansen a la nostra parada un àpat que ve de gust, sinó que amb aquesta despesa els veïns contribueixen econòmicament a fer possible una causa solidària que els és molt propera, la que sigui en cada convocatòria. Alhora que fem costat a l’associació, entitat o col·lectiu que hi lluita dia a dia.

Potser algú podrà dir que aquesta pràctica és populista i interessada. Jo en dic ciutadana i solidària. I si està tenint el ressò que té, i l’intent de rebuig per part d’alguns (tot s’ha de dir), és pel fet de posar de manifest com d’intensa és la nostra societat civil, de vegades menystinguda, a la qual des de diferents estaments polítics sovint s’ha volgut controlar i vampiritzar.

La Salsitxa Party és una mostra que els tarragonins estem  sempre disposats a fer pinya, a sortir al carrer i a implicar-nos en allò que calgui, sempre que tingui un sentit i aquest sentit es visualitzi clarament.

No és veritat que estem adormits. No és veritat que no tinguem interès a millorar la nostra ciutat. No és veritat que no ens adonem de les coses. Als veïns ens preocupa molt el que passa a Tarragona i volem una Tarragona de primera. I ens fastigueja que alguns s’hagin especialitzat a marejar la perdiu i fer de «trilers» amb la boleta de la nostra il·lusió.

Potser hi ha qui ens voldria veure ensopits. Però els tarragonins no ho estan ni ho volen estar més. N’hi ha prou amb una guspira com la Salsitxa Party o amb una iniciativa social amb sentit per tal que Tarragona s’aixequi, camini i mostri la seva cara més activa.

Tenim molta feina a fer. Així que aixequem-nos i anem a fer-la.