Carme Crespo deixarà la política després de les municipals

La consellera de Patrimoni, Medi Ambient i Ensenyament tornarà a la URV després de dotze anys de regidora

Per . Actualitzat el

La tinent d’alcalde de Patrimoni, Medi Ambient i Ensenyament abandona la política per tornar a la URV. Així ho ha anunciat en un comunicat enviat als mitjans de comunicació en el qual recorda la tasca feta durant els prop de vuit anys de govern. Entre totes les polítiques implementades a les regidories que ha liderat, Crespo destaca «l’aposta pels creadors de la ciutat especialment l’any que vam ser Capital Catalana de la Cultura, un any molt difícil econòmicament parlant i que vam salvar amb l’esforç de molta gent, entre ells els artistes, entitats i patrocinadors que van fer possible més de 1.000 programes que van engegar amb una inauguració de producció pròpia i la vam acabar amb el Lliurament dels Premis Literaris de Santa Llúcia, que feia 40 anys que no es feien a Tarragona».

Llicenciada en Ciències Químiques, Crespo va començar la seva singladura al consistori el 2003 des de l’oposició. Quatre anys després, amb la victòria del PSC entra al Govern ocupant la cartera de Medi Ambient i Neteja i a mitjans de la primera legislatura va assolir també la cartera de Cultura per posar pau dins d’una àrea (Patrimoni, Cultura i Festes) compartida amb els aleshores socis del primer govern de Ballesteros, ERC. Durant la segona legislatura es va mantenir al capdavant de Cultura, Patrimoni i Festes. Aquesta darrera conselleria va ser una de les que més crítiques li va ocasionar. Després de la Diada de Sant Magí de 2013, suspesa a causa de l’elevat nombre d’accidents, la pressió de les entitats castelleres es va sumar al descontentament d’alguns sectors culturals de la ciutat fent caure a Crespo de Cultura i de Festes. Així, aquest darrer any i escaig, la segona tinent d’alcalde a ocupar les regidories de Patrimoni, Medi Ambient i Ensenyament.

Aquest dimecres el NotíciesTGN publicava una entrevista a la regidora en la qual fa balanç de les actuacions fetes en els darrers anys en matèria de Patrimoni.

Comunicat íntegre de la consellera Carme Crespo:

Al juny farà 12 anys que vaig tenir l’honor de ser escollida regidora de l’Ajuntament de Tarragona i ara ja ha arribat el moment de tornar a recuperar la meva vida laboral que vaig haver de deixar per dedicar-me de ple a les tasques que em van ser encomanades dins l’Ajuntament. Ha estat una decisió consensuada amb l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, així com amb l’Agrupació de Tarragona del PSC.

En aquests anys, uns de més difícils que d’altres, he après molt, he pogut desenvolupar gairebé tots els projectes al servei de la ciutadania en totes aquelles tasques que se m’han confiat. Des del primer mandat, el del canvi a la ciutat, vaig tenir el goig d’implantar les polítiques mediambientals més importants i necessàries com són els plans d’espais verds, urbans i no urbans i d’aquests en voldria destacar dos: el Parc Ecohistòric del Pont del Diable i la remodelació de la Platja Savinosa i també, cal dir-ho, l’aturada del projecte de ciment a la Platja Llarga; la implantació del pla de residus i el d’energia per fer front al pacte d’alcaldes signat a Brussel·les.
En el segon mandat vaig tenir el privilegi de veure com s’obria el teló del Teatre Tarragona, i com feia una embranzida important el festival Scan de fotografia, així com l’inici de la Casa de les Lletres i el nou projecte del Concurs de Castells. Al mateix temps que vaig poder viure la festa de Santa Tecla 2013, nominada la millor de Catalunya.

Però si hagués de triar només una de les politiques més estimades va ser l’aposta pels creadors de la ciutat especialment l’any que vam ser Capital Catalana de la Cultura, un any molt difícil econòmicament parlant i que vam salvar amb l’esforç de molta gent, entre ells els artistes, entitats i patrocinadors que van fer possible més de 1.000 programes que van engegar amb una inauguració de producció pròpia i la vam acabar amb el Lliurament dels Premis Literaris de Santa Llúcia, que feia 40 anys que no es feien a Tarragona amb un espectacle també dirigit i creat per un tarragoní per mèrits propis. Alguns d’aquests creadors en disciplines diferents, cinema, dansa, teatre, música, arts visuals, etc… són ara ambaixadors de la ciutat. També el 2012 Va ser l’any d’inflexió d’assistents al Festival Tarraco Viva i el nostre patrimoni va ser conegut arreu.

Per tot això només puc estar agraïda d’aquests anys viscuts per i amb la ciutat , en primer lloc als tarragonins i tarragonines que em van fer confiança; així com a tots els treballadors de l’Ajuntament especialment amb els que hem treballat colze a colze i hem passat bons i durs moments. Vull agrair també a la Universitat de Tarragona per entendre la meva opció temporal.

També un important agraïment als i les periodistes pel seguiment dia a dia de les meves tasques, així com als militants del Partit dels Socialistes de Catalunya a Tarragona, per escollir-me a mi per tal d’ocupar aquest lloc.

I finalment, el meu agraïment va dirigit molt especialment a l’alcalde Ballesteros, que ha confiat amb mi durant els tres mandats , cosa que em va permetre viure de primera mà el primer govern d’esquerres després dels del nostre estimat Alcalde Recasens. En Pep Fèlix m’ha ensenyat tot el que sé de polítiques municipals al mateix temps que m’ha donat plena llibertat per desenvolupar-les dins d’un projecte il·lusionant per una Tarragona al servei dels ciutadans i ciutadanes, un projecte que tindrà continuïtat i que farà de Tarragona una ciutat única, a pesar de la crisi.

A partir del juny continuaré treballant per Tarragona des de la meva tasca professional dins la Universitat, sempre i en tot moment al servei de la ciutat en tot allò que jo pugui aportar. Ha estat un honor haver compartit durant aquests anys l’amor per Tarragona amb tots els regidors i regidores del meu grup i de la resta de grups municipals.