La Diputació obté un reconeixement la seva gestió

El president de la institució rep la certificació en un acte públic amb la participació del director de l’Institut de Ciències Fotòniques, Lluís Torner

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona ha obtingut el segell internacional de qualitat EFQM 400+ per l’excel·lència dels seus sistemes de gestió. Es converteix així en la primera diputació de l’Estat amb aquest prestigiós reconeixement, que atorga l’European Foundation for Quality Management (Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat). El president de la Diputació, Josep Poblet, ha rebut el certificat aquest dijous al matí de mans de Pere Miralles, vicepresident del Club Excelencia en Gestión, i de Jaume Bargalló, responsable de desenvolupament de negoci de TUV-Rheinland (entitat de certificació autoritzada), en un acte celebrat al Saló de Plens de la institució supramunicipal. El lliurament públic del premi ha inclòs una conferència del director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), Lluís Torner. L’ICFO és un centre de recerca especialitzat en l’estudi de la llum, creat el març de 2002 pel Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat i per la Universitat Politècnica de Catalunya.

L’atorgament de l’EFQM 400+ significa un nou pas endavant en el reconeixement de l’excel·lència de la Diputació de Tarragona en el seu sistema de gestió. L’any 2002, la institució ja va rebre el premi de Qualitat de la Generalitat, i, uns anys després, l’aleshores organisme autònom OASI de la Diputació va obtenir el reconeixement EFQM 400+ (l’any 2007) i l’EFQM 500+ (2009), que va renovar l’any 2013 convertit ja en Àrea de Coneixement i Qualitat. D’altra banda, l’any 2010 la Diputació va obtenir el segell EFQM 300+ a nivell global, que s’afegeix a diversos certificats de qualitat ISO en diferents àmbits d’actuació. Cal ressaltar, així mateix, que la institució es manté en els primers llocs del rànquing estatal de transparència de les diputacions, elaborat per l’organització no governamental Transparency International España.

«Tots aquests reconeixements, aconseguits amb l’esforç de totes les persones que treballem a la Diputació de Tarragona, constata el nostre afany per la qualitat i el servei públic, i ens alinea amb totes les institucions que han triat la millora contínua com a eix vertebrador de la seva activitat», ha assenyalat Josep Poblet durant l’acte de recepció del premi. Segons ha afegit, la voluntat de la institució és continuar millorant per assolir una estratègia organitzativa encara més àgil, fent una crida a utilitzar els quatre elements bàsics d’una organització excel·lent: la planificació, l’estructura organitzativa, els processos i la informació: «No es tracta només d’assolir un reconeixement, sinó d’establir un referent, una manera de fer les coses de forma eficient i sostenible». El president de la Diputació ha conclòs el seu missatge donant les gràcies a l’equip directiu i al conjunt de treballadors i treballadores de la institució i posant aquest lideratge en matèria d’excel·lència «al servei de tots els municipis i la ciutadania del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre».

De la seva part, Lluís Torner ha destacat que l’assoliment d’aquest prestigiós guardó és fruit d’un esforç continuat, i de l’actitud de la institució “per fer les coses cada vegada millor, amb l’excel·lència com a horitzó”. En el mateix sentit s’han expressat els representants de les entitats impulsores i certificadores del premi: «Treballem a partir d’una cultura compartida, amb vocació d’excel·lència i de servei».

El model EFQM

El model EFQM d’excel·lència és un marc pràctic que permet avaluar les organitzacions, ajudant-les a identificar els punts forts i les àrees de millora en relació amb la seva visió i missió. Els conceptes fonamentals del model són mantenir en el temps resultats excepcionals, afegir valor per als clients, assolir l’èxit mitjançant el talent de les persones, crear un futur sostenible, gestionar amb agilitat, liderar amb visió, inspiració i integritat; desenvolupar la capacitat de l’organització i aprofitar la creativitat i la innovació.